banatjanin Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 (edited) 8 hours ago, aram said: pa da, ja rekoh mermerno korito... ovako, pa se i poklopi teškim mermernim poklopcem Mnogo to volim. Dobar lardo, onako puterast i mekan, pa tanku šnitu staviš na prepečenu krišku hleba i štrcneš neko zeleno, ljuto hcmulje ozgo. A za sapunjaru mi treba domaći vruć beli leba sa debelom korom, so i beli lukac ili sočni srebrnjak. Edited August 13, 2019 by banatjanin
aram Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 (edited) On 13.8.2019. at 21:11, banatjanin said: Mnogo to volim. Dobar lardo, onako puterast i mekan, pa tanku šnitu staviš na prepečenu krišku hleba i štrcneš neko zeleno, ljuto hcmulje ozgo. najveća pizdarija je ovo, sladak kesten i lardo na komadu nekog krckavog namuljenog leba, krekera... najbolje naravno marron glacés, ali može i kuvani kesten u nekom blagom medu... Edited August 15, 2019 by aram
beta Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 dok sam jela slatko obožavala sam marron glace. sad bi dušu ispustila od toliko šećera.
aram Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 grilovane smokve sa aromatičnim suvim kozijim sirom, poprskane gustim balzamikom. ja dodao i po komad pršuta unutri i samleo malkic bibera pred služenje.
gospa buba Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 e to vala ne bih jela.vec izjava imam vishak smokava u mom svetu ne postoki sent from bubamoto
aram Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 a možeš i batat - operi, bez ljuštenja na tanke kriške, premaži muljem, posoli i poredjaj na papir za pečenje. namelji preko malo bibera i gurni u rernu oko 25 minuta, dok ne omekne. posebno proprži na mulju mlad lukac prepolovljen uzduž i chili papričice isečene na kolutove. to rasporediš preko pečenog krompira. oko 50ml balsamica ukuvas sa kašičicom braon šećera, tek da se malo zgusne (ili prosto kupiš balsamico creme), u njega izgnječiš dve-tri sveže zrele smokve i time preliješ sve. ja vrlo često dodam smokve uz svako meso koje pečem u rerni, nekad uz razno povrće, nekad i samo smokve.
Jumanji Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 grilovane smokve sa aromatičnim suvim kozijim sirom, poprskane gustim balzamikom. ja dodao i po komad pršuta unutri i samleo malkic bibera pred služenje. Jutros ih grilovala doduse sa budjavim sirom +maslinovo, prsut i sve to na brusketima ohhhh [emoji7][emoji7]
gospa buba Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 neb ni ja delila.ja bih prosto nemala vishak! sent from bubamoto
beyoncé Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 1 hour ago, Jumanji said: Jutros ih grilovala doduse sa budjavim sirom +maslinovo, prsut i sve to na brusketima ohhhh to je i moj omiljeni kombo, s tim što ja pravim picu sa smokvama, buđavim sirom i pršutom umesto smokava (smokvi? sve reči zvuče čudno), mogu i kruške
nezvanova Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 i ja tako nekako pravim, samo sto sve kuvam u pola vode, pola soka od paradajza i stavim jedan krompiric, bude lepsa tekstura kada se izblendira stapnim mikserom. inace, danas pravila punjeni patlidzan kozijim sirom, super mi je ispao... prepolovila patlidzan i malo ga stavila pre punjenja, jedno pola sata da se pece u rerni na 150 stepeni, izvadila, izdubila unutrasnjost koju sam sa malo paradajza i ljute paprike izdinstala na crvenom luku. dodala koziji stari sir, jedno jaje i napunila... dok se dinstalo, stavila origanio, biber, bosiljak, beli luk u smesu, napunila polovine patlidzana, posula parmezanom i na kolutove isecenim paradajzom. pekla jedno pola sata u rerni na 180, a nakon sto sam izvadila, stavila jos malo svezeg bosiljka ozgo.
beyoncé Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 2 hours ago, Host said: Ja kad bih to napravio zvao bih forum u goste. Nazalost, ne mogu, posto imam jako malo smokava. ma može i sa šljivama, toliko valjda možeš da se otvoriš
gospa buba Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 @host. drugom ti to zeno. nego gledaj dje ima mnogo sira mnogo prshute i mnogo griluj!chuj mnogo sent from bubamoto
Tvrdica Posted September 12, 2019 Posted September 12, 2019 Кад спремате канелоне, да ли их прво мало обарите?
Recommended Posts