Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

pa napravices to brze nego kafu da kuvas.

no, istina je da ne znam u kakvim si poslovima, ali da si u zrenjaninu, donela bih ti na posao da malo danes dusom  :)

Posted

šalim se, nije problem bzbzz nego treba stići kupiti sir i voće. možda stignem u petak. 

Posted

U, ima to da isprobam čim kupim urdu. Taman imam još i zamrznutih jagoda a uskoro će sezona svežih...

Posted

mislim da je bolja rikota premijina za ovo. urda mi se cini malo slanija. ko je vec na fitnes programu neka sune i malo whey-a da pojaca proteine, a i slatkos' :)

Posted

Pa ja sam shvatio da je to potouno isto sto i rikota. Urda koju sam ja kupovao je potpuno neslana, ali verovatno ima raznih.

Inače, meni dobar neki Biser tvrdi sir u kriškama, koji je ustvari presovana i usoljena urda. Moji tvrde da je grozan.

Posted (edited)

to je isti tip sira, albuminski, odnosno sir iz sirutke. sad ne znam da l neki prozvodjac dosoljava, premijin je neslan. pogledala sam, proizvodi ga mlekodprodukt, gde se proizvodi biser. jela sam i urdu homoljskog ekofila, ne secam se da je bila slana. te dve su domace kojih ima po maksijima.  

Edited by darling
Posted

draga, juče sam bio sa ovom gospojom. 

anka-237x300.jpg

ona tvrdi za sebe da je kreatorka čarnoka. 

mislim to je sigurno tako..

probao sam dimljeni kozji ćukov. dobar je. a ovaj drugi, neki trapist što vrednuje 2k za kilo nisam još. 

Posted

tako i izgleda :D vidi kako je ista carnok, boja tena, kose, kristalici, osecam da je slana kad bih je liznula :D a sta bi tek bilo kad bih je narendala, ne smem ni da zamisljam :D

jel ponosna, kako ide sir? jednom mi je prodavacica u dani rekla od jutros mi je otislo 20 kila carnoka. doduse, jes bilo pred novu godinu...

Posted

nije ime smislila. to je tamo nešto u vrbasu što se tako zove/zvalo. 

ponosna je. kaže rusi sve to odnose, na angro. zato i nema po malim radnjicama jer ne moraju da se cimaju da sa tim plasmanom. merkator zaračunava 40% marže. Verujem da su u toj radnji što je uz mlekaru u vrbasu diskontne cene. 

Posted
2 hours ago, darling said:

premijina rikota 200gr

meggle pavlaka za kuvanje 200ml

zaledjeno voce (frikom jagode/maline) 400gr

Ja ovo pravim svako malo, i nikom se ne sviđa osim meni :D

Slučajno sam provalio da smrznuto voće kad se bzbz smrzne i ovo okolo, prvo sam pravio sa svežim jagodama, pa mrznuo, a onda u nedostatku svežih krknuo pakovanje smrznutih...

Excellent!

Posted (edited)
1 hour ago, darling said:

to je isti tip sira, albuminski, odnosno sir iz sirutke. sad ne znam da l neki prozvodjac dosoljava, premijin je neslan. pogledala sam, proizvodi ga mlekodprodukt, gde se proizvodi biser. jela sam i urdu homoljskog ekofila, ne secam se da je bila slana. te dve su domace kojih ima po maksijima.  

Ja sam kupovao baš taj Biser, što u kantici, što na meru, kontam da je potpuno isti proizvod u pitanju u sva 3 slučaja.

Predpostavljam da bi ovaj sladoled bio dobar i sa Ella sirom.

Edited by mraki
Posted (edited)
21 minutes ago, Skyhighatrist said:

Ja ovo pravim svako malo, i nikom se ne sviđa osim meni :D

ohoho, sto se nisi hvalio ranije :D  i meni je ova tvoja bogataska verzija pala na pamet, al to cu kad mi prodje asketizam. sto im se ne svidja, kome se ne svidja, uvek moze da poseceri odozgo :D

mraki, mozda moze s elom, al meni je ela nejestiv. probaj, pa nam reci dal valja :)

nisam ja, el nosi gospodja carnok trokutice sira sa sobom i poklanja ih? :)

Edited by darling
Posted
mislim da je bolja rikota premijina za ovo. urda mi se cini malo slanija. ko je vec na fitnes programu neka sune i malo whey-a da pojaca proteine, a i slatkos' [emoji4]
e tako se govori :D

sent from bubamoto

Posted
11 minutes ago, darling said:

sto se nisi hvalio ranije

Pa kažem, nikom se ne sviđa, a meni to dođe jedino "slatko" što trošim preko godine...

Kukao sam bio ovuda kako ću da preguram leto bez sladoleda :D

Posted

@darling

I meni je sam Ella gadan, ali u čizkejku nije loš, pa kontam da bi i ovde prošao, popravile bi ga jagode :D

btw, napravih i tahini u domaćoj varijanti, nije ispao baš onako gladak kao kikiriki puter, ali sasvim dobro je poslužio za hummus.