Jump to content
IGNORED

Kitchen Appliances

Allegra

Recommended Posts

Posted

Jeste,to je ostrenje pomocu koznog kaisa.Fora je sto koza za razliku od kamena ima elasticnost i oprasta greske u uglovima.Plus konveksni presek je kao semenka jabuke,ima malo obline na ramenima ostrice,kao kobilica camca.Elasticnost koznog kaisa taman daje tu krivinu.Na kamenu ti moras sam da stvaras kruznim pokretima,i to se nauci,ali bolje na nekom kineskom lovacem nozu.Imas tri granulacije paste.Zelena gruba,crvena medium i plava ili zuta je najfinija.Natrljas na kais kao u tekstu gore i samo polako.Eto,toliko o tome.

Posted

ne znam jel za ovu temu, pitanje je da li je neko u skorije vreme kupovao blender, tj ima li neko preporuku u aktuelnoj ponudi? (da nije dranje od cene kao nutri bulet a da nije neki no name preslabi krsh)

ja sam u skorije vreme kupila dva blendera, da zamenim prvi (neki Philips, sa kojim me je prosto vise mrzelo da se akam i nosim na popravke), tako da imam par sugestija.

nakon Philipsa sam uzela neki Russell Hobbs, ok cena, stakleni bokal, 750W jacina (posle Philipsa sam resila da ispod 600W vise necu ni da gledam!) - radio je kao zver mesec dana, pravila sam sta sam htela u njemu, ali se onda prilikom montiranja jedan deo zaglavio (plastika neka) i to je bilo to, blender je postao neupotrebljiv.  posto je bio u garanciji, odnesem ga nazad, i kad su mi javili da ne moze da se popravi (a vec sam, iskreno, razmisljala da cu da doplatim jos i uzmem nesto bolje jer sam provalila da ce se takve situacije ponavljati a stvarno mi se nije cimalo zbog tih gluposti) i da dodjem po zamenu, ja lepo dodam jos para i uzmem ovo i stvarno je super - pravi sejkove, smutije, corbice, kikiriki puter, you name it!

e, a na poslu imamo ovaj i decko koji njim operise kaze da je odlican.

naravno da to nista ne mora da znaci, moj burazer ima neki neafirmisani koji je platio 3 soma i evo sljaka vec 5, 6 godina, ali on ne koristi blender toliko cesto kao ja, a i njegov domet koriscenja se svodi na na pravljenje plazma sejka :D

Posted

ja sam u skorije vreme kupila dva blendera, da zamenim prvi (neki Philips, sa kojim me je prosto vise mrzelo da se akam i nosim na popravke), tako da imam par sugestija.

nakon Philipsa sam uzela neki Russell Hobbs, ok cena, stakleni bokal, 750W jacina (posle Philipsa sam resila da ispod 600W vise necu ni da gledam!) - radio je kao zver mesec dana, pravila sam sta sam htela u njemu, ali se onda prilikom montiranja jedan deo zaglavio (plastika neka) i to je bilo to, blender je postao neupotrebljiv.  posto je bio u garanciji, odnesem ga nazad, i kad su mi javili da ne moze da se popravi (a vec sam, iskreno, razmisljala da cu da doplatim jos i uzmem nesto bolje jer sam provalila da ce se takve situacije ponavljati a stvarno mi se nije cimalo zbog tih gluposti) i da dodjem po zamenu, ja lepo dodam jos para i uzmem ovo i stvarno je super - pravi sejkove, smutije, corbice, kikiriki puter, you name it!

e, a na poslu imamo ovaj i decko koji njim operise kaze da je odlican.

naravno da to nista ne mora da znaci, moj burazer ima neki neafirmisani koji je platio 3 soma i evo sljaka vec 5, 6 godina, ali on ne koristi blender toliko cesto kao ja, a i njegov domet koriscenja se svodi na na pravljenje plazma sejka :D

e fala, mada je cena kao za delimanov nutribulet koji je prakticniji jer umesto bokala ima casu koju samo okrenes i pijes

ima ga drug i zadovoljan je al me odbijala cena, ipak nema tu filozofije, uvek je srazmerna kvalitetu

taj neaformisani (:D predobro!) iskljucujem jer su obicno slabi po snazi i broju obrtaja a ja bih tu mlela sve, od lana do rogaca..

Posted

e da jos nesto sto je mnogo dobro kod ovog bosch - super lako se pere jer mu je bokal iz dva dela: dno, na kome je noz, se lako odvaja od same cinije, pa se samim tim sve lakse pere.

neko je ovde rekao i ja se skroz slazem sa tim - kad imas blender koji je zeznut za pranje to cini da ga manje koristis.

Posted

ti blenderi, konkretno bosh i nutribulet

jel to ima više različitih noževa, kojih i da li ima mutilicu (onu sa kojom se pravi majonez recimo)?

ja se u životu navikao na klasičan multipraktik, onaj koji ima blender sa jedne i onu širu, a pliću posudu za mlevenje lešnika ili za mućenje koječega, sa druge strane

međutim, o'čo je bogu na istinu, pa se mlatim sa nekim cepterovim sranjem (žena u miraz)  koje je istina ima jak motor, ali je dozlaboga nepraktično

sad, takvih više uglavnom nema, odnosno retko, i sve su neki slabići...

Posted

za bosch samo mogu da ti odgovorim da nema vise nozeva - klasican blender... ali su nozevi slicni nastavku mog stapnog miksera kojim moze da se pravi i mayo :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Gde da kupim ekspres lonac?

ne treba mi neki megasupersonicni kvalitet posto je za selo gde ce s vremena na vreme biti upotrebljen :)

Posted (edited)

exp lonci u Metalcu, odlicni

Edited by Haralampije
  • 3 weeks later...
Posted

molim vas,jeste vi znali da ovo postoji i zasto niko nije govorio o tome?!?  :o

Posted

Kosta skoro 2 hiljade dolara...