Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

šta bi se desilo kada bi se u urnebes rknulo maslinovo ulje? Ne bi sjebalo stvar?

Posted

Pa te pečene paprike mi bodu oči; nije mi problem da ih pečem (juče baš pekao), nego mi se čini da je u svakom urnebesu koji sam ja video dominirala tucana paprika, a od pečenih - ni traga.

Posted

@vasudevasto se mog ukusa tice, ne bi, i sam to cesto uradim, samo pazi da ne preteras sa kolicinom@razzamatazzja sam ti, bato, s'juga, kod nas to sve s' pecenu papriku... :P mozes ti i bez nje, to se kod nas smatra za "lenju" varijantu, ali onda probaj da nadjes bar onu krupno tucanu papriku, ima je kod turaka i (bolja varijanta) kod italijana - peperoncino

Posted

Maslinovo ulje se obično izvorno oseća na samom početku, kad se tek sune u neku mešavinu. Posle 15 minuta se stopi sa okolinom i samo prožima jelo nedokučivim ukusom.

• 5 weeks later...
Posted (edited)

letnja kolekcija sireva, te ima kozijih i ovchijih uz Langres, Comte, odlichna gorgonzola:DSC02833.jpgmogu da stoje mesecima u ovoj jednostavnoj kutiji za sireve, filter od aktivnog uglja "hvata" mirise pa vlaznost moze da se regulise i u frizideru:DSC02834.jpguz to i hleb za sir:DSC02835.jpg

Edited by msmodesty
Posted
:wub: za mog mesara:DSC02831.jpgposle dve nedelje "zrenja" ovaj T-bone moze da se reze viljushkommarinirala sam je nekoliko sati, DSC02832.jpgonda po 3-4 minuta na vreleom tiganju sa svake strane i onda 15-ak minuta u vrleoj rerni
Posted

dugo sam razmishljala, sve mi se chinilo da ce *JOS* jedna mashina u kujni biti glupostjok! ovo je magija:DSC02843.jpgBTW - cijena 12E

Posted

predlozi za lagane letnje ruchkove: kuskus DSC02830.jpgili palenta sa blitvom sastojci:DSC02839.jpgsve to spojiti, pa zaprziti u tiganju, po zelji dodati salatu i ovde malo proprzene coppa-eDSC02841.jpg

Posted
dugo sam razmishljala, sve mi se chinilo da ce *JOS* jedna mashina u kujni biti glupostjok! ovo je magija:...BTW - cijena 12E
koje je to divajs?
Posted
koje je to divajs?
kuvach na paru, na samom dnu je rezervoar gde se stavi voda, grejach greje vodu i para prolazi kroz rupichasto dno kroz jednu, drugu i trecu posudu (nije na slici)sve se nekako brze kuva, a povrce je mnogo ukusnijei chistije nekako, ne treba ti milion sherpi, lako se pere,i sve je naravno mnogo zdravijemalopre sam napravila krompir: prvo sam ga skuvala na pari 20 minutaucelo, mlad je krompir, ne ljushtim gakuvan, isechem ga po duzini na 4-6 pljoshkiu maloj sherpici istopim malo putera sa belim lukom, ruzmatinom i persunomili doprzim krompir u istoj sherpici, tiganjupo originalnom receptu, krompir koji je dobro pomeshan sa puterom i biljkama, stavi se na reshetku i zapeche jos 10ak minuta u vreloj rerni
Posted (edited)
Modestyce, radi li onaj divajs za otklanjanje mirisa sireva?
radi tako da ni sama ne verujem svaki put kad otvorim frizider a nista ne mirishe ja ze ponovo zaljubim moju kutiju jedan filer uredno radi 2-3 mesecaali nije samo sto uklanja mirise - sir u takvoj kutiji lepo "dishe" vlaznost cirkulishe tako da duze stoji, lepo zri u kutijizato se i zove "cave a fromage"14E = kutija i 6 filterauzasna sam :D Edited by msmodesty
Posted
Dal sa spanaćem:
Nesto slicno, samo da nadjem gde mi je recept. Njoke od krompira + spanaca, sa prazilukom i socivom.
Posted
letnja kolekcija sireva, te ima kozijih i ovchijih uz Langres, Comte, odlichna gorgonzola:DSC02833.jpg
jedno glupo pitanje> kako znate da budjavi sir vise nije ok za jelo :unsure:
Posted
Pa te pečene paprike mi bodu oči; nije mi problem da ih pečem (juče baš pekao), nego mi se čini da je u svakom urnebesu koji sam ja video dominirala tucana paprika, a od pečenih - ni traga.
moja majka pravi totalno lenju varijantu koju sam i ja usvojio. vrlo jednostavno - sir, beli luk, ljuta paprika i ako bas mora malo ulja. sir - dobro izmesam fetu i filadelfiju, uglavnom pola pola. ako nadjem dobru ovciju fetu, to je dobitak! zatim u smesu izgnjecim belog luka i sitno iseckam svezu ljutu papriku, sve po ukusu, naravno. opet malo izmesam i to je to. ja preferiram svezu papriku , nekako mi se cini da je i urnebes sveziji. ovo sa jajima i pecenim paprikama prvi put cujem a nikad tako nesto ni video. urnebes koji sam ja jeo je uvek bela kremasta masa tako da ne znam gde se izgube ti pobrojani sastojci.
Posted
jedno glupo pitanje> kako znate da budjavi sir vise nije ok za jelo :unsure:
kada bela budj postane zuckastakad zucksta postane belakad zelen abudj postane zuta/belane shalim se, obichno je takoi miris i konzistencija se promeni