Frau Gabrijela Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 alan pauls: prošlostdugo je stajala na lageru, a dvoje ljudi, sa kojima mi se najčešće poklapa literarni ukus, mi ju je vratilo jer nije moglo da prebaci pedesetak strana. nije mi jasno zašto. meni uopšte nije loša, čak, u ovoj fazi čitanja, nemam šta da zamerim. drži pažnju, priča se odvija nekim lenjim nenametljivim ritmom, ali nije ni razvučena, ni monotona. rekla bih da je to prilično majstorski izvedeno.kod junaka, nekoliko njih, sam zapazila osobine koje ne volim kod sebe. našla sam se par puta kao onaj majmun u zrcalu.
Tihajeza Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 na polovini sam. uber dobro+1dobra istorijska knjiga, bez trunke romantiziranja.
najgori Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 maluf ce biti jos jedna knjiga koju cu da procitam po preporuci sa ppp.inace, upravo zavrsio 2. autobiografiju majkl kejna - onako... samo za fanove ser m.k. i nastavio lagano - tina fej "bossypants".
banatjanin Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 +1dobra istorijska knjiga, bez trunke romantiziranja.jesi li čitala i neke druge naslove? vidim da je Laguna objavila nekoliko njegovih knjiga, a sad mi se čini da ću da mu zaokružim opus.
bradilko Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Platon- Gozbaa sutra cu u potragu za ovim Malufom. veoma me interesuje "njihov" pogled. eej i fala na preporuci @Banatjanin :)
Phil Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Завршио Кутију Гинтера Граса. Сјајна форма и стил, волим Граса, али општи утисак је 4-.Почео Миленијум у Београду. Ништа ме од Пиштала није разочарало до сад, а делује ми да ће ми се и ово свидети.
Tihajeza Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 jesi li čitala i neke druge naslove? vidim da je Laguna objavila nekoliko njegovih knjiga, a sad mi se čini da ću da mu zaokružim opus.da, jesam, "samarkand" i "levantski đerdan", ali su to pravi romani, oba sa temom bliskog istoka, samarkand je istorijski, "levantski đerdan" mi je bio bolji, sad ne mogu da nađem, ali sigurna sam da sam pominjala i ovde. ipak, "krstaški ratovi" su nešto potpuno drugo, pripovedanje iza koga se krije ogroman istraživački rad (maluf je novinar). nikakva fikcija, samo svedočenja arapskih savremenika.mali savet, ako imate volje za to- ja sam ovu knjigu čitala uz podršku google earth-a i wikipedije, kao dodatak mapi koja je priložena u koricama. mnoge tvrđave ili luke koje se pominju postoje i danas, i razne opisane bitke ili opsade se bolje shvataju, gotovo kao da gledate dokumentarac.
banatjanin Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 mali savet, ako imate volje za to- ja sam ovu knjigu čitala uz podršku google earth-a i wikipedije, kao dodatak mapi koja je priložena u koricama. mnoge tvrđave ili luke koje se pominju postoje i danas, i razne opisane bitke ili opsade se bolje shvataju, gotovo kao da gledate dokumentarac. juče sam počeo isto ovo da radim, kad sam skapirao da mapa u knjizi nije dovoljno detaljana. sad sam već pri kraju, zgutaću je večeras :(
Master of Puppets Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 mali savet, ako imate volje za to- ja sam ovu knjigu čitala uz podršku google earth-a i wikipedije, kao dodatak mapi koja je priložena u koricama. mnoge tvrđave ili luke koje se pominju postoje i danas, i razne opisane bitke ili opsade se bolje shvataju, gotovo kao da gledate dokumentarac.da :)samarkand obavezno!kad smo već na orijentu preporučujem "alamut" vladimira bartola. generalno malo poznat lik (pri tome slovenac), ali stvarno sjajna knjiga.
slepa živana Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 kad smo već kod orijenta, trebaju mi časovi iz kojeubica romana, uzmem iz biblioteke da se podsetim agatu kristi, ubistvo u orijent ekspresu, kad ono svi ubice. pu!
Reaktor Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 kad smo već kod orijenta, trebaju mi časovi iz kojeubica romana, uzmem iz biblioteke da se podsetim agatu kristi, ubistvo u orijent ekspresu, kad ono svi ubice. pu!Ovo me podsetilo - bejah klinac kad je moja sestra donosila iz gradske biblioteke knjige Agate Kristi. U svakoj knjizi je na prvoj strani neka dobra duša napisala hemijskom: "ubica je taj i taj". To mi je uštedelo vraški mnogo vremena u životu.
rooney Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 juce zavrsio "Jebo sad hiljadu dinara" od Borisa Dezulovica!
Аврам Гојић Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 (obećala vasi:)"Majstor i Margarita" ulica Baljšaja Sadovaja 10 (ул. Большая Садовая, д. 10) sad video! hvala do neba!
halloween Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Psihofizičko izražavanje srpskog naroda poglavito bez reči- Sima TrojanovićEtnowub
Recommended Posts