Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted
a što se tiče najdžele (o njoj pričamo jel'), jeste žena neverovatno seksepilna, što se mora priznati, mora :s_d:
view_image-201x300.jpg
Posted (edited)

Znate onaj debeli beli fondan (koji iz meni nepoznatih razloga zovu marcipan) koji stavljaju na mladenačke torte (nenormalno je elastičan i neprobojan)? Videla sam da ga neki i jedu, iako deluje potpuno nejestivo. Pitam se od čega se to pravi.

Edited by halloween
Posted
a što se tiče najdžele (o njoj pričamo jel'), jeste žena neverovatno seksepilna, što se mora priznati, mora :s_d:
jok o najdzeli, o lorejn paskal ja pricham, uputi choveka na 24h kujna, i ostavice najdzelu ez vi spik :P
Posted (edited)
jok o najdzeli, o lorejn paskal ja pricham, uputi choveka na 24h kujna, i ostavice najdzelu ez vi spik :P
aaaaaaed.al' neće ovaj moj odustati od najdžele, nema šanse, ona je tačno njegov broj :lolol: Edited by duda
Posted
fondan veze blage nema sa marcipanom.
Malo sam tražila, to sto sam ja videla izgleda da se zove šećerna pasta http://en.wikipedia....ki/Sugar_paste.Marcipanom su ga verovatno namerno nazvali oni koji prodaju takve torte, da bi zvučalo glamuroznije.
Posted

fondan je odličan kada torte treba da izgledaju spektakularno, kada se prave razni oblici, lote i ostale zezalice. Inače, ja ga mrzim iz dna duuše, a nije ni jeftin.

Posted

A što ga mrziš? I što nije baš za pojesti, a jestiv je?

Posted

ja sam pre pazario marzipan u onom kao crevu, i jeo ga direktno u usta :(

Posted

joj ja sam sa tipa 9-10 godina pojeo celo crevo tog marcipana. od tada ga nisam ni pipnuo, gadi mi se sve sto u sebi ima nagovestaj marcipana.inace jako mi ide na zivce taj fondan, deluje mi kao neki karton koji muljaju po rukama i onda lepe na sasvim dobru tortu. izgleda privlacno i ukusno poput bele plasticne stolice u bolnickoj cekaonici.

Posted (edited)
view_image-201x300.jpg
erlend lu je trebalo da se posveti agronomiji ili suvoj gradnji poslije naivan.supera, najdyela smara mada yelim da pravim njenu nutela tortu, a marcipan je car Edited by morgana
Posted (edited)

sta to znachi, da treba da kupimo tu knjigu i mozda je prochitamo, ili shta?edip. cijelo crevo marcipana sam izjela 2000 godine na nervnoj bazi i na madjarskoj granici, u vozu, kada sam shvatila da u tashni imam 2 pasosha, svoj, i gospodinove kume. koji je dospeo kod mene u budimu, jer je nju mrzelo da svoj nosa po dzepovima. ona je dakako ostala medj madzarima, a pasport je otishao sa tashnom. uto doba su pretresanja i skidanja s voza razi detaljnog trkeljisanja prtljaga bila ekstenzivna. marcipan mi je pomogao da izgledam smireno i zadovoljno, a duznosnici nisu bili zainteresovani za moj lik (sto je 1 retkost, obichno preturaju dok se ne izbezume :P). ostalo je legenda, a marcipan volem, ali po malo ^_^

Edited by thermal bug
Posted

Toliko sam se najela okrajaka baklave sa suvim šljivama sve ih umačući u preostali sos da nisam imala snage da ih uslikam.Smatrajte da su bili dooobri i bez slikaŠećerni sirup će mi na uši izaćiPosle sam jela neki nepečeni ajvar od zelenog paradajiza slan ko smrt da ubijem to slatko u sebi. Sad pjem šumeći ranisan srećna ko nektar iz božije bašte da srčemJa kad bi morala da kuvam za televiziju ko Nejdžela jednom nedeljno imala bi dijabetes i 120 kila :cry:

Posted
najdyela smara mada yelim da pravim njenu nutela tortu
jela sam je jednom, oh, happy days...
Posted
sa suvim shljivama i brazilskim orajima (ili kajsija i orah domacinski), pa sve u chokoladu
čoko-šljiva! :s_w: <i čoko kasjija>
elem, oko tih poklona za odrasle ljude, mene gospa modesta josh onomad nauchila da se odraslim ljudima, u zavisnosti od ljudi, za slave, rodjendane i ostale odrasle prigode pokloni neki ansambl od maslinovog ulja, shpageta i ostalih jestivih aksesoara.
meni neku dobru čokoladu (tipa crne) ili alkoholda znaš :P