Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

meni ova hasina izgleda kao najbolja poslastica u istoriji sveta.   :ziga:

Posted
1 hour ago, hansolo said:

Ma sa kvascem /uopste ta kisela testa/ treba samo par puta zabrljati polako ces osetiti pod rukom kad pocne da biva elasticno. Nije to nesto tesko i bitno je da ima neke masnoce u testu onda bude mekse kad se ispece. Mast je idealna jer ne treba puno staviti a da najbolji efekat na testo. Ja cak mikser mesalicom prvo uradim testo da pusti gluten i postane elasticno, posle moze da se dodaje i jos brasna i ukusa i masnoce i .... Samo kvasac dici sa secerom i ne stavljati soli pre brasna. ... probaj, odusevices se kad skontas da svasta mozes na brzinu da napravis, jer kolko god da je nezdravo, nema nista bolje od toplog testa :)), izdasno je kad neko dodje i mirisi cela kuca :). Kad se prvi put podigne /naraste/ mozes da ga strpas u frizider pa samo otkines deo i nesto napravis, moze da stoji u frizideru bar 4-5 dana u kesi. Samo ga izvadis i ostavis na toplom da opet malo nadodje pa tako dok ne potrosis /kiflice, pancerote, piroske -- sve je to isto testo, moze da se pece, przi u dubokom ulju ../

moja ambicija s testom pocinje i zavrsava se na strudli s makom. nikad u zivotu nisam napravila strudlu! jednom cu se odvaziti  :)

50 minutes ago, nenad said:

meni ova hasina izgleda kao najbolja poslastica u istoriji sveta.   :ziga:

i meni, a ja sam je i jela :D

imam utisak da smo mi makoljupci najstrastveniji ljubitelji slatkisa u poznatom svetu i istoriji. jos nisam videla da se neka namirinica tolko obozava ko mak: maka, maka mi dajte, cujem vulina kako grmi: dosao sam ovu strudlu s makom da podelim s vama, i mariju antoanetu: ako nemaju hleba neka jedu strudlu s makom :D  (cokolada je opsti ukus i ne racuna se).

inace, imam jos par ideja za drugi nuts-mak adaptaciju poznatih recepata, al kad god krenem da sprovedem u delo pomislim, a zasto, kad je hasina vec savrsena. 

Posted

Imam avocado, cherry tomato, šalotku, beli luk, limete. može neki predlog šta napraviti sa time a da nije gaspačo?

Posted
23 hours ago, MilenaS said:

Imam avocado, cherry tomato, šalotku, beli luk, limete. može neki predlog šta napraviti sa time a da nije gaspačo?

Guacamole

Posted
19 minutes ago, kobni zelaya said:

mislila sam nešto nalik na neku slanu tortu.

Posted

Dok se ti smislis ima da ti avokado proklija.

Posted

ne klija advokado bash tako ^_^

sent from bubamoto

Posted (edited)

evo mojih cupavih ratnika, nadjenih u pecnici kuvarske carice darling pre sat vremena. svih 7 iljada cupavaca su u prirodnoj velicini, dobro ocuvani.

WtD3g4V.jpg  

Edited by darling