Jump to content

Featured Replies

Nego jel uzimate negde specijalno sirilo ili ?

ima sirilo da se kupi u radnjama..bar je bilo pre..

Juče uzeo u Mlečnom carstvu, 2dl 64 din...

Možda nije najpodobniji topic ali samo da znate ako niste do sada, naš najveći mlečni brend "....." je prestao da koristi sirilo za svoju proizvodnju i uveo samo hemiju.

koju hemiju? 

zar nije ili sirilo ili bakterije, u zavisnosti od sira?

ili mozda kod nekih egzotika, nesto kiselo, ali tad je i sir jako kiseo?

Jel probao neko da pravi mocarelu? Hocu da kupim kuvarski termometar pa da probam da pravim sir.

A gde ćeš da kupiš taj termometar?

2€ na Aliju :lolol:

????

Kinezi travestiti. Nista im ne verujem.

Uzecu od domacih prevaranata digitalni za 500-600 kinti na kupujemprodajem ili kupindu

Ja kupio digitalni (ono u novembru kad su bili popusti) za $1.5.

Radi :ss1:

Verovatno su to isti oni koje nasi preprodaju al mi ovako jednostavnije. Generalno aliju nista ne verujem ali bih se junacki odvazio na rizik za 1.5$

koju hemiju? 

zar nije ili sirilo ili bakterije, u zavisnosti od sira?

ili mozda kod nekih egzotika, nesto kiselo, ali tad je i sir jako kiseo?

Laboratorijska tvorevina koja nema mnogo veze sa bakterijama a tek sa pravim odvojenim sirilom...

da li znas sta tacno?

zanima me vise tehnoloski, sir ionako jedem samo iz proverenih izvora (komsiluka :) )

Lično se nisam interesovao za detalje ali je izvor 100% pouzdan pa nisam imao potrebu da ulazim u "sitna crevca"...

Jeftin termometar al mi se po ceni postarine cini da brat kinez licno donese na kucu

termometar.png

edit: mozda ima kod domacih kineza u bloku 70

Edited by katamaran

To je taj, identičan, bio 1.5€, poštarina dž.

Ima ih i sad za 2-4 dolara sa besplatnom postarinom al me ovaj nasmejao. Ima jos jedan sa postarinom od 70 dolara.

Mislim da te iste nasi prodaju za 500-1000 din

• 1 month later...

Uzeh konacno termometar.

Znaci mleko sa pijace, citric acid (limunov sok?) i siriste pa mogu da krenem sa razvlacenjem?