nisam ja Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 blasfemija. gibanica bez sira. bizarno (video). Link to comment
Nico Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 (edited) diiivna verujem da je i ukusna koliko i dobroizgledajuća Joj, bogme jeste. Testo je bilo bas dobro, kao da si ukrstio kiselo i prhko testo, s tim sto se nekoliko puta savija i razvija kao lisnato. Jabuke sam dinstala na puteru sa demerara secerom i cimetom, ali sam dodala mrvicu brasna i na kraju je licilo na neki polugusti karamel sos sa jabukama. Jako dobro, sve u svemu. Sutra pravim isto to samo sa makom. I ja nasla neku finu zenu na zemunskoj pijaci, divan svez mak, moram da isprobam. Edited February 11, 2015 by Nico Link to comment
gospa buba Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 blasfemija. gibanica bez sira. bizarno (video). ja i redovnu gibanicu pravim brez sira, jogurt, mleko i jaja. ili pavlaka, kad se bash razbahatimo. Link to comment
darling Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 jel to onda gibanica prazan burek? :D opet sam pravila gibu za vikend i opet je bila odlicna, al se posle covek lose oseca. mislim da su tome razlog jaja. mozda i kombo vruca giba ladan jogurt?! domaci burek sa sirom i maslinovim mislim da je prava mera za zenu u godinama. @ nico daj sliku kad napravis tu s makom. ako moze i jedan krupan plan poprecnog preseka ;) Link to comment
gospa buba Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 jel to onda gibanica prazan burek? :D pa nije, prazan burek je ... prazan. samo testo i masno ^_^ Link to comment
darling Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 al sta ti ostane u gibi ako nema sira i jaja? Link to comment
gospa buba Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 al sta ti ostane u gibi ako nema sira i jaja? nemam pojma, ja sve sa, osim sira. sve bez nisam pravila nikad. Link to comment
Moća Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Moram da okacim kumin rad jer sam odusevljen. Kuma od pre prosle godine krenula da brusi svoj talenat :) Sad razmislja da ostavi posao koji trenutno radi i ubaci se u privatni biznis sa ovim tortama. Moju podrsku ima :) Link to comment
Moća Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Okacicu kasnije ijednu sa Strumfovima isto sam se odusevio. Link to comment
Skyhighatrist Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 od kada je darling otorila temu kolaca sa makom,a i od kada me je banacanin uputio gde da ga kupim a da bude pouzdano svez, dosta puta sam pravila i kolace, a i palacinke sa makom. oni, koji su se pokazali kao najukusniji, barem po recima onih koji us ih jeli, prave se nevidjeno lako, sa rozen koricama, puterom, makom, mlevenim orasima i mlekom. mak /300gr/, mleveni orasi/150gr/ i secer se kratko ukuvaju u mleku i kada se to prohladi, doda se puter /125gr/. korice se namazu pa se sece i jede sutradan. odozgo ide topljena cokolada. Kol'ko mleka i koliko kora? Sanjam ovo danima Link to comment
nezvanova Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 pa ja sve pravim otprilike, nisam napisala ni koliko secera ide, dakle i to je po ukusu :-) /mnogi npr. kupuju onaj vakumirani mak, pa u tom slucaju, ide manje secera nego sto bi islo inace... evo, za mleko ti je neka mera da kada stavis u serpicu mak, mlevene orahe i secer, mleka treba da ima toliko da sve to bude kao neka kasa... stavi prvo malo manje od jednog deci mleka, pa dodaj ako ustreba, tokom grejanja i topljenja secera. dodaj puter, ali ne bas odmah, sacekaj da se malo smlaci i onda time premazuj kore /ne treba da se ohladi fil, lakse se maze i bolje upijaju korice kad je fil mlak/. ja sam koristila kupovne kore za rozen tortu, imas ih u svim super i hiper marketima, i iskoristis citavo pakovanje /mislim da ih ima 8, ali nisam sigurna :-)/ darling je napisala da ona sama praci te korice, ja nisam nikada ni pokusala, a pretpostavljam da ces, ukoliko nameravas tako da pravis kolac, lako naci recept na netu.... Link to comment
banatjanin Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 (edited) krećem na zemunski pijac, čitam ovo i mislim, e odo sad i po rozen korice i onda se setim da neeeeemaaaaammm kako da sameljem maaaaaakkkk a neću ono samleveno..... ungh. možda i bolje. vervatno bi uskočio ceo u pleh sa tim Edited February 14, 2015 by banatjanin Link to comment
Skyhighatrist Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 A ja krećem na Kalenac, tamo ću da pojurim kore po onim radnjicama što prave kore i kornete i rezance svih vrsta, zato me zanimalo koliko kora... Ma snaći ću se već, thanks Link to comment
darling Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 (edited) ja nasla stari iskrin mlin za kafu i u njemu meljem mak. resila sam problem. pitala sam u biospajzu na kalenicu dal mogu da mi samelju mak sitnije, kaze ona jok, ja u neverici: ne mozete da pritegnete, kaze ona jok, pitam pa jel se zale druge musterije da je mak krupan, kaze ona da. ocete recept za genijalan kolac od rogaca bez secera? :) Edited February 14, 2015 by darling Link to comment
Recommended Posts