ivy Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Pa ono, dobra je, al' nije ništa spektakularno različito, deca nisu ni provalila da je nešto drugačije... pa kupus i dim prekriju sve pa sve i dodje na isto
Killiana Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 napravila sam peanut butter, izgleda da sam ga malo vise seckala u blenderu no sto je trebalo, eno ga u frizideru, zgusnuce se, jel da?
aram Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 (edited) napravila sam peanut butter, izgleda da sam ga malo vise seckala u blenderu no sto je trebalo, eno ga u frizideru, zgusnuce se, jel da?hoce, ali hoummejd je uvek malo vise tecan. prosto, nema emulgatora. ako ti to bas smeta, mozes dodati malo meda, to ce i usporiti izdvajanje ulja i malo ga zgusnuti. ili ga ostavi par dana na sobnoj temperaturi, da se ulje uzdvoji na povrsinu, odaspi pa dobro promesaj ponovo. Edited February 12, 2015 by aram
Valk Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Je li previše da file lososa ostavim celu noć u marinadi u frižideru?
Frank Pembleton Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Je li previše da file lososa ostavim celu noć u marinadi u frižideru? Ako nije jaka marinada nije strasno...
Valk Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Nisam još napravila, razmišljam da li sad pa celu noć da stoji ili sutra par sati pre pečenja. Ipak ću sutra
aram Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 (edited) svaka marinada koja je kisela i podrazumeva dodatnu termicku obradu ribe maksimum sat vremena. inace ce ti ubiti ukus ribe, ostace samo ukus marinade. Edited February 14, 2015 by aram
aram Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Ipak ću sutra dobra odluka :) kad pravim sa limunom, nikad duze od pola sata, ako pravim sa soja sosom i djumbirom, do sat vremena...
Valk Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 (edited) Fala, tako sam i mislila. Dakle, sutra nekih sat vremena pre folije i rerne? Ne bih ništa spec u marinadu, maslinovo, limun, biber, so, ruzmarin, bosiljak/peršun, granule belog luka.. Sad se setih da imam neki lep oyster sos koji bi se fino složio sa lososom. Back to the drawing room :) Edited February 14, 2015 by Valkyrie
aram Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 (edited) kazem, ako je limun, ja ne bih duze od pola sata edit: trazi se banatjanin, on je svakako bolji poznavalac ribe od mene :) Edited February 14, 2015 by aram
*edited by mod Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Ja pre neki dan ostavio preko noci ali je bilo bez przenja tj jelo se sirovo i bilo je super. Ali ako ces ga termicki obradjivati onda nema potrebe.
nezvanova Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 darling, ili vec neko ko zna, treba mi brzo, brzo, objasnjenje sta ide na picu sa spanacem i kozjim sirom? jel ide dole pelat sa zacinima? a pored bebi spanaca i kozje fete, jel ide i neka mocarela/gauda i sta jos sem ta dva?... ima po netu recepata, raznih, ali kako brave u guliju ili na brodicu ili gde god a da ste probali i da je bilo dobro? a articoke /marinirarane/, sa cim one najbolje idu na picu? joj, ako moze neko brzo, stizu mi gosti uskoro, a nisam se bas pripremila :-)
darling Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 (edited) ne, koliko sam videla, nema paradajza, premazana je maslinovim uljem, preko njega mocarela. spanac je koliko kapiram sparusen il skuvan pa dobro ocedjen, i u hrpicama pobacan po pici, na tu picu ide i rikota u gomilicama i slanina. tako je u guliju. pica s articokama je premazana maslinovim, preko mocarela, razbacane articoke iz ulja i mali paradajzi na polovine i peperoncini. zacin koji ima, ne mora nijedan. kad se ispece, jos jednom se premaze maslinovim s belim lukom. sluzi se s maslinama kalamatama. ovakva je u guliju. Edited February 15, 2015 by darling
nezvanova Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 hvala, hvala ...super, a i sve sto je potrebno imam u kuci :-)
Recommended Posts