October 22, 2025Oct 22 4 hours ago, Pixisis said:Šta raditi sa dunjama, a da nije kompot? Kupila dve dunje i ispekla u rerni. Šta dalje, a da je slatko.Ako neko ima isprobano dobro jelo, može i slano. Daj šta daš.Pogledaj na Zimnici. Dunja je prošle godine pitala za dunje
October 22, 2025Oct 22 @Sandradjer baš sam ga videla na pijaci za vikend @adam ovo otolengijevo sa jagnjetinom je da umreš za njim koliko je dobro. Pamtim to za sledeći put, a sad će verovatno biti crumble ili neka još lenja varijacija njega. @Boksi imamo i tu temu? Odoh 🏃♀️
October 22, 2025Oct 22 ovo sam pravio pre neki dan za rucak i ispalo je bas dobro! inace, ovo je filipinski nacin spremanja plavog patlidzana. ja sam probao sa klasicnim patlidzanom.cini mi se da je ovo bas super stvar, ali pogotovo za nekoga ko zivi mozda sam, ili njih dvoje. brzo se spremi, a bude ukusno. ja sam pravio za cetiri osobe. kupio sam cetiri manja patlidzana. ispekao ih u rerni na "rostilj" i skinuo kozicu. presekao ih na pola svaki. visljuskom ih ispasirao [kao kada bi ste cekicem za meso tucali isto] da se rasiri. bude kao neka velika pecurka. biber i so jedna i druga strana. umuljao u brasno/jaje i zagrejao ulje u tiganju. ja sam kao prilog imao pirinac, ali mi nije islo uz isti. bolje da se spremi neki paradajz sos, ako za isti nema vremena, nije lose da se naseku kriske paradajza. ta kombinacija je bas dobra. neko pece jednu stranu i stavi npr mladi crni luk i neki sir. kada se ispece donja strana, okrene se da se zapece i ova druga, pa onda premazu ojster sosom.
October 28, 2025Oct 28 1 hour ago, kronostime said:https://x.com/vilajemojeime/status/1983088352287916402Fali testa
November 9, 2025Nov 9 Ako vam ustreba paradjaz bez kože svoimrečima, a nećete da se/ga šurite vrelom pa ledenom vodom - natrljajte ga oštrim nožom, al pljoštimice, ljušti se lako. Edited November 9, 2025Nov 9 by makaronee emaena..
November 9, 2025Nov 9 Bolje oštrom, ali pljoštimice svakako.. najprecizniji glagol - nažuljati Edited November 9, 2025Nov 9 by makaronee Gl
November 9, 2025Nov 9 @makaronee pridruzujrm se pozivu da se pljoštimice razjasni 😃 deluje mi korisno u smislu rezulata, ali postupak mi je rnigms uprkos objašnjenju
November 9, 2025Nov 9 Neam sad paradjaz da vežbam za film, eh.. Širom površinom sečiva žuljati, od tupe prema oštroj ivici, potez kao da ljuštiš ali zapravo samo imitiraš. Hm, neočekivano mi je ispalo složeno objasniti naoko jednostavne poteze.
December 11, 2025Dec 11 Planiram da za Svetog Nikolu dodam još jedno jelo. Ispržio bih filete oslića i napravio hladnu salatu. Ima li neko ideju kako to da izvedem? Unapred hvala.