gospa buba Posted June 5, 2023 Posted June 5, 2023 tenksic svima, bilo je bitno da se proba, da vidimo da li cemo ikad uopshte. i hocemo
aram Posted June 6, 2023 Posted June 6, 2023 19 hours ago, gospa buba said: tenksic svima, bilo je bitno da se proba, da vidimo da li cemo ikad uopshte. i hocemo ja skoro stavljao ovo 1
gospa buba Posted June 6, 2023 Posted June 6, 2023 2 hours ago, aram said: ja skoro stavljao ovo brate vidi ovo ti je jedno umetnichko delo ja bih to uramila na zid
askeladden Posted June 6, 2023 Posted June 6, 2023 Jagnjetinu dopiaza afgansku ili kari sa jagnjecim mesom ako zelis kuvano. 2 1
Sandradjer Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 (edited) Odlucila sam se za: Pecene curece batake, Rasove tikvice i sir u susamu, dve Aramove salate. Ovaj Tamale pie je otpao, moram vegi jelo verovatno neki patlidzan . Krecem sutra sa pripremama. Valjda cu uspeti Edited June 8, 2023 by Sandradjer 2
Sandradjer Posted June 10, 2023 Posted June 10, 2023 @Ras U vezi sira u susamu ako moze pojasnjenje za amatere . Umesam susam u belance, onako kasikom, ne mutim belance? Jet ta smesa treba da bude gusta. Uvaljam sir u to ili kako?
Ras Posted June 10, 2023 Posted June 10, 2023 Bez mućenja, smesa ne treba da bude gusta/penasta, dovoljno je promešati. Belanac samo igra ulogu lepka. Sir uvaljaš da bude lepo obložen. 1
Sandradjer Posted June 10, 2023 Posted June 10, 2023 A da pecem na onom papiru za pecenje ili ditlrektno u pleh?
Valk Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 (edited) @aram Kako da začinim i ispečem u rerni pileća krilca da budu mekana unutra a hrskava spolja? Imam rernu sa ventilatorom, samo me strah da se ne ugljenišu. Edited September 24, 2023 by Valkyrie
kud u maglu Simoviću Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 (edited) @Valkyrie 1. 30ak min da odstoje u pacu od senfa, vinsko sirće, limun, ulje(po kašika svega sem senfa koja je mala kašičica) 2. pred stavljanja u vrelu rernu i na vreli pouljeni pleh premazati ih alevom i uljem(malo) 3. 30ak-40min ventilator uključi u drugoj polovini pečenja 4. posoliti i pobiberiti kad izvadiš(i krilca i krompir) (na pleh prvo stavi alu foliju, pa na nju onaj masni papir za pečenje) ako hoćeš i krompir. na pola baren krompir(sa ljuskom ili bez) pouljiti rasporediti između krilaca i to je to ps samo što sam ustao od stola na kom su bili krilca i krompir pa sam osetio potrebu da prenesem savršeni su bili Edited September 24, 2023 by kud u maglu Simoviću 1
JakeBlues Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 Nisam @aram al mogu da pošaljem fotku kako ja to radim s krilcima: Posuda i rešetka su iz IKEA-e, Koncis se zove. Ima rešetku koja se može okrenuti tako da bude bliže ili dalje od dna posude (biram da bude više izdignuto), a samu posudu obložim alu folijom da bi se lakše opralo kasnije. Da, prenatrpano je, ali ko će da to peče iz dve ture... Ovo na slici nisu "crispy" krilca, već varijanta sa ljutom marinadom, no princip pečenja u rerni je isti. Da bi bila krilca hrskava preporučujem da ih začiniš solju, biberom, po želji malo belog bibera u prahu i-ili belog luka u prahu, dve-tri kašičice sode bikarbone u prahu (da bi bila sočna iako su spolja hrskava), i da ih ostaviš tako po strani jedno pola sata. Onda ih staviš na ubrus i iztapkaš da se skine sva eventualna vlaga sa njih, i uvaljaš u brašno sa svih strana i onda ređaš na rešetku. Pečenje oko 45 min na 200 stepeni, još bolje ako na polovini pečenja možeš da ih okreneš. 1
Valk Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 Hvala obojici, obe varijante deluju da prste poližeš (što je i red kad se jedu krilca) probam ovih dana, danas se već kuva grašak.
Recommended Posts