October 8, 2025Oct 8 Galaktobureko 1Malo mi je prejaka relna ali je ovaj svakako probni. Drugi, veći se pece na 160°C, 180 je prejako.
October 12, 2025Oct 12 7 hours ago, Svemir Zeka said:Rogač i jabuka, i otopim čokoladu bez šećera @Serena naravno da nije kasno!Evo slike i receptaMikserom dobro umutiti 4 jaja i 100gr secera, dodati 100ml jogurta i 100ml ulja, mikser na najmanju brzinu pa polako dodavati usuvo pomesane 100gr brasna, 100gr rogaca i pola kasicice sb (ja je koristim uvek umesto pp). Upaliti rernu na 250 i dok se ona greje operes 3 jabuke (2 ako su velike) i izrendas (ja sa korom) direktno u smesu promesati i izliti u pleh velicine 20x30 oblozen papirom.Ubaciti u ugrejanu rernu, zicu na polovinu visine, pa smanjiti odmah na 180. Peci oko pola sata.Kad se prohladi premazati tanko dzemom od kajsije, skroz ohladjen preliti glazurom od cokolade.Moze i bez dzema.
October 16, 2025Oct 16 On 12. 10. 2025. at 21:30, Serena said:Evo slike i receptaMikserom dobro umutiti 4 jaja i 100gr secera, dodati 100ml jogurta i 100ml ulja, mikser na najmanju brzinu pa polako dodavati usuvo pomesane 100gr brasna, 100gr rogaca i pola kasicice sb (ja je koristim uvek umesto pp). Upaliti rernu na 250 i dok se ona greje operes 3 jabuke (2 ako su velike) i izrendas (ja sa korom) direktno u smesu promesati i izliti u pleh velicine 20x30 oblozen papirom.Ubaciti u ugrejanu rernu, zicu na polovinu visine, pa smanjiti odmah na 180. Peci oko pola sata.Kad se prohladi premazati tanko dzemom od kajsije, skroz ohladjen preliti glazurom od cokolade.Moze i bez dzema.Došlo mi da probam ovo, ali nisam imala rogač pa sam stavila mlevene orahe. I jedini džem koji mi je bio pri ruci, od mandarina. Fantazija!
November 30, 2025Nov 30 Slika je malo mrtva, ali torta je bila super i moram da se pohvalim sto sam pravila 1 tzv Sirli Templ
November 30, 2025Nov 30 Spremam se da napravim pitu s bundevom, prvi put.Ima neko neki isproban, dobar recept, ili neke savete sta je vazno?Od onih kuvarica sam koje ne znaju sta je "odoka" i koje sastojke mere apotekarskom vagom! (bar prvi put)
November 30, 2025Nov 30 1 hour ago, destiny said:Spremam se da napravim pitu s bundevom, prvi put.Ima neko neki isproban, dobar recept, ili neke savete sta je vazno?Od onih kuvarica sam koje ne znaju sta je "odoka" i koje sastojke mere apotekarskom vagom! (bar prvi put)Ako ovo procitaju tvoji Sremci - bice veselo kad dodjes.
November 30, 2025Nov 30 1 hour ago, destiny said:Spremam se da napravim pitu s bundevom, prvi put.Ima neko neki isproban, dobar recept, ili neke savete sta je vazno?Od onih kuvarica sam koje ne znaju sta je "odoka" i koje sastojke mere apotekarskom vagom! (bar prvi put)pravis ,,obicnu,, bundevaru sa korama?ja narendam bundevu i dobro zacinim toplim zacinima-cimet,malo pimeta,pravila sam neku mesavinu za pitu od bundeve pa stavim i nju a stavim malo i mesavine za medenjake..pomesam..pa stavim dve kore namazem topljenim maslacem izmedju pa na 2/3 kore stavim bundeve,jbga nemam mere ali dobrano stavim, malo ce se sve istopiti i smanjiti u precenju, pa pospem sa 2 kasike kristal secera svuda i zavijem..premazem maslacem pa pecem 20-30min dok ne porumeni eto nadam se da sam pomogla
November 30, 2025Nov 30 Ja bih dodala jos da nakon pecenja pokvasim jednu krpu dobro iscedim i njome pokrijem pitu kad je izvadim iz rerne. Tako kore malo omeknu. Ako volis hrskave onda ovo preskoci.Sto se temperature tice ja na 180.
December 1, 2025Dec 1 180-200c standardnoSamo da dodam.. Ovo sa dve kore je socno ali jedva se drzi parče.. Ja tako volim tj nije mi bitno.. ako hoces strukturalno, samostojece parce mozes staviti 3 kore.. a moze se i malo posuti secera izmedju kora
December 5, 2025Dec 5 On 30. 11. 2025. at 17:55, destiny said:Spremam se da napravim pitu s bundevom, prvi put.Ima neko neki isproban, dobar recept, ili neke savete sta je vazno?Od onih kuvarica sam koje ne znaju sta je "odoka" i koje sastojke mere apotekarskom vagom! (bar prvi put)Evo je U zivotu mi nije ovako dobra ispala.Puno zavisi od kvaliteta kora.Stavila sam dosta cimeta pa je bundeva ispala tamna.Ova tri okrajka sam pojela pre odlaska na rekreaciju da ne zanemocam slucajno Posle rekreacije vecerals i jos 4 parceta pite, sad lezim i jedva disem.Junior pita sa cim je ja reko s jabukama, posto bundevu ne voli, a nikad je nije ni probao. Sad cekam dal ce primetiti Ako mu se svidi dal da priznam sa cim je
December 5, 2025Dec 5 Popular Post Hvala mnogo!!Napravila sam i ja, bila je preukusna, izgled kakav god da je: