December 18, 201410 yr oly e-pl2 meets tokina 60-300 nikad nisam koristio ovako jak tele pa nisam siguran sta da radim s njim (sem spijuniranja komsija ;) ) ideje/saveti? skljocnuo par komada cisto da vidim da li / kako rade adapter i objektiv rekao bih da za tele mora stativ, inace hoce da se bude mutno i razmrljano takodje, imam utisak da na 300mm + max otvor blende nema neku posebno dobru ostrinu, i da bude nesto bolja kada se smanji blenda da li se tripujem ili je ovo stvarno tako (nesto mi stoji u glavi da sam tako nesto procitao, nekad negde)
December 18, 201410 yr rekao bih da za tele mora stativ, inace hoce da se bude mutno i razmrljano To važi i za mnogo manje zoomove od tog. Što više zumiraš, to je osetljiviji na "potrese".
December 18, 201410 yr Ja ih imam par (te žižne daljine) i skoro ih nikad ne koristim. Međutim, u nedostatku bolje opcije, mislim da mogu doći korisno za portret (na žižnim daljinama 80-150mm i naravno sa maksimalno otvorenom blendom). Tipično, mislim da su zumovi štetni za kvalitet fotografije, a što se tiče velikih žižnih daljina mesto im vidim u sportu i naravno fotografijama prirode.
December 18, 201410 yr Tipično, mislim da su zumovi štetni za kvalitet fotografije Ja ih gledam kao mogućnost više u kadriranju i to mi znači baš dosta.
December 18, 201410 yr Previše mogućnosti su upravo ono što je štetno... ali, o tome možda neki drugi put.
December 22, 201410 yr Author Da li u BG stampaju fotografije sa C/B negativa u kolor masinama? Imam razvijen film, ali mi trebaju fotke na papiru [ne pravim pitanje ako imaju plavu/braon etc. nijansu]. Posto imam samo par radnih dana, 29. i 30. decembra, koje bi ste mi mesto preporucili?
December 22, 201410 yr oly e-pl2 meets tokina 60-300 nikad nisam koristio ovako jak tele pa nisam siguran sta da radim s njim (sem spijuniranja komsija ;) ) ideje/saveti? skljocnuo par komada cisto da vidim da li / kako rade adapter i objektiv rekao bih da za tele mora stativ, inace hoce da se bude mutno i razmrljano takodje, imam utisak da na 300mm + max otvor blende nema neku posebno dobru ostrinu, i da bude nesto bolja kada se smanji blenda da li se tripujem ili je ovo stvarno tako (nesto mi stoji u glavi da sam tako nesto procitao, nekad negde) Kupi dobar stalak (dobar!!!) i fotkaj mesec i portrete. Iz ruke je ovaj objektiv uglavnom neupotrebljiv, sem po dnevnom svetlu.
December 22, 201410 yr Da li u BG stampaju fotografije sa C/B negativa u kolor masinama? Imam razvijen film, ali mi trebaju fotke na papiru [ne pravim pitanje ako imaju plavu/braon etc. nijansu]. Posto imam samo par radnih dana, 29. i 30. decembra, koje bi ste mi mesto preporucili? Prave u Staklencu, na trgu republike, prvi sprat.
December 22, 201410 yr Kupi dobar stalak (težak!!) i fotkaj mesec i portrete. Iz ruke je ovaj objektiv uglavnom neupotrebljiv, sem po dnevnom svetlu. +1 i onu žicu za okidanje
December 22, 201410 yr Author Prave u Staklencu, na trgu republike, prvi sprat. Merci! Da li ima ona opcija da zavrse za sat-dva? Samo jedna rolna je u pitanju.
December 24, 201410 yr ovo bih mogao da postavim i na filmu, ali je vise za ovaj pod-forum 'fotografija'. finding vivian maier [2013] ne znam da li ste spominjali ovaj film, ako niste pogledali, obavezno to uradite, jer film otkriva mnogo stvari vezano za ovu zenu koja se izmedju ostalog u slobodno vreme bavila fotografijom. film jeste o tome, ali dotice i neke ili mnogo vise u odnosu na nju samu. meni je sada slika kompletirana kada je ona u pitanju. samo da naglasim, ovaj film nema neku dubinu fotografske filozofije, vise je nacin da se doticna vivian maier upozna.