nisam ja Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 Jel može neko da objasni. Nisam još gledao. Kolko to često bude, kako se vozi, boduje...
Have_Fun Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 3 minutes ago, nisam ja said: Jel može neko da objasni. Nisam još gledao. Kolko to često bude, kako se vozi, boduje... Neka me neko ispravi ako grešim Sprint trke su svake subote kad je trkanje u MotoGPu Dakle, svaka trka ima i sprint trku Bodovanje ide ovako: 12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1
Have_Fun Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 (edited) 11 minutes ago, nisam ja said: Fala, a kolko traje trka? Zavisi od staze Mislim da je polovina od 100 do 130km Dakle, oko 20ak min Edit: dodao delilac 😀 Edited May 13, 2023 by Have_Fun
nisam ja Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 Čekaj jbt, to je ko redovna trka. zašto se zove sprint?
Have_Fun Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 (edited) 5 minutes ago, nisam ja said: Čekaj jbt, to je ko redovna trka. zašto se zove sprint? Izvini Zaboravio sam da ubacim reč "pola" 😀 Dakle, pola trke, pa i pola vremena trke Edited May 13, 2023 by Have_Fun 1
Have_Fun Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 Auuu jebote kakvi haosi Dobro je svi su živi Auu kakvi dueli Čak i fizički jedan van staze Phew... živi su
Lancia Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 3 minutes ago, Have_Fun said: Auuu jebote kakvi haosi Dobro je svi su živi Auu kakvi dueli Čak i fizički jedan van staze Phew... živi su Nisam dobro video, jel to Vinjales napao Banjaju?¿
Have_Fun Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 Kakva luda trka jebem ti Pa ovo je neverovatno Ode i Markez 1
Lancia Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 Bezzecchi odvozao kao tata, odlicni klinci Martin i Fernandez. Zarco po obicaju prespava start. 2
smooth.Op Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 Srce mi je stalo kad su pali Marini i A. Markez. Ono su situacije sa najvećom šansom za fatalan ishod. Srećom svi ih izbegoše. Briljantan Bec. Oduševljava me taj momak. 2
Mil@n Posted May 15, 2023 Posted May 15, 2023 On 13. 5. 2023. at 15:20, nisam ja said: Jel može neko da objasni. Nisam još gledao. Kolko to često bude, kako se vozi, boduje... Imaš 20 trka u sezoni, vikendom su, nekad svaki, nekad svaki drugi, i ima pauza u među sezoni sad je pauza do 11.06. Nisu sve staze iste dužine, ali vozi se oko 40, 45 minuta u regularnim trkama. Duža staza, manje krugova i obrnuto. Sprint trka je uvedena prvi put ove sezone što je promenilo sistem kvalifikacija. Razlikuje se jer je duplo kraća. Vozači pizde na dodatnu trku jer su nenormalno iscrpljujuće (zamisli da voziš motor i do 350m na sat koji je težak ko đavo 45 minuta), ali je činjenica da je sada vikend mnogo zanimljiviji. Ranije je bilo četiri treninga (petak, subota po dva i kvalifikacije u subotu) i kvalifikacije, sada imaš 2 treninga u petak, u subotu je dodatni trening, kvalifikacije i sprint, nedelja trka pa je vikend dosta zanimljiviji i dinamičniji (ranije su 3. i 4. trening uglavnom koriščeni za trening tempa i sl). Postaje najzanimljivije kada skontaš vozače, istorijat, njihove odnose. Sada su se povukli skoro svi od velikana koji su motogp podigli na drugi nivo (Stoner, Rosi, Lorenzo, Pedrosa), ostao je samo Markez, dok su svi oni vozili, što je bilo pre samo par godina, to su bile epske bitke, niko nikoga ne može da smisli, štimung samo takav za lludačke trke, svađe, podbadanja i najbolju zabavu koju možeš samo da poželiš. Pri tom su to 4, 5 od 10 najboljih vozača ikada. On 13. 5. 2023. at 15:25, Have_Fun said: Bodovanje ide ovako: 12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 Za regularne trke ide ovako: 25, 20, 15, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 On 13. 5. 2023. at 15:57, smooth.Op said: Najjače takmičenje na svijet. Tačka. Bez bilo kakve konkurencije. Jako, jako mi je žao što su popadali Peko, Vinjales, Marini i ekipa, trka je pretila da bude možda i jedna od najboljih ikada, svakako je ubedljivo najbolja ove sezone. Koliko znači prisustvo Markeza na stazi jasno je kao dan... Ne treba da ga boli pad jer nije konkurentan za titulu, a i nije imao opciju da kalkuliše jer da je iole pao u tempu, to je 4, van podijuma, a naravno da on to ne pomišlja.. Znamo da je on uvek na limitu i padovi su za njega normalna stvar, pogotovu posle onoliko operacija, pauza, a nije više ni klinac. Svakako je najveće iznenađenje Augusto Fernandez koji je sigurno profitirao od padova, kao i svako, ali je bez obzira 4. mesto fantastičan rezultat. Ono što je trenutno zanimljivo je da je KTM počeo fantastično da radi i sada imamo situaciju da su najbolje mašine na gridu Dukati, Aprilija i KTM. Honde i Yamahe nema nigde, i da je neko to rekao pre samo 5 godina, graničilo bi se sa paranormalnim je do pre istih tih 5, 6 godina, svaka pobeda van Japanskog dvojca Honda i Yamaha je bila praktično nemoguća, i dešavala se ekstremno retko (osim Stonerove ere u Dukatiju, naravno). Yamaha se naravno i dalje raspada. Sve u svemu, pomisao da nema trka do 11.06 je poprilično depresivna. 1 1
Recommended Posts