Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

4 hours ago, Pixisis said:

Šta raditi sa dunjama, a da nije kompot? Kupila dve dunje i ispekla u rerni. Šta dalje, a da je slatko.

Ako neko ima isprobano dobro jelo, može i slano. Daj šta daš.

Pogledaj na Zimnici. Dunja je prošle godine pitala za dunje )

• Replies 7.6k
  • Views 748.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

@Sandradjer baš sam ga videla na pijaci za vikend )

@adam ovo otolengijevo sa jagnjetinom je da umreš za njim koliko je dobro. Pamtim to za sledeći put, a sad će verovatno biti crumble ili neka još lenja varijacija njega.

@Boksi imamo i tu temu? Odoh 🏃‍♀️

ovo sam pravio pre neki dan za rucak i ispalo je bas dobro! inace, ovo je filipinski nacin spremanja plavog patlidzana. ja sam probao sa klasicnim patlidzanom.

cini mi se da je ovo bas super stvar, ali pogotovo za nekoga ko zivi mozda sam, ili njih dvoje. brzo se spremi, a bude ukusno. ja sam pravio za cetiri osobe.

kupio sam cetiri manja patlidzana. ispekao ih u rerni na "rostilj" i skinuo kozicu. presekao ih na pola svaki. visljuskom ih ispasirao [kao kada bi ste cekicem za meso tucali isto] da se rasiri. bude kao neka velika pecurka.

biber i so jedna i druga strana. umuljao u brasno/jaje i zagrejao ulje u tiganju.

ja sam kao prilog imao pirinac, ali mi nije islo uz isti. bolje da se spremi neki paradajz sos, ako za isti nema vremena, nije lose da se naseku kriske paradajza. ta kombinacija je bas dobra.

neko pece jednu stranu i stavi npr mladi crni luk i neki sir. kada se ispece donja strana, okrene se da se zapece i ova druga, pa onda premazu ojster sosom.

1 hour ago, Boksi said:

Fali testa fantom

Testo goji. fantom

Evo testa koje ne goji thumbup

Kako vesto barata sa ovim testom hail

• 2 weeks later...

Ako vam ustreba paradjaz bez kože svoimrečima, a nećete da se/ga šurite vrelom pa ledenom vodom - natrljajte ga oštrim nožom, al pljoštimice, ljušti se lako.

1762687095458_copy_995x1768.jpg

Edited by makaronee
emaena..

Pljoštimice = tupom stranom noža, to?

Bolje oštrom, ali pljoštimice svakako.. najprecizniji glagol - nažuljati

Edited by makaronee
Gl

Ma šta je pljoštimice? :D ❤️

Površinom sečiva?

@makaronee pridruzujrm se pozivu da se pljoštimice razjasni 😃 deluje mi korisno u smislu rezulata, ali postupak mi je rnigms uprkos objašnjenju

Neam sad paradjaz da vežbam za film, eh..

Širom površinom sečiva žuljati, od tupe prema oštroj ivici, potez kao da ljuštiš ali zapravo samo imitiraš.

Hm, neočekivano mi je ispalo složeno objasniti naoko jednostavne poteze.

@makaronee mislim da sam razumela. Hvala!

• 1 month later...

Planiram da za Svetog Nikolu dodam još jedno jelo. Ispržio bih filete oslića i napravio hladnu salatu. Ima li neko ideju kako to da izvedem? Unapred hvala.