Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Torte i kolači

Featured Replies

Ubicu vas zbog ove poplave maka.

• Replies 4.2k
  • Views 404.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Probala malo biznis: napravila oko 120 mafina i dve tepsije mince pies za novogodišnji bazar, doduše kod mene u gradu na domaćem terenu. Četiri vrste mafina: banana/čokolada, tlimu/mak/sir, karam

• Moskva šnit     

• Saher za @bubkka in rođendan

Posted Images

lebac s makom, meni to bzvz

meni ova hasina izgleda kao najbolja poslastica u istoriji sveta.   :ziga:

Jel pravio iko?

1 hour ago, hansolo said:

Ma sa kvascem /uopste ta kisela testa/ treba samo par puta zabrljati polako ces osetiti pod rukom kad pocne da biva elasticno. Nije to nesto tesko i bitno je da ima neke masnoce u testu onda bude mekse kad se ispece. Mast je idealna jer ne treba puno staviti a da najbolji efekat na testo. Ja cak mikser mesalicom prvo uradim testo da pusti gluten i postane elasticno, posle moze da se dodaje i jos brasna i ukusa i masnoce i .... Samo kvasac dici sa secerom i ne stavljati soli pre brasna. ... probaj, odusevices se kad skontas da svasta mozes na brzinu da napravis, jer kolko god da je nezdravo, nema nista bolje od toplog testa :)), izdasno je kad neko dodje i mirisi cela kuca :). Kad se prvi put podigne /naraste/ mozes da ga strpas u frizider pa samo otkines deo i nesto napravis, moze da stoji u frizideru bar 4-5 dana u kesi. Samo ga izvadis i ostavis na toplom da opet malo nadodje pa tako dok ne potrosis /kiflice, pancerote, piroske -- sve je to isto testo, moze da se pece, przi u dubokom ulju ../

moja ambicija s testom pocinje i zavrsava se na strudli s makom. nikad u zivotu nisam napravila strudlu! jednom cu se odvaziti  :)

50 minutes ago, nenad said:

meni ova hasina izgleda kao najbolja poslastica u istoriji sveta.   :ziga:

i meni, a ja sam je i jela :D

imam utisak da smo mi makoljupci najstrastveniji ljubitelji slatkisa u poznatom svetu i istoriji. jos nisam videla da se neka namirinica tolko obozava ko mak: maka, maka mi dajte, cujem vulina kako grmi: dosao sam ovu strudlu s makom da podelim s vama, i mariju antoanetu: ako nemaju hleba neka jedu strudlu s makom :D  (cokolada je opsti ukus i ne racuna se).

inace, imam jos par ideja za drugi nuts-mak adaptaciju poznatih recepata, al kad god krenem da sprovedem u delo pomislim, a zasto, kad je hasina vec savrsena. 

Imam avocado, cherry tomato, šalotku, beli luk, limete. može neki predlog šta napraviti sa time a da nije gaspačo?

tortu nećeš.

ovo je topik za tebe

:lolol:

23 hours ago, MilenaS said:

Imam avocado, cherry tomato, šalotku, beli luk, limete. može neki predlog šta napraviti sa time a da nije gaspačo?

Guacamole

19 minutes ago, kobni zelaya said:

mislila sam nešto nalik na neku slanu tortu.

Dok se ti smislis ima da ti avokado proklija.

ne klija advokado bash tako ^_^

sent from bubamoto

Evo je
a6d0f9a814aeca63d199fb50e641ec76.jpg

evo mojih cupavih ratnika, nadjenih u pecnici kuvarske carice darling pre sat vremena. svih 7 iljada cupavaca su u prirodnoj velicini, dobro ocuvani.

WtD3g4V.jpg  

Edited by darling

:thumbsup: