April 30, 20168 yr Nego jel uzimate negde specijalno sirilo ili ? ima sirilo da se kupi u radnjama..bar je bilo pre.. Juče uzeo u Mlečnom carstvu, 2dl 64 din...
April 30, 20168 yr Možda nije najpodobniji topic ali samo da znate ako niste do sada, naš najveći mlečni brend "....." je prestao da koristi sirilo za svoju proizvodnju i uveo samo hemiju. koju hemiju? zar nije ili sirilo ili bakterije, u zavisnosti od sira? ili mozda kod nekih egzotika, nesto kiselo, ali tad je i sir jako kiseo?
April 30, 20168 yr Jel probao neko da pravi mocarelu? Hocu da kupim kuvarski termometar pa da probam da pravim sir.A gde ćeš da kupiš taj termometar?
April 30, 20168 yr Kinezi travestiti. Nista im ne verujem. Uzecu od domacih prevaranata digitalni za 500-600 kinti na kupujemprodajem ili kupindu
April 30, 20168 yr Verovatno su to isti oni koje nasi preprodaju al mi ovako jednostavnije. Generalno aliju nista ne verujem ali bih se junacki odvazio na rizik za 1.5$
May 1, 20168 yr koju hemiju? zar nije ili sirilo ili bakterije, u zavisnosti od sira? ili mozda kod nekih egzotika, nesto kiselo, ali tad je i sir jako kiseo? Laboratorijska tvorevina koja nema mnogo veze sa bakterijama a tek sa pravim odvojenim sirilom...
May 1, 20168 yr da li znas sta tacno? zanima me vise tehnoloski, sir ionako jedem samo iz proverenih izvora (komsiluka :) )
May 1, 20168 yr Lično se nisam interesovao za detalje ali je izvor 100% pouzdan pa nisam imao potrebu da ulazim u "sitna crevca"...
May 1, 20168 yr 2€ na Aliju Jeftin termometar al mi se po ceni postarine cini da brat kinez licno donese na kucu edit: mozda ima kod domacih kineza u bloku 70 Edited May 1, 20168 yr by katamaran
May 1, 20168 yr Ima ih i sad za 2-4 dolara sa besplatnom postarinom al me ovaj nasmejao. Ima jos jedan sa postarinom od 70 dolara. Mislim da te iste nasi prodaju za 500-1000 din
June 14, 20168 yr Uzeh konacno termometar. Znaci mleko sa pijace, citric acid (limunov sok?) i siriste pa mogu da krenem sa razvlacenjem?