I*m with the pilots Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Pa ja uopste nisam rekla da je Frankfurt "bolji" od Kelna ili Dizeldorfa, vec da je sjajan grad. Po ovome sta pises o bioskopima se vidi da si ili davno tu ziveo kada mozda stvarno nije bilo izbora ili ni tad nisi pronasao cega sve ima, posto sam ja tu nasla brojne bioskope/mesta koji pustaju OmU redovno i na raznim festivalima, pa mogu da se gledaju filmovi iz celog sveta - barem jednom nedeljno odem u bioskop, a svakako bih mogla cesce po ponudi..Inace ne vidim problem u tome sto su sale manje, ali su dosta dobre (tehnicki i po udobnosti). Isto tako ovo za tvoje vidjenje umetnosti i koncerata..nema koncerata za moj ukus svakog dana ali ih ima dosta, ja sam se bas naslusala dobrih i aktuelnih stvari. Ima svakakvih izlozbi i galerija raznog kvaliteta ali tesko da se moze sumirati na zastareloj moderni iz 80tih. Mislim da nema poente da ti nabrajam sta je sve dobro bilo ove godine, verovatno ces odmah reci da je sranje i ispod berlinskog nivoa. Povraca mi se od merenja kulosti uporedjivanjem sa Berlinom. Takodje ne vidim problem u polupustim ulicama uvece, a nesto se ne secam ni da je Minhen vrvio od ljudi kasno uvece, pa bogami ni Dizeldorf (ali u njima sam bila samo jednom nekoliko dana pa ne mogu da dam procenu). Jasno je da grad nije Njujork, ali reci da je uzasan je prosto...ne znam ni kako da iskazem recima.
Ros Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 ok je frankfurt. ima fantasticne muzeje. setnja pored majne je isto super.
Parsons Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 istina je negde na sredini, a sredina je prilicno na hostovoj strani.
Parsons Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 (edited) dupli Edited December 23, 2015 by Parsons
Venom Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 Jel zna neko za prihvatljivo vreme poletanja ka BG-u - recimo da nije bitno odakle? Pod prihvatljivim mislim da nije u 9 ujutro ili 8 uvece, tj. recimo rano popodne. Gledam sad i vidim da u Frankfurtu postoji JAT od 20h ili Lufthansa od 22h - imaju i neki povremeni termin od 10h. Wizz ima neku novu liniju (Karlsruhe) za male pare u vreme koje mi odgovara, ali dzaba kad mi treba 6 sati i 4 presedanja da se dogegam do tamo.
aram Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 imas iz minkena LH u vrlo ok vremena. a nisam znao da je taj u frankfurtu povremen, meni se cinilo da je uvek tu kad god sam gledao...
I*m with the pilots Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 Iz FRA imas ove dve varijante od kojih ti ni jedna ne odgovara: - AS koja ima dva vremena u zavisnosti od dana u nedelji, ali svakog dana jedan let: 10:30 ili 20:20 (vise dana u ovoj satnici) - LH dva termina svakog dana: 10:40 i 21:50 Ni DUS nije bolji, slicna su vremena, ujutru 09-10 i uvece posle 20, mislim da je i kod Stutgarta isto (uvece)
I*m with the pilots Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 Palo mi je na pamet Venome, ne znam gde si u Nemackoj, ali ako nemas dobru direktnu vezu do Beograda, mozda da probas sa nekim presedanjem? Znam da je moj drug iz Nirnberga uglavnom isao preko Beca..ne znam kojom kompanijom.
Delija67 Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 Imas LH iz Minhena i Wizz iz Memingena u popodnevnim casovima
Venom Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 (edited) ... Edited February 10, 2016 by Venom
Venom Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 (edited) Meni bi licno Frankfurt radio posao, ali malo mi je kriticno da vucem trogodisnjaka u to vreme i da na kraju stignem u pola 12. Wizz uglavnom nije opcija, svi njihovi aerodromi su uz mnogobrojna presedanja na 5-6 sati udaljenosti. MH sam vec pogledao, ali cene u aprilu su bile 300€ u jednom smeru. Za sad je opcija dresden AS jer sam mozda tamo u to vreme ili cak prepodnevni frankfurt - zaboravih da su nas prijatelji iz frankfurta vec zvali da svratimo. Uglavnom, hvala svima. Edited February 10, 2016 by Venom
I*m with the pilots Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Jedna sasvim random preporuka, ako se nadjete u Kilu (Kiel). Jedem juce kroasan i po ko zna koji put pomislim da ni jedan kroasan posle francuske pekare u Kilu nije bio tako dobar, ni oni koje sam u Francuskoj probala. Zato ako ste tamo, obavezno skocite do pekarice, maltene je u centru. Mislim da nema pravo ime, natpis je na francuskom (~Boulangerie artisane), kao i cenovnik (stoji npr. lista sa kafama i slicnim) a ako se dobro secam, devojka koja je sluzila se takodje prvo obratila na francuskom. Vlasnica/pekarka je ucila zanat u Francuskoj kod nekog velikog imena u pekarskom zanatu, ne secam se detalja price. Nema da se sedne unutra, a napolju, posto je na uglu ulice, ima mesta za dva stocica. Ugao Sternstraße i Eckenförder Str. dakle. Gugl kaze da je ovo sajt, mada se ja takvog imena ne secam, no slika na sajtu jeste slika ulaza: http://www.restez.de/au-surplus Odmah pored se nalazi restoran Chagall, lepa atmosfera i ukusna klopa.
*edited by mod Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 Jel ima nade za neki pristojan smestaj (u smislu cene) u Minhenu krajem septembra? Ovals sam bacio search i vidim da je sve zbog Oktobarfesta ili otislo nebu pod oblake ili vec izdato...
Recommended Posts