Skyhighatrist Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Nego jel uzimate negde specijalno sirilo ili ? ima sirilo da se kupi u radnjama..bar je bilo pre.. Juče uzeo u Mlečnom carstvu, 2dl 64 din... Link to comment
Zverilla Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Možda nije najpodobniji topic ali samo da znate ako niste do sada, naš najveći mlečni brend "....." je prestao da koristi sirilo za svoju proizvodnju i uveo samo hemiju. koju hemiju? zar nije ili sirilo ili bakterije, u zavisnosti od sira? ili mozda kod nekih egzotika, nesto kiselo, ali tad je i sir jako kiseo? Link to comment
Frank Pembleton Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Jel probao neko da pravi mocarelu? Hocu da kupim kuvarski termometar pa da probam da pravim sir.A gde ćeš da kupiš taj termometar? Link to comment
katamaran Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Kinezi travestiti. Nista im ne verujem. Uzecu od domacih prevaranata digitalni za 500-600 kinti na kupujemprodajem ili kupindu Link to comment
Skyhighatrist Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Ja kupio digitalni (ono u novembru kad su bili popusti) za $1.5. Radi Link to comment
katamaran Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Verovatno su to isti oni koje nasi preprodaju al mi ovako jednostavnije. Generalno aliju nista ne verujem ali bih se junacki odvazio na rizik za 1.5$ Link to comment
Barti66 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 koju hemiju? zar nije ili sirilo ili bakterije, u zavisnosti od sira? ili mozda kod nekih egzotika, nesto kiselo, ali tad je i sir jako kiseo? Laboratorijska tvorevina koja nema mnogo veze sa bakterijama a tek sa pravim odvojenim sirilom... Link to comment
Zverilla Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 da li znas sta tacno? zanima me vise tehnoloski, sir ionako jedem samo iz proverenih izvora (komsiluka :) ) Link to comment
Barti66 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Lično se nisam interesovao za detalje ali je izvor 100% pouzdan pa nisam imao potrebu da ulazim u "sitna crevca"... Link to comment
katamaran Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 (edited) 2€ na Aliju Jeftin termometar al mi se po ceni postarine cini da brat kinez licno donese na kucu edit: mozda ima kod domacih kineza u bloku 70 Edited May 1, 2016 by katamaran Link to comment
Skyhighatrist Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 To je taj, identičan, bio 1.5€, poštarina dž. Link to comment
katamaran Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Ima ih i sad za 2-4 dolara sa besplatnom postarinom al me ovaj nasmejao. Ima jos jedan sa postarinom od 70 dolara. Mislim da te iste nasi prodaju za 500-1000 din Link to comment
katamaran Posted June 14, 2016 Share Posted June 14, 2016 Uzeh konacno termometar. Znaci mleko sa pijace, citric acid (limunov sok?) i siriste pa mogu da krenem sa razvlacenjem? Link to comment
Recommended Posts