gospa buba Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) vazic, bash vam hvala ^_^@ king: neka povrcka. Edited February 17, 2012 by thermal bug
belch Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 izdinstaj seckanu glavicu cluka i rendanu šargarepu, dodaj smrznute bamije, nalij malo vode, smanji vatru i poklopi.dodaj pirinač, kinou ili heljdu. začini biberom, paradajzom ili sokom od limuna.ovo ja radim kad god ne znam šta ću s nekim povrćem. ne može da omane nikako
gospa buba Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) izdinstaj seckanu glavicu cluka i rendanu šargarepu, dodaj smrznute bamije, nalij malo vode, smanji vatru i poklopi.dodaj pirinač, kinou ili heljdu. začini biberom, paradajzom ili sokom od limuna.fala mati, tako cu. imam sve, chak i heljdu. svi ce se radovat :Dneki bi mogli i da emigriraju od radosti, ili da se dezintegrishu, na prirodno. za njih cu onda da recikliram neki suljpa. fala josh jedared, odoh da kuham! Edited February 17, 2012 by thermal bug
adam Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 ako zelis da izbegnes sluzavost prokrckaj bamju u vodi sa sircetom pre nego sto je dinstas sa ostalim namirnicama. na 1l vode par supenih kasika sirceta, dodas bamju (zamrznutu, ne mora da se odmrzava) i kuvas jedno 10ak minuta otkad prokljuca voda. procedis i koristis kao sto rekose gore. inace, super je ovo gore s paradajzom. bamja i paradajz se odlicno slazu.
gospa buba Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) ako zelis da izbegnes sluzavost prokrckaj bamju u vodi sa sircetom pre nego sto je dinstas sa ostalim namirnicama. na 1l vode par supenih kasika sirceta, dodas bamju (zamrznutu, ne mora da se odmrzava) i kuvas jedno 10ak minuta otkad prokljuca voda. procedis i koristis kao sto rekose gore. inace, super je ovo gore s paradajzom. bamja i paradajz se odlicno slazu.super. i to cu. sve cu!edip. uradila po spisku, osim heljde, nju sam ipak odvojeno. ne treba meshati nepoznato sa onim sto niko ne voli :Po bemti sto su dobre! :o Edited February 17, 2012 by thermal bug
Zverilla Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 aa, okramljac, to je tako dobro. nadam se da ih nisi raskuvala
gospa buba Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 aa, okramljac, to je tako dobro. nadam se da ih nisi raskuvalabilo je granichno, zamalo da raskuvam, zanela se, al svakako ispalo taman. i dosta je blagog ukusa, neshto izmedju paprike i boranije, ali sasvim lajt. a kao fejk masno. mnogo dobra fora!
banatjanin Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 - "Kupi celer da napravim valdorf salatu."- "OK"... i posle pola sata dođe iz radnje sa granama, sa onim stablastim, zelenim celerom. ništa od valdorfa. šta da radim s ovim? ima tona.
henrik larsson Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Skuvaj tonu slatkog kupusa ili sosa/čorbe od paradajza. Deo zamrzni.
Аврам Гојић Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 (edited) - "Kupi celer da napravim valdorf salatu."- "OK"... i posle pola sata dođe iz radnje sa granama, sa onim stablastim, zelenim celerom. ništa od valdorfa. šta da radim s ovim? ima tona.1) koje radnje?2) kupi neke plodove mora i ljutkastu kobaju,(dobra za to je Famisova grill kobasica), uzmi i koju baburu i crni lukac (to ti je tzv "trojstvo", luk, celer, paprika) i napravi gumbo! Edited February 28, 2012 by Marko M. Dabovic
henrik larsson Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 U Idei u Ušću non stop imaju granetine celera.
Аврам Гојић Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 U Idei u Ušću non stop imaju granetine celera.fala jbt. jede mi se gumbo a nije lako naci grane celera, ima samo ono sto mi zovemo celerom a u stvari je celerijak ili kako se vec zove.banatjanine, ja kada imam nesto sa cim ne znam sta cu, napravim chutney od toga. sirce, zacini, secer, krckanje, tegla. ili uspe ili ne uspe, a nema sta da ne uspe.
henrik larsson Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 banatjanine, ja kada imam nesto sa cim ne znam sta cu, napravim chutney od toga.Super. Juče gledam u teglu džema od kajsija, konzervu sa meksičkom mešavinom, ostatke biljnog sira i jednu tikvicu. Probam pa javljam.
Yoyogi Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Super. Juče gledam u teglu džema od kajsija, konzervu sa meksičkom mešavinom, ostatke biljnog sira i jednu tikvicu. Probam pa javljam.Sta je "biljni sir"? Za takve nisam cuo.
Recommended Posts