July 4, 2025Jul 4 Pitao sam ženu, tj pročitao sam joj ovo što Uskebasi kaže, potpisuje od reči do reči... :)
July 4, 2025Jul 4 54 minutes ago, Uskebasi said:Prekida se zastarelost. Mada sam i ja cuo drugačija mišljenja od nekih sudija.Čak je dominantan stav da svako resenje o izvrsenju predstavlja novu izvrsnu ispravu.Izuzetak bi bila situacija kad je predlog za izvrsenje odbacen, ili postupak obustavljen usled propusta poverioca, onda bi se mogao braniti stav da zastarelost nije prekinuta.9 minutes ago, Ayatollah said:I ja mislim isto kao vas dvojica.Upravo to je i rekla sudija da se prekida zastarelost i tece ispocetka u situaciji kada se obustavi izvrsenje zbog nemastine. Tu cak i kaze da kad se podnosi novi predlog nema potrebe da se navodi da je vec podnosen predlog vec samo ako duznik istakne prigovor zastarelosti onda se poverilac dostavlja dokaze o predhodnom izvrsnom postupku.
July 4, 2025Jul 4 1 minute ago, radisa said:Pitao sam ženu, tj pročitao sam joj ovo što Uskebasi kaže, potpisuje od reči do reči... :)Dzabe kad ja imam samozaljubljene debile tj advokate koji misle da su najpametniji.Sta zna tvoja zena nije da se bavi time. l
July 4, 2025Jul 4 1 hour ago, radisa said:Pitao sam ženu, tj pročitao sam joj ovo što Uskebasi kaže, potpisuje od reči do reči... :)E jednom i neka zena da se složi da mnom 😁
July 15, 2025Jul 15 nemam pojma dal je pitanje za ovde, al verovatno se neko vec susretao sa istim pa ce moci da pomogne:da li se ostavinska pokrece automatski ili treba da je pokrene neko od naslednika? mi cekamo vec nekih 7-8 meseci da nas neko kontaktira ali nista.
July 15, 2025Jul 15 По мом искуству, зависи од матичне службе. Дешавало ми се у више од 1% случајева да се покрене по службеној дужности :-)Рецимо у 10-15 посто Обично проверим у суду пре него што пустим предлог.
July 15, 2025Jul 15 Što kaže Hamlet zavisi gde, kod nas sve se pokreće relativno brzo automatski e sad ako je BG ili šta već tu zavisi od opštine do opštine.
July 18, 2025Jul 18 On 15. 7. 2025. at 12:22, Mr.Mxyzptlk said:nemam pojma dal je pitanje za ovde, al verovatno se neko vec susretao sa istim pa ce moci da pomogne:da li se ostavinska pokrece automatski ili treba da je pokrene neko od naslednika? mi cekamo vec nekih 7-8 meseci da nas neko kontaktira ali nista.Od novembra 2016. godine matičari imaju obavezu da pokreću ostavinski postupak po službenoj dužnosti. Po mom iskustvu, sve matične službe OSIM matične službe pri GO Savski venac, pokreću ostavinski postupak tako što o smrti osobe na svojoj teritoriji službeno obaveste nadležni sud po mestu prebivališta. Sud formira predmet i dodeli javnom beležniku po mestu prebivališta pa javni beležnik poziva srodnike na raspravu.
July 18, 2025Jul 18 Išao sam da svoje bivše firme sa izvršiteljem da uzmem moj deo.Kako je bilo zaključano izvršitelj mi je zakazao da probamo ponovo ali sada da povedemo bravara.Ja sam ga razumeo da mi je potreban bravar ovlašćen za te stvari a advokat mi kaže da može bilo koji.Jel zna neko kako to funkcioniše sa bravarima?@Moća Ako znaš nekog bravara iz Jagodine ili Ćuprije pošalji mi poruku Da im odnesem bager :-)
July 18, 2025Jul 18 22 minutes ago, Fakundo Sava said:Išao sam da svoje bivše firme sa izvršiteljem da uzmem moj deo.Kako je bilo zaključano izvršitelj mi je zakazao da probamo ponovo ali sada da povedemo bravara.Ja sam ga razumeo da mi je potreban bravar ovlašćen za te stvari a advokat mi kažeda može bilo koji.Jel zna neko kako to funkcioniše sa bravarima?@MoćaAko znaš nekog bravara iz Jagodine ili Ćuprije pošalji mi porukuDa im odnesem bager :-)Može bilokoji, ali jebemti izvršitelja ako nema svog...Trebaće ti i 2 svedoka, ja mislim...
July 18, 2025Jul 18 7 hours ago, Tale said:Od novembra 2016. godine matičari imaju obavezu da pokreću ostavinski postupak po službenoj dužnosti.Po mom iskustvu, sve matične službe OSIM matične službe pri GO Savski venac, pokreću ostavinski postupak tako što o smrti osobe na svojoj teritoriji službeno obaveste nadležni sud po mestu prebivališta. Sud formira predmet i dodeli javnom beležniku po mestu prebivališta pa javni beležnik poziva srodnike na raspravu.To znaci da ako je na GO Savski venac da moraju naslednici da pokrecu?
July 18, 2025Jul 18 hej, tale =) nedostajes.slicno je i na starom gradu, iskustvo iz 2021.nema potrebe, ide sve to po sluzbenoj duznosti, nista ne brinite, kad ono, jbg.
July 19, 2025Jul 19 Thx, tu sam povremeno. Uvek je moguće da se desi neki propust (osim za Savski venac gde je pravilo da MKU ne šalju nadležnom sudu).Zato je možda najbolje, pre podnošenja predloga, prosto proveriti da li je postupak već pokrenut po službenoj dužnosti - pozove se nadležni sud (obično je to ekspedicija u građanskom odeljenju), traži se i dobije informacija. Hoće i da kažu kom notaru je dodeljen predmet ako je postupak već pokrenut.