aram Posted February 27, 2016 Posted February 27, 2016 moja drugarica je 1 carica, ali ne, nije to to, onaj moje strine je imao mnogo deblju koricu, pravi seljacki. ovo neka fancy varijanta :)
aram Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 jepse banatjanine, ako sam te bas puno zajebo pucaj odmah, ne drzi me u neizvesnosti
banatjanin Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Izgleda da si prevideo post na predhodnoj strani...
aram Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 a jebi ga, ja pricam iz secanja, kolicine su odokativne, moguce je da kacamak treba napraviti do kraja (tj. preliti vrelom mascu), ko ce ga znati... promenis nesto pa probas opet, pa tako desetak puta dok ne ubodes. ili dok ne popizdis, sto je verovatnije :D
Skyhighatrist Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 naraslo je posle prvog mešenja (ili bolje: mešanja), onda sam ga presuo u posudu za pečenje, gde je takođe naraslo. posle 10 minuta u rerni se spuvalo totalno kora tvrda ko kamen, a unutra bukvalno lepljivi kačamak, ne može ni da se seče. Meni se ovo dešavalo par puta u pekarici, uvek kad odokativno dodajem kvasac, pa preteram. Toliko naraste, da se unutra sve spoji u jednu šupljinu i onda se samo uruši...
adam Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 probao sam nesto spektakularno sto nisam nikad do sad - grozdje iz tursije! ostavljeno s ljutim papricicama. ljuto, kiselo, slatkasto, cvrsta zrna - genijalan zalogaj. pitao kako se pravi i drugarica mi dala ovaj link dole, probacu koliko sutra. http://www.zeneivino.com/sve-uz-vino/hrana/grozde-i-ljuta-papricica-u-tursiji/
Frank Pembleton Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 probao sam nesto spektakularno sto nisam nikad do sad - grozdje iz tursije! ostavljeno s ljutim papricicama. ljuto, kiselo, slatkasto, cvrsta zrna - genijalan zalogaj. pitao kako se pravi i drugarica mi dala ovaj link dole, probacu koliko sutra. http://www.zeneivino.com/sve-uz-vino/hrana/grozde-i-ljuta-papricica-u-tursiji/ Zanimljivo....
adam Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 pretpostavljam jedno 3-4 nedelje u hladnom i tamnom uz povremenu proveru. ja bih tako. mene je prijatno iznenadila cvrstina i ljutina. rece neko da su i dzenerike iz tursije s ljutim papricicama totalni hit ali to nisam probao.
katamaran Posted March 2, 2016 Posted March 2, 2016 (edited) Grozdje bi bilo malo problematicno al za papricice bih se nekako snasao... mada sam pre par nedelja naleteo na Bajloniju i to jos bilo jeftino. Ja sam hteo da kiselim luk al nikako da se nakanim Edited March 2, 2016 by katamaran
Recommended Posts