Amelija Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 sad će aram da bije, ali ne znam gde a moram jer je brutalno dobro
darling Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 (edited) sto me nervira sto ja nemam cime da se pohvalim na ovoj temi.(jela bih sad red belog linta, red ovog marcipana s visnjom :( ) Edited September 30, 2013 by darling
Amelija Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 i ovo skloniti od mene <_<(još 150 grama ima...)
расејан Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Има ли неко неки стари омот од киндер јајета или киндер штанглице, од пре 2004 или још старије? Да упоредимо количину какаоа.Каогод и за "Најлепше жеље" и остале бивше чоколаде.
cmrlj Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 i ovo skloniti od mene evo ja cu da sklanjam, daj adresu:)
keksi krem Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Има ли неко неки стари омот од киндер јајета или киндер штанглице, од пре 2004 или још старије? Да упоредимо количину какаоа.Каогод и за "Најлепше жеље" и остале бивше чоколаде.Kinder cokolade postoje 60 godina, a Kinder jaja 40...nije se menjao sastav nijednog od ovih proizvoda od njihovog nastanka...Ferrero nikada ne radi takve stvari jer vole sve da bude prosto i jednostavno, pa zato i nemaju prevelik asortiman proizvoda, a inace njihova proizvodnja nije toliko skupa da bi morali sada da hvataju precice...procenat kakao delova u svim proizvodima je uvek bio nizak, nikada im on nije bio neki adut...Kinder cokolada se sastoji od mlecne cokolade (40%) i mlecnog punjenja (60%)...mlecna cokolada ima 30% kakao delova, ali posto cini manje od polovine prozivoda, ukupan procenat kakao delova je 13%...Kinder jaje se sastoji isto od mlecne cokolade (47%) i mlecnog punjenja (53%)...mlecna cokolada isto sadrzi 30% kakao delova, ali cini skoro polovinu proizvoda, tako da je ukupan procenat kakao delova 15%...Ono sto oba proizvoda razlikuje od mnogih drugih je veoma visok sadrzaj mleka...Kinder cokolada ima 33% ukupne suve materije mleka, a Kinder jaje ima 32%...svi Kinder proizvodi su pre svega namenjeni deci :)Mnoge druge cokolade jesu menjale kolicinu kakao delova u prethodnim decenijama...Toblerone je u svoje zlatno vreme imao oko 35%, a sada ima 28%...Milka je imala oko 40%, sada ima 30%...Nestle je takodje imao oko 40%, sada ima 34%, itd...zlatno vreme je bilo do kraja 80-ih, a onda je prvo Kraft preuzeo Jacobs Suchard kompaniju (Milka i Toblerone) i poceo da menja sastav da bi znatno oborio cenu proizvodnje, a potom je i Nestle to isto uradio kako bi bio konkuretan sa cenom...isti taj trend su preuzeli i brojni drugi proizvodjaci...Dorina je imala oko 33%, a sada 29%...Najlepse Zelje su imale oko 32%, a danas imaju 27%...
darling Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 (edited) juce sam zavrsila s ovom jadom: nije losa. ima aftertejst vina :Djela sam je s lesnicima i bademima.izuzetno mi je gadno njeno ime, rapunzel, bljak, i uzasno me nervira "organic" na cokoladi. al nisam svoj novac davala, pa ajde... Edited October 1, 2013 by darling
Indy Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 uzasno me nervira "organic" na cokoladi + tisucuI ja sam danas klop'o 70%, ali (nadam se da keksi krem ne cita) aldijevu tj. Moser Roth. :D
darling Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 (edited) gore od organik mi je jedino kad pise posno. to mi dodje ko grobljanska hrana: ne jedem.organik pojedem :Dnajvaznija keksijeva poslanica kaze da su klasifikacije jedno, a licni ukus nesto sasvim drugo: covek treba da jede ono sto mu se svidja, pa makar i mozera rota. (tko je taj, nikad cula?!) Edited October 1, 2013 by darling
Venom Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Rapunzel je firma, "prave" (pakuju?) samo organic stvari.
Amelija Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 I ja sam danas klop'o 70%, ali (nadam se da keksi krem ne cita) aldijevu tj. Moser Roth. :DJa čitam
Indy Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 najvaznija keksijeva poslanica kaze da su klasifikacije jedno, a licni ukus nesto sasvim drugoMoja poslanica dodaje da su finansijske mogucnosti nesto sasvim trece.
Amelija Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 najvaznija keksijeva poslanica kaze da su klasifikacije jedno, a licni ukus nesto sasvim drugo: covek treba da jede ono sto mu se svidja, pa makar i mozera rota. (tko je taj, nikad cula?!)ovaj je taji po meni najukusnija klot crna čokolada (iako je C klasa bolja mi je od svih B klotova)
Amelija Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 evo ja cu da sklanjam, daj adresu:):De ali stvarno, izem me nenormalnu, stučem u cugu 100-200g
Indy Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 (edited) i po meni najukusnija klot crna čokolada (iako je C klasa bolja mi je od svih B klotova)Po mojoj neformalnoj senzornoj oceni, samo za nijansu je slabija (u smislu jednostavnije arome) od Green & Black's "Organic Dark" (sto je, ako se secam dobro, A klasa).EDIT. Samo da dodam da ovaj 70% Moser Roth ide fantasticno sa Cotes du Rhone crvenim vinom (posto se ono inace oseca po tresnjama, onda se ima dojam kao da se jede jako kvalitetan "Mon Cheri" koncept). Edited October 1, 2013 by Indy
Recommended Posts