Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Torte i kolači

Featured Replies

Galaktobureko 1

20251008_180947.jpg

Malo mi je prejaka relna ali je ovaj svakako probni. Drugi, veći se pece na 160°C, 180 je prejako.

• Replies 4.2k
  • Views 404.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Probala malo biznis: napravila oko 120 mafina i dve tepsije mince pies za novogodišnji bazar, doduše kod mene u gradu na domaćem terenu. Četiri vrste mafina: banana/čokolada, tlimu/mak/sir, karam

• Moskva šnit     

• Saher za @bubkka in rođendan

Posted Images

Toeto

Galaktobureko 220251008_184102.jpg

7 hours ago, Svemir Zeka said:

Rogač i jabuka, i otopim čokoladu bez šećera rolleyes

@Serena naravno da nije kasno!

Evo slike i recepta

IMG-20251012-092603.jpg

Mikserom dobro umutiti 4 jaja i 100gr secera, dodati 100ml jogurta i 100ml ulja, mikser na najmanju brzinu pa polako dodavati usuvo pomesane 100gr brasna, 100gr rogaca i pola kasicice sb (ja je koristim uvek umesto pp). Upaliti rernu na 250 i dok se ona greje operes 3 jabuke (2 ako su velike) i izrendas (ja sa korom) direktno u smesu promesati i izliti u pleh velicine 20x30 oblozen papirom.

Ubaciti u ugrejanu rernu, zicu na polovinu visine, pa smanjiti odmah na 180. Peci oko pola sata.

Kad se prohladi premazati tanko dzemom od kajsije, skroz ohladjen preliti glazurom od cokolade.

Moze i bez dzema.

On 12. 10. 2025. at 21:30, Serena said:

Evo slike i recepta

IMG-20251012-092603.jpg

Mikserom dobro umutiti 4 jaja i 100gr secera, dodati 100ml jogurta i 100ml ulja, mikser na najmanju brzinu pa polako dodavati usuvo pomesane 100gr brasna, 100gr rogaca i pola kasicice sb (ja je koristim uvek umesto pp). Upaliti rernu na 250 i dok se ona greje operes 3 jabuke (2 ako su velike) i izrendas (ja sa korom) direktno u smesu promesati i izliti u pleh velicine 20x30 oblozen papirom.

Ubaciti u ugrejanu rernu, zicu na polovinu visine, pa smanjiti odmah na 180. Peci oko pola sata.

Kad se prohladi premazati tanko dzemom od kajsije, skroz ohladjen preliti glazurom od cokolade.

Moze i bez dzema.

Došlo mi da probam ovo, ali nisam imala rogač pa sam stavila mlevene orahe. I jedini džem koji mi je bio pri ruci, od mandarina. Fantazija!

• 4 weeks later...

Screenshot_2025-11-12-20-46-55-415_com.miui.gallery-edit.jpg

Zna li neko gde kupiti dzem od aronije, koji je kiseo koliko i sladak 😏?

• 3 weeks later...

Slika je malo mrtva, ali torta je bila super i moram da se pohvalim sto sam pravila 1 tzv Sirli Templ

Screenshot_20251130_160557_Gallery.jpg

Spremam se da napravim pitu s bundevom, prvi put.

Ima neko neki isproban, dobar recept, ili neke savete sta je vazno?

Od onih kuvarica sam koje ne znaju sta je "odoka" i koje sastojke mere apotekarskom vagom! (bar prvi put)

1 hour ago, destiny said:

Od onih kuvarica sam koje ne znaju sta je "odoka" i koje sastojke mere apotekarskom vagom! (bar prvi put)

Ako ovo procitaju tvoji Sremci - bice veselo kad dodjes. lalab

1 hour ago, destiny said:

pravis ,,obicnu,, bundevaru sa korama?

ja narendam bundevu i dobro zacinim toplim zacinima-cimet,malo pimeta,pravila sam neku mesavinu za pitu od bundeve pa stavim i nju a stavim malo i mesavine za medenjake..pomesam..

pa stavim dve kore namazem topljenim maslacem izmedju pa na 2/3 kore stavim bundeve,jbga nemam mere ali dobrano stavim, malo ce se sve istopiti i smanjiti u precenju, pa pospem sa 2 kasike kristal secera svuda i zavijem..

premazem maslacem pa pecem 20-30min dok ne porumeni

eto nadam se da sam pomogla D

@ivy hvala mnogo!

Samo jos na koliko stepeni peces?

Ja bih dodala jos da nakon pecenja pokvasim jednu krpu dobro iscedim i njome pokrijem pitu kad je izvadim iz rerne. Tako kore malo omeknu. Ako volis hrskave onda ovo preskoci.

Sto se temperature tice ja na 180.

180-200c standardno

Samo da dodam.. Ovo sa dve kore je socno ali jedva se drzi parče.. Ja tako volim tj nije mi bitno.. ako hoces strukturalno, samostojece parce mozes staviti 3 kore.. a moze se i malo posuti secera izmedju kora

On 30. 11. 2025. at 17:55, destiny said:

Evo je D

IMG-20251205-211345.jpg

U zivotu mi nije ovako dobra ispala.

Puno zavisi od kvaliteta kora.

Stavila sam dosta cimeta pa je bundeva ispala tamna.

IMG-20251205-211459.jpg

Ova tri okrajka sam pojela pre odlaska na rekreaciju da ne zanemocam slucajno lolol

Posle rekreacije vecerals i jos 4 parceta pite, sad lezim i jedva disem.

Junior pita sa cim je ja reko s jabukama, posto bundevu ne voli, a nikad je nije ni probao. Sad cekam dal ce primetiti ph34r

Ako mu se svidi dal da priznam sa cim jethink

• Popular Post

Hvala mnogo!!

Napravila sam i ja, bila je preukusna, izgled kakav god da je:

20251201_163908.jpg