decak Kejt Posted November 12, 2020 Posted November 12, 2020 deluje tvrdo, ali je u stvari ona super kombinacija krckavog i mekog - čim zagrizeš, krene da se topi 1
Jumanji Posted November 12, 2020 Posted November 12, 2020 Ne priznajem uopste te vase divne djakonije bez recepta [emoji19]Kad se hvalite, pa pohvalite se do kraja, da i mi probamo [emoji846] 1
decak Kejt Posted November 13, 2020 Posted November 13, 2020 10 hours ago, Jumanji said: Ne priznajem uopste te vase divne djakonije bez recepta Kad se hvalite, pa pohvalite se do kraja, da i mi probamo jao ovo je bila jedna improvizacija, pošto sam i dalje u potrazi za savršenim kukijem ali evo kako sam se igrala: 150 gr putera sobne temp izmiksala sa 3/4 šolje šećera (pola beli, pola smedji), u to dodala jedno jaje i malo vanile jednu ipo šolju brašna izmešala sa pola kašičice sode bikarbone, kašičicom soli i dve kašičice praška za pecivo lagano ubacila taj miks brašna u smesu sa puterom, i na kraju ubacila 80-90 grama seckane čokolade za kuvanje (toliko sam našla u kući, mislim da opušteno može više) pola smese odmah zapakovala u prozirnu foliju i ostavila da ispečem sutradan, pola podelila na 9 loptica i stavila na pleh/papir za pečenje obavezan/ sa razmakom, jer se prilikom pečenja otope/rašire, i u zagrejanu rernu na 180' jedno 20 minuta. druga tura, koja je odležala u frižideru, mi je bila ukusnija - ali i dalje nastavljam potragu za savršenim receptom e da, ovi kukizi se čuvaju u dobro zatvorenim kutijama, inače se osuše užasno brzo. to, naravno, pod uslovom da se ne pojedu odmah 1
decak Kejt Posted November 24, 2020 Posted November 24, 2020 što sam starija, sve sam više kao baba iz Oktoberfesta ("ako baba plače, daj joj keks") 2 3
mraki Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 On 15.11.2020. at 13:35, renne said: Rogač rum kocke Ovo deluje jednostavno, daj recept.
renne Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 6 jaja, 100 grama rogača, 50 grama čokolade rendane, 50 grama suvog grožđa, 50 grama oraha seckanih, šest kašika šećera, jedan vanil šećer, jedan prašak za pecivo, jedan puding od čokolade, malo cimeta i 250 grama brašna (šest kašika)
mraki Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 (edited) Ček, to se sve samo smuti tako, i puding iz kesice? Bez neke dodatne tečnosti, bez masnoće? A rum? Edited November 25, 2020 by mraki
renne Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 Da, jaja, umutiš, i dodaš rum naravno, jednu čašicu Posle suve sastojke 1
askeladden Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 Amercka pita od slatkog krompira. Dodao i dve jabuke u miks da malo zakiseli.
askeladden Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 https://www.daringgourmet.com/stollen-german-christmas-bread/ Ovo i plumpudding su mi ambicije da napravim za kraj godine. Ovaj stollen je heroinski dobar.
Jumanji Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 I ja se naoružala materijalom da ga pravim, ostao mi još badem za marcipan (odustala sam od kupovnog), tako da ćemo upoređivati Štolen Božanstven je.
askeladden Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 Ako imas kakvu madjiju da lako oljustim pola kile badema,deli.Off topic,pravim redovno puter od badema,ne ljustim.
aram Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 13 minutes ago, askeladden said: Ako imas kakvu madjiju da lako oljustim pola kile badema,deli.Off topic,pravim redovno puter od badema,ne ljustim. stavi vodu da proključa, ubaci bademe na jedan minut. ako se koža nije nimalo smežurala, produži za 30 sekundi. procedi bademe i prelij hladnom vodom i bukvalno kad stisneš prstima, badem izleti. 1
Recommended Posts