January 15Jan 15 meni je modni kutak otvorio savršenu haljinu košulju, kariranu, iiii malo je falilo a kupim, a onda sam je stavila u gugl, ima je (ima sigurno i ove druge), sve je to sa temua. nemam ništa protiv temua, naprotiv, imam neku gomilu haljina i suknji i papuča. ne lažu za materijal, to mi je bitno. šteta što nemaju pretragu po fotkama, kao aliexpress
January 15Jan 15 44 minutes ago, Boksi said:Ne mogu da kvotujem, ali nadovezujem se na lpn i “nisam razumela, ti si team no?”🤣🤣🤣nisam ni ja baš, pa sam rečenicu ubacila u neki prevodilac, ponudilo mi je više verzija ali ova mi se naj svidja: Sorry to rain on the parade—and I know personal style is everything—but my vote still goes to fashion no-nos.Definitivno joj se ne svidja @Sandradjer 😁@Sara ja baš volim Šlic i zaista su korektni što se tiče i zamene i popravki. Imam jednu suknju ovog kroja i prezadovoljna samŠLICSuknja The Best GREY skirt EVER ŠLICSuknja The Best GREY skirt EVER ŠLICA one njihove Tulip pantalone obožavam.sad sam guglala tulip pantalone,baš mi se svidjaju teksas-maslinasto zelene ali su rasprodatekakve su im veličine?nosim M-L kako gde / u Šlicu sam poručila LBiram radije veći broj da me bar razveseli kad stigne veliko, jer nema većeg bedaka nego kad mi stigne tesno Edited January 15Jan 15 by Sara
January 15Jan 15 1 minute ago, Sara said:sad sam guglala tulip pantalone,baš mi se svidjaju teksas-maslinasto zelene ali su rasprodatekakve su im veličine?nosim M-L kako gde / u Šlicu sam poručila LUvek pitaj da li možda mogu da ti sašiju pošto može da se desi da je ostalo materijala. I ja nosim M-L i čini mi se da sam kod njih uzimala M, ali proveriću sutra pa javljam. Edited January 15Jan 15 by Boksi
January 16Jan 16 23 minutes ago, svashtabezneshto said:meni je modni kutak otvorio savršenu haljinu košulju, kariranu, iiii malo je falilo a kupim, a onda sam je stavila u gugl, ima je (ima sigurno i ove druge), sve je to sa temua. nemam ništa protiv temua, naprotiv, imam neku gomilu haljina i suknji i papuča. ne lažu za materijal, to mi je bitno. šteta što nemaju pretragu po fotkama, kao aliexpressda i ja sam krenula od te haljine :) poenta je što ovi baš modeli sa ovom fotkom realno ne odgovaraju onome što je na temu jer je fotka marnuta od nekoga drugog i AI obradjena, ako uopšte i postoji negde kao sašiven model a ne AI za temu a garderobno ono što dobiješ često nije ono sa fotke i jedni način da se proveri da li zaista odgovara onome na slici i približno su recenzije sa fotografijama a ima ljudi koje ne mrzi da okače fotke, mene mrzi ( kad se radi o garderobi ) za materijal lažu na mnogo mesta tj potrebno je čitati sitna slova o sastavu, ako je napisano plus recenziju i to se odnosi najviše na bilo šta gde piše svila ili lan recimo. pretražila sam na desetine prodavaca svilenih jastučnica jer sam pre mnogo godina dobila jednu i jedva par prodavaca je imalo deklaraciju da je proizvod o čiste svije uključujući i parčence od 2 c materijala da sam testiraš ( jesam li testirala, jesam jastučnica koju sam kupila je recimo duplo skuplja nego druge ali su svi u recenziji rekli da je ok i jeste ok ali je i dalje 4 puta jeftinija nego isti proizvod nekih tzv malih proizvodjača koji tvrde da ih oni šiju ovde, šiju malo sutra Odoh sa haljina teme ali tips je i za kupovinu haljina sa temua
January 16Jan 16 Svilu obozavam. A kad smo kod nje taman da dodam, citajte deklaracije uvek. Jeftiniji i skuplji brendovi npr. rabe rec saten, a da nista nisu slagali. Ako slucajno neko ne zna. Saten ne znaci svila. Saten je nacin tkanja da bude sjajno i glatko, a svila je materijal. Sve ide u smeru da cemo prirodne materijale placati pravo malo bogatstvo
January 16Jan 16 auuu! ispade detektivski roman oko haljine. mis @ljuttko razotkrila ubice naivnih kupaca. nisam ni gledala sinoc, sad sam otisla u proces kupovine i videla da je placanje unapred. a-ha, little tomorrow.u mojoj maloj zemlji je onlajn kupovina sa dostavom i placanjem pouzecem vrlo rasirena jer su najdalji gradovi na par sati voznje.dostavljaci padaju u fras jer nikad ne platim pre nego sto otvorim i pregledam posiljku.bilo je ovo lepo sanjarenje o novoj haljini.poz
January 16Jan 16 36 minutes ago, Sandradjer said:citajte deklaracije uvek.Da da… kao ono kad napišu WOOL da izbije oči i nabiju cenu, a pogledaš etiketu - wool 7% A simpa vam je ovaj Šlic, podseća me malo na ovaj brand https://alembika.com/
