расејан Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Na molbu druga Alphonsa, sledi recept za riblji paprikas by me.Пошто овде не знамо имена риба, а већина је морска, укупно једном смо кували рибљу чорбу (никако да наговорим госпоју да правимо бродет). А пошто млого волемо, напросто уместо рибетине стави свињетину. Не знам ни који део, ваљда нешто од плећке. Све исто, само друго месо, и одлично испадне сваки пут. Још тури пар кајенских љутих папричица уцело, па се то раскува изнутра а не пусти љутину, тако да и девојке могу да једу, а ми то испецамо, откинемо петељку и измуземо, пола њој пола мени. Њу сврбе уши, мени се озноји теме. После последње кашике, два минута медитације, не можемо да мрднемо.
pacey defender Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 (edited) imam pola kile sočiva i kilo dimljenih rebara. nemam ekspres lonac. da li da se upuštam u avanturu? ako je odgovor potvrdan, zamolio bih za neki fini recepat. Edited March 10, 2010 by pacey defender
darling Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 http://www.coolinarika.com/recept/leca-na-studentskievo ovaj ti je prigodan <_< to socivo se kuva na isti fazon ko pasulj. jedino mislim da ti je pola kile puno, da ne ispadne mnogo gusto.
maxivida Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Ja započela blogić s receptima, uglavnom kolačima. Pa ko voli, dobrodošao je.
msmodesty Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Ja započela blogić s receptima, uglavnom kolačima. Pa ko voli, dobrodošao je.neka ti je sasrecom! divan je! deal moze da bude samo da ja skuvam a ti da slikas - inace me sramota.a posle da zajedno jedemo :)
pacey defender Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 http://www.coolinarika.com/recept/leca-na-studentskievo ovaj ti je prigodan <_< to socivo se kuva na isti fazon ko pasulj. jedino mislim da ti je pola kile puno, da ne ispadne mnogo gusto.ma jasno, neću celu količinu stavljati. bitno mi je bilo da čujem od vas da li obična šerpa može dobro da odradi posao. Tvoj recept deluje jednostavno.Našao sam razne varijacije:Priprema: Sočivo potopiti uveče u vodu da bi nabubrilo i lakše se kuvalo. Sutradan ga kuvati u dve-tri vode i odlivati vodu. U međuvremenu propržiti na ulju iseckan crni luk. Kada dobije staklast izgled, dodati oljušteni iseckan paradajz, iseckan beli luk (ko ne voli beli luk ne mora ga stavljati), sos od paradajza, sočivo, meso i parče suvog rebra (za aromu), dodati začin, so, biber i dva lista lorbera, naliti vodu i kuvati oko sat do sat i po.
msmodesty Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 ma jasno, neću celu količinu stavljati. bitno mi je bilo da čujem od vas da li obična šerpa može dobro da odradi posao. Tvoj recept deluje jednostavno.Našao sam razne varijacije:odlican ti je recept - zapravo za socivo - sto jednostavnije - to boljei nikako ne soliti vodu dok se socivo kuva - celulozna opna onda postane jako tvrda - teze se vari...
gospa buba Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 kuvana heljda u konzervi. makrobiotika. ko voli, a naidje, toplo preporuchujem. toliko.
kapetanm Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Pravio sam ovo. Moja omiljena jednostavna poslastica
Anonymous Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 i nikako ne soliti vodu dok se socivo kuva - celulozna opna onda postane jako tvrda - teze se vari...Glupo pitanje. Da li to važi i za pasulj?
Аврам Гојић Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 modesti ce znati, ali ja ni pasulj nikada ne solim dok kuvam zato sto su mi rekli da se bolje kuva bez soli
Аврам Гојић Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Ne bas na samom kraju...ja solim kada procenim da cu ga kuvati jos jedno pola sata
Anonymous Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Hvala. Onoliko pasulja sam skuvao, a ovo nisam znao.
Recommended Posts