Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

Breskvice u pokusaju, losu boju sam kupila pa deluju nedozrelo :isuse::D

I lose sam razdelila testo pa su malo prevelike ispale, ali za prvi put su ok vise manje.

20220610_235609.jpg

Edited by Midgeta
  • +1 4
  • Wub 3
Posted

Meni su ovo vanilice na steroidima

....shiit has hit the fan.

• Haha 3
Posted

Vinogradarske breskvice :D

• +1 1
Posted

šeftelije

:fantom:

• 4 weeks later...
Posted

Uf, ovo je moj ćale zvao bundevara sa jabukama i bundevara sa višnjama ... (sve u tim korama je bilo bundevera :rolleyes:). To su mu bili jedini kolači koji su bili legitimni ... ovo sve ostalo su bili više ili manje uspešni eksperimenti i moderne izmišljotine ... ajd i štrudla je mogla da prođe, ali samo sa makom i orasima. Kanda će u nedelju da padnu ....

• +1 1
Posted

Da li neko ima recept za minjone dobar?

Pokusavala sam da nadjem, neke kvazi sam i napravila ali prilicno neuspesno, pa ako neka dobra dusa ima neke tips and tricks dobro bi mi doslo

• 1 month later...
Posted

Banana bread, najjednostavniji recept ever: Četiri veće banane na granici propadanja (najbolje su kad su več dobile tamne pege i mekane su pod prstima, sa svežim bananma ni blizu nije isti ukus), izgnječiti viljuškom, može da ostane koji grumen veći, 4-5 kašika šećera, dva vanil šećera, dva cela veća jajeta, malo cimeta i dve kašike holandskog tamnog kakao praha. decilitar i po ulja, jedna kašika pavlake, malo više od pola praška za pecivo, dodati onoliko brašna da bude gustine kao za mafine, gustine nutele.  Sve to u jednoj posudi izmutiti, ne morate paliti i prati mikser, još bolje je ručnom mutilicom. Ja prvo malo izmutim kad dodam jaja pa onda dodajem brašno.  U kalup za hleb stavim pek papir da malo viri da može da se izvadi. Peći na 170 sa duvanjem i pratiti situaciju, gotovo jer kad je pod prstima onako solid varijanta i više nije žitko, ne sme da se presuši mnogo. Traje to oko pola sata recimo, sve zavisi od rerne. Ohladiti kompletno na sobnoj temperaturi i izvaditi iz kalupa. Lepo se seče kao hleb. 

Super je, za doručak, uz mleko, sa nekim kremom kao ovaj ovde :rolleyes:...

banana.jpg

• +1 4
  • Hvala 1
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)
2 minutes ago, slepa živana said:

interesantna kompozicija :D

Sad sam provalila :laugh:

Inace ovu ciniju sa vocem samo premestamo sa jednog na drugo mesto porodicno :isuse:

Edited by Midgeta
Posted

Pumpkin pie, konačno nije tanka nego onako kako treba ... 

317090567_10228495397000661_746945469688965094_n.thumb.jpg.83294f895d3e2ea13530944bbfacbaa1.jpg

• +1 5
  • Wub 4