nisam ja Posted August 9, 2019 Posted August 9, 2019 Sapunjara ako je dobro osušena mož se seći i nožem za puter.
aram Posted August 9, 2019 Posted August 9, 2019 4 minutes ago, nisam ja said: Sapunjara ako je dobro osušena mož se seći i nožem za puter. Ma naravno, ako je dobra. Al često i nije
nisam ja Posted August 9, 2019 Posted August 9, 2019 Pa ja baš suprotno tvrdim. Svaka će biti dobra ako se dobro osuši.
aram Posted August 9, 2019 Posted August 9, 2019 Pa ja sušaru nemam... ja kupim da jedem odma. I onda mi uvale žilavu.
nisam ja Posted August 9, 2019 Posted August 9, 2019 Pa to. Srbin ti uvali žilu, a žabar osuši beskompromisno. 😁
Haralampije Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Ha ha I'ma I toga 🤗.Elem,kao strucnjak za slaninu da vam objasnim na brzaka zasto je neka slanina zilavija a neka mekana.Pod 1 ishrana svinje a pod 2 genetika.Za cvrstu slaninu u ishrani svinja treba da je vide zastupljen jecam ili psenica sto bas I nije tradicija kod nas a sto manje kukuruza sto jeste tradicija kod nas.Kvalitetna,prosarana slanina mora da nude cvrsta a ne mecava,docim je kod sapunjare stvar sasvim obrnuta : ona treba da je meka,debela desetak cm,da se topi na nepcima a to se Moze dobiti Samo od uslovni receno domacih svinja,hranjenih pretezno kukuruzom,starih godinu dve dana,sve suprotno od industrijski gajenih svinja
banatjanin Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 Hm, lardo se, mislim, uopšte ne suši na vazduhu i ne dimi se, već leži zatrpan solju i začinima i tako fermentiše. Dobru sapunjaru volim, ali ona ni na koji način nije uporedivo sa lardom.
aram Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 (edited) pa da, ja rekoh mermerno korito... ovako, pa se i poklopi teškim mermernim poklopcem Edited August 13, 2019 by aram dodao sliku
gospa buba Posted August 13, 2019 Posted August 13, 2019 a to su otkrili istorijski kako? tako shto nekom pao kamen na slaninu sluchajno, pa se posle obradovao? sent from bubamoto
Recommended Posts