April 27Apr 27 Osunčana panakota svoimrečima sa ribama svoeručnim slatkom od šumskog voća. Zbogradi bojenog balansa naslućuje se listić mente.
April 27Apr 27 @Seabass jesi li pravio kolač sa rogačem sa modifikacijama? I čitam recept, pa ne mogu da dešifrujem nešto što liči na reč mix, ali zbunjuje što se javlja u skoro svakom redu
April 27Apr 27 44 minutes ago, Pixisis said:@Seabass jesi li pravio kolač sa rogačem sa modifikacijama? I čitam recept, pa ne mogu da dešifrujem nešto što liči na reč mix, ali zbunjuje što se javlja u skoro svakom reduTako ja sebi zapisem svaki recept, da znam sve po redu. U tom receptu umutis jaja i secer u sabayon, pa onda dodas ulje, pa opet mutis, pa mlijeko i opet mutis (mix).Suhe sastojke takodje treba izmijesati, pa je i tu mix. I onda idu mokro u suho i mix. Narendane jabuke nisam ni radio ali da jesam, to ide na kraju, naravno - mix. Kad se mijesa mokro u suho to ide spatulom i samo dok se ne izmijesa kako treba. Ne treba previse raditi brasno da se ne razvija gluten.Namasti se posuda puterom i pece se na 180C. Koliko vremena zavisi od debljine kolaca. Oko 30-40 min ali provjeri cackalicom.
April 27Apr 27 A ok, meni logično da se meša, pa ja ne bih zasebno pisala za svaki korak da se sastojci mešaju. Mislila sam da je neka druga reč ili skraćenica koja samo liči na mix.Probao tu drugu verziju koju si planirao da praviš?
April 27Apr 27 7 minutes ago, Pixisis said:A ok, meni logično da se meša, pa ja ne bih zasebno pisala za svaki korak da se sastojci mešaju. Mislila sam da je neka druga reč ili skraćenica koja samo liči na mix.Pa ja to za sebe pisem, meni ima smisla.10 minutes ago, Pixisis said:Probao tu drugu verziju koju si planirao da praviš?Danas. Nemam pojma kakav je, nosim sutra na posao da podijelim sa kolezama. Malo djeluje dense.
April 28Apr 28 59 minutes ago, Sandradjer said:Koliko sutra kupujem rogacevo brasno. Bas mi se jede Ja sam potrosio sto sam imao, sad razmisljam dal da narucim jos ili da se manem rogaca i predjem na nesto trece.Zao mi sto nisam pravio po tetkinom receptu, taj je najjednostavniji i najbolji. Ovo sa jajima je sub par.
April 29Apr 29 On 8. 3. 2026. at 21:49, jms_uk said:Banana bread, prvi put 😬Može recept? :)Prelistala sam temu i zapisala recept od @hansolo 😊 za 4 banane (šta može umesto pavlake? Grčki jogurt, ne? Klasičan jogurt je sigurno redak...).Imam dve banane. :D Dodala bih čokoladu u prahu. Može li da se doda mlevena plazma, ima li to nekog smisla? :D
April 29Apr 29 3 minutes ago, Klara said:Može recept? :)Prelistala sam temu i zapisala recept od @hansolo 😊 za 4 banane (šta može umesto pavlake? Grčki jogurt, ne? Klasičan jogurt je sigurno redak...).Imam dve banane. :DDodala bih čokoladu u prahu. Može li da se doda mlevena plazma, ima li to nekog smisla? :DGrčki jogurt može svakako (poenta je u "vlažnom" sastojku) da ne bude suvo... Plazmu baš ne bih preporučila, baš iz tih razloga jer sasuši smesu, ako dodaš onda moraš paziti da smanjiš brašna, smesa treba da bude kao eurokrem na sobnoj temperaturi, onako da spada testo sa kašike lagano. Kao za mafine, recimo. I nemoj presušiti kad pečeš, kad naraste i kad pipneš da je korica čvrsta na dodir i da ne upada prst, da ispod nije žitko testo, gotovo je i seci tek kad se malo prohladi. Što se tiče banana što više i što zrelije to bolje. Kakao, i to onaj tamniji je bolje opcija od čokolade u prahu, jači je ukus čokolade. Edited April 29Apr 29 by hansolo
April 29Apr 29 1 hour ago, Klara said:Može recept? :)Prelistala sam temu i zapisala recept od @hansolo 😊 za 4 banane (šta može umesto pavlake? Grčki jogurt, ne? Klasičan jogurt je sigurno redak...).Imam dve banane. :DDodala bih čokoladu u prahu. Može li da se doda mlevena plazma, ima li to nekog smisla? :DJa sam dodao grcki jogurt posto nisam imao dovoljno banana.
May 4May 4 opet cokolada/rogac/urme/ maslinovo ulje/kefir sa jako malo brasna..super je ispao osim sto sam opet radila bez recepta pa nemam pojma da ponovim