January 16Jan 16 @Sara M@Leia vlasnica Šlic-a i dizajnerka je kostimograf i prilično smelo se igra sa materijalima i oblicima Edited January 16Jan 16 by Boksi
January 16Jan 16 Vidi se rukopis naše Akademije jeste razigrano i svakako zanimljivije od proseka ali ume i da se pretera - na istom modelu i kontrast boja/desena, i lud kroj i detalj ovaj i detalj onaj… a to je zato što naša škola više polaže na to da skica bude likovno interesantna nego da dizajn bude komercijalan i nosiv.Meni se više svidjaju malo svedeniji njihovi modeli, a možda ponajviše oni skroz crni/crno-beli/sivi gde dominira kroj
January 16Jan 16 1 hour ago, Leia said:Da da… kao ono kad napišu WOOL da izbije oči i nabiju cenu, a pogledaš etiketu - wool 7% A simpa vam je ovaj Šlic, podseća me malo na ovaj brand https://alembika.com/Ispasce ko o cemu ja o materijalima. Uhhh ovo su ocigledne prevare.Teorija zavere 1.Ono cime se jos sluze, uloze u model, okace po sajtovima, privuku paznju. Nikad nema na stanju onoga od najboljeg materijala, ali imas od drugih materijala da biras po istoj ceni naravno .Npr. samo jedna od pet istih haljina je kvalitetan materijal, ostale 4 u drugoj boji znatno slabiji materijali. Ove prve nikad nema, ovih 4 u svim velicinama . Redovna pojava Edited January 16Jan 16 by Sandradjer
January 16Jan 16 2 hours ago, le petit nicolas said:auuu! ispade detektivski roman oko haljine. mis @ljuttko razotkrila ubice naivnih kupaca. nisam ni gledala sinoc, sad sam otisla u proces kupovine i videla da je placanje unapred. a-ha, little tomorrow.u mojoj maloj zemlji je onlajn kupovina sa dostavom i placanjem pouzecem vrlo rasirena jer su najdalji gradovi na par sati voznje.dostavljaci padaju u fras jer nikad ne platim pre nego sto otvorim i pregledam posiljku.bilo je ovo lepo sanjarenje o novoj haljini.pozMene od beskonačnog trošenja para preko temu/ali ili nekih naših prodavnica štiti nestrpljivost - ako sam nešto namerila, to moram odmah da pipnem i nosim kući. Kad sam poslednji put naručivala knjigu online, sela sam im na kičmu kad će, kad će (doduše i rečeno je da tek treba da izađe). Tako da eto, nestrpljivost mi čuva novčanik. Inače bih ga odrala
January 16Jan 16 12 minutes ago, Sandradjer said:Ispasce ko o cemu ja o materijalima. Uhhh ovo su ocigledne prevare.Teorija zavere 1.Ono cime se jos sluze, uloze u model, okace po sajtovima, privuku paznju. Nikad nema na stanju onoga od najboljeg materijala, ali imas od drugih materijala da biras po istoj ceni naravno .Npr samo jedna od pet stih haljina je kvalitetan materijal, ostale 4 u drugoj boji znatno slabiji materijali. Ove prve nikad nema, ovih 4 u svim velicinama . Redovna pojavaOnih old school kvalitetnih prirodnih materijala skoro i da nema više… razlog je naravno cena, a pošto se može lepo zaraditi i na svakakvom kršu računica ti je jasna…Ali ima tih novih hi-tech materijala koji su stvarno prijatni i za leto jer ”dišu”, nakupovala sam u Japanu nekih majica i majica-haljina od tog nečeg super tankog i brzosušećeg što se može nositi i po najgoroj vrućini a da ti se ne zalepi
January 16Jan 16 2 minutes ago, Leia said:Onih old school kvalitetnih prirodnih materijala skoro i da nema više…razlog je naravno cena, a pošto se može lepo zaraditi i na svakakvom kršu računica ti je jasna…Ali ima tih novih hi-tech materijala koji su stvarno prijatni i za leto jer ”dišu”, nakupovala sam u Japanu nekih majica i majica-haljina od tog nečeg super tankog i brzosušećeg što se može nositi i po najgoroj vrućini a da ti se ne zalepiTako je i to je buducnost. Od Japanaca imam puno stvari iz Uniqlo, veoma sam zadovoljna, ali to mi je jedino iskustvo
January 16Jan 16 Odličan je Uniqlo, plus odnos cena kvalitet 👍🏻Kad smo kod prirodnih materijala imaju i perjane jakne nešto za džabe, imaju čak i kašmir džempere (mislim ok ne baš premium kašmir ali sasvim korektan)
January 16Jan 16 1 hour ago, Leia said:Odličan je Uniqlo, plus odnos cena kvalitet 👍🏻Kad smo kod prirodnih materijala imaju i perjane jakne nešto za džabe, imaju čak i kašmir džempere (mislim ok ne baš premium kašmir ali sasvim korektan)Moze svasta da se nadje. Bolje stvari su naravno skuplje, ali i dalje sjajan odnos cena/kvalitet.Nisam samo dzins probala (pantalone jesam). Nesto se nisam snasla sa modelima i brojevima kad sam imala poslednju priliku, ali se ostrim za sledeci soping. Nema ga u Srbiji