Eleniko Posted October 24, 2023 Posted October 24, 2023 ima li recepata za neko kuvanje ili prženje sa zelenim paradajzom, a da nisu turšija zateko sam par paradajaza koji su pristojne veličine ali zeleni a bojim sa da neće biti sunca da pocrvene dok sam na placu a ne bi voleo da ih ostavim ili počupam zajedno tokom procesa čišćenja bašte pred kraj sezone
aram Posted October 24, 2023 Posted October 24, 2023 jeo sam ih pohovane i "in pastella", meni sasvim ok.
Ras Posted October 24, 2023 Posted October 24, 2023 Slično me pitanj emuči, jer sam ih pazario na pijaci samo zato što su lepi, a volim i taj specifični ukus. U detinjstvu sam obožavao da ih jedem (kisele) sa makaronama sa sirom. Danas ih upotrebljavam u prženijama i u "gulašu" sa pečurkama, gde ih prosto kombinujem sa ostalim povrćem. Ovih dana planiram neku salsu verde uz meso: pečeni zeleni paradjzi i halapenjo u blender sa crnim lukom, korijanderom (ako ga nađem), m uljem i limetom.
Klara Posted December 14, 2023 Posted December 14, 2023 Koja mlečna slatka pavlaka vam se dobro pokazala za ganaš krem? Osim Kravice.
makondo Posted December 14, 2023 Posted December 14, 2023 10 hours ago, Klara said: Koja mlečna slatka pavlaka vam se dobro pokazala za ganaš krem? Osim Kravice. Iz Linde 35%masti, pravila sam tiramisu/pavlovu/ganeš 1
Klara Posted December 15, 2023 Posted December 15, 2023 Odlično, taman imam u planu da idem danas do njih. Pitala sam se da li je dobra njihova slatka pavlaka, hoću lep, lep ganaš. : D
Sandradjer Posted December 30, 2023 Posted December 30, 2023 Imam molbu za ljubitelje dobrog zalogaja . Neki recept da mi date za pecenje telece plecke. Uzimam meso oko podne, a treba da bude peceno u 19h. Znaci otpada neka priprema dan ranije i slicno
Jeremija Posted December 30, 2023 Posted December 30, 2023 2 hours ago, Sandradjer said: Imam molbu za ljubitelje dobrog zalogaja . Neki recept da mi date za pecenje telece plecke. Uzimam meso oko podne, a treba da bude peceno u 19h. Znaci otpada neka priprema dan ranije i slicno Evo ovako, iseckaj na odreske, stavi sve u pac (so + biber + senf + ulje + peršun) da odstoji par sati, a najlakše će ti biti da praviš u vatrostalnoj, stavi dole malo ulja (iste vrste kao i u pacu), poklopi, ukljuci na jedno 180 stepeni, i polako prati. Negde posle 30-40 minuta okreni odreske, poklopi i posle 10-20 minuta lepo isklući, i ostavi da se polako puste sokovi... 1 1
Sandradjer Posted December 30, 2023 Posted December 30, 2023 (edited) To nije tesko . Koliko cm debljine da secem meso, otprilike? Edited December 30, 2023 by Sandradjer
Jeremija Posted December 30, 2023 Posted December 30, 2023 (edited) 29 minutes ago, Sandradjer said: To nije tesko . Koliko cm debljine da secem meso, otprilike? Nije teško, nisam želeo da te bespotrebno zbunim sa komplikovanijim stvarima. Ako je plećka bez kostiju, gledaj da isečeš što tanje, samo pazi da se ponovo ne isečeš. Mogu da ti preporučim i neki fini krompir pire uz meso, sa recimo što više putera i mleka. Edited December 30, 2023 by Jeremija 1
Sandradjer Posted December 31, 2023 Posted December 31, 2023 8 hours ago, Jeremija said: Nije teško, nisam želeo da te bespotrebno zbunim sa komplikovanijim stvarima. Ako je plećka bez kostiju, gledaj da isečeš što tanje, samo pazi da se ponovo ne isečeš. Mogu da ti preporučim i neki fini krompir pire uz meso, sa recimo što više putera i mleka. Ehhh pire, sjajna ideja, bice i dece. Jedem pire bas bas retko. Uglavnom kod mame, i ja sam necije dete 2
Sandradjer Posted December 31, 2023 Posted December 31, 2023 Najebala sam. Pa ja nemam ni dasku dovoljno veliki da ovo isecem . Sto ne pitah u mesari, nego guzva, sramota me da smaram. Uspecu!
x500 Posted December 31, 2023 Posted December 31, 2023 (edited) @Sandradjer imas drugu opciju, da spremis u komadu. 1. U vecem tiganju na malo masnoce zapeces meso sa svih strana (oko 5min po strani) , tako da se napravi korica. 2. Ubacis meso u plah, vatroslalna posuda sa poklopcem, dolijes 1 casu vode i mocu iz tiganja. Ubacis razno povrce u tu vodicu: cluk, bluk, mrkvu, koren bele zeleni, komorac, zacinsko bilje. To peces na slabijoj vatri (150C) oko 1h po kg mesa. Na kraju zapeces oko 30 min na 200C. 3. Ono povrce i vodicu/mocu mozes da izblendiras i malo prokuvas u tiganju. Po potrebi dodas zacine, zgusnes hladnom zaprskom ili pavlakom. Dobices super preliv za meso koji ide super sa pireom 4. Meso sluzis mlako, iseceno kako znas i umes Edited December 31, 2023 by x500 1 1
Recommended Posts