Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted (edited)
8 hours ago, aram said:

pa da, ja rekoh mermerno korito...
ovako, pa se i poklopi teškim mermernim poklopcem
Conca-di-marmo-per-la-stagionatura-del-l

Mnogo to volim. Dobar lardo, onako puterast i mekan, pa tanku šnitu staviš na prepečenu krišku hleba i štrcneš neko zeleno, ljuto hcmulje ozgo. 

A za sapunjaru mi treba domaći vruć beli leba sa debelom korom, so i beli lukac ili sočni srebrnjak. 

Edited by banatjanin
Posted (edited)
On 13.8.2019. at 21:11, banatjanin said:

Mnogo to volim. Dobar lardo, onako puterast i mekan, pa tanku šnitu staviš na prepečenu krišku hleba i štrcneš neko zeleno, ljuto hcmulje ozgo.

najveća pizdarija je ovo, sladak kesten i lardo na komadu nekog krckavog namuljenog leba, krekera...

crostino+lardo+castagne+lardo.JPG

najbolje naravno marron glacés, ali može i kuvani kesten u nekom blagom medu...

Edited by aram
Posted

dok sam jela slatko obožavala sam marron glace.

sad bi dušu ispustila od toliko šećera.

• 4 weeks later...
Posted

grilovane smokve sa aromatičnim suvim kozijim sirom, poprskane gustim balzamikom. ja dodao i po komad pršuta unutri i samleo malkic bibera pred služenje.
69244695_913619198991052_828589582421118

Posted

e to vala ne bih jela.

vec izjava imam vishak smokava u mom svetu ne postoki :hihi:

sent from bubamoto

Posted

a možeš i batat - operi, bez ljuštenja na tanke kriške, premaži muljem, posoli i poredjaj na papir za pečenje. namelji preko malo bibera i gurni u rernu oko 25 minuta, dok ne omekne. posebno proprži na mulju mlad lukac prepolovljen uzduž i chili papričice isečene na kolutove. to rasporediš preko pečenog krompira. oko 50ml balsamica ukuvas sa kašičicom braon šećera, tek da se malo zgusne (ili prosto kupiš balsamico creme), u njega izgnječiš dve-tri sveže zrele smokve i time preliješ sve.

ja vrlo često dodam smokve uz svako meso koje pečem u rerni, nekad uz razno povrće, nekad i samo smokve.

Posted
grilovane smokve sa aromatičnim suvim kozijim sirom, poprskane gustim balzamikom. ja dodao i po komad pršuta unutri i samleo malkic bibera pred služenje.
69244695_913619198991052_8285895824211181568_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_oc=AQkgs4gT0D-A0qcQY_jVzkiPKN7UpJhk7rb1EvdKbUVG2HQ07Z55zj16ZyQsRkQnEiE&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=b239471433208b2e8edab899d91c44aa&oe=5DFB64D7
Jutros ih grilovala doduse sa budjavim sirom +maslinovo, prsut i sve to na brusketima ohhhh [emoji7][emoji7]
Posted

neb ni ja delila.
ja bih prosto nemala vishak! :hihi:

sent from bubamoto

Posted
1 hour ago, Jumanji said:

Jutros ih grilovala doduse sa budjavim sirom +maslinovo, prsut i sve to na brusketima ohhhh emoji7.pngemoji7.png

to je i moj omiljeni kombo, s tim što ja pravim picu sa smokvama, buđavim sirom i pršutom

umesto smokava (smokvi? sve reči zvuče čudno), mogu i kruške

Posted

i ja tako nekako pravim, samo sto sve kuvam u pola vode, pola soka od paradajza i stavim jedan krompiric, bude lepsa tekstura kada se izblendira stapnim mikserom.

inace, danas pravila punjeni patlidzan kozijim sirom, super mi je ispao...

prepolovila patlidzan i malo ga stavila pre punjenja, jedno pola sata da se pece u rerni na 150 stepeni, izvadila, izdubila unutrasnjost koju sam sa malo paradajza i ljute paprike izdinstala na crvenom luku. dodala koziji stari sir, jedno jaje i napunila... dok se dinstalo, stavila origanio, biber, bosiljak, beli luk u smesu, napunila polovine patlidzana, posula parmezanom i na kolutove isecenim paradajzom. pekla jedno pola sata u rerni na 180, a nakon sto sam izvadila, stavila jos malo svezeg bosiljka ozgo.

70512286_2661116374115299_3264410466218147840_n.jpg

Posted
2 hours ago, Host said:

Ja kad bih to napravio zvao bih forum u goste. Nazalost, ne mogu, posto imam jako malo smokava.

ma može i sa šljivama, toliko valjda možeš da se otvoriš

Posted

@host. drugom ti to zeno. nego gledaj dje ima mnogo sira mnogo prshute i mnogo griluj!

chuj mnogo :dry:

sent from bubamoto

Posted

Кад спремате канелоне, да ли их прво мало обарите?