March 17Mar 17 On 22. 2. 2026. at 12:36, Venom said:Autentična Carbonaraah, gastropurizam..u Kratkoj istoriji paste (L. Ćesari, 2022) se može pročitati da se prvi štampani recept karbonare pojavljuje u vodiču po restoranima severnog dela centra grada Čikaga (P. Bronte, 1952) Edited March 17Mar 17 by makaronee
April 17Apr 17 On 11. 4. 2026. at 21:26, Serena said:Evo recepta za čvarkonaraZašto 3 cela jajeta i 3 žumanca, a ne svih 6 žumanaca?
April 18Apr 18 10 hours ago, Filozof manijak said:Zašto 3 cela jajeta i 3 žumanca, a ne svih 6 žumanaca? Belance razredjuje sos, čini ga laganijim i istovremeno ga stabilizuje. Ovo je doduše malo preterano, ja stavljam tri žumanceta, jedno celo jaje.
April 18Apr 18 3 hours ago, aram said:Belance razredjuje sos, čini ga laganijim i istovremeno ga stabilizuje. Ovo je doduše malo preterano, ja stavljam tri žumanceta, jedno celo jaje.Na koliko paste?Njena mera je za 1kg spageta, cini mi se. Ja stavim 2 cela na 300gr.Ova baka je skroz simpa ima i kanal na YouTube.
April 18Apr 18 Italijanska palenta sa dodatkom heljde ,domace kobasice uz karamelizovan luk i paprike .Odozgo ulje od tartufa .
April 18Apr 18 11 hours ago, aram said:Belance razredjuje sos, čini ga laganijim i istovremeno ga stabilizuje. Ovo je doduše malo preterano, ja stavljam tri žumanceta, jedno celo jaje.Jel stavljaš i ovu pavlaku kao ovaj gore?
May 3May 3 Kad su tortilje ovoliko zaživele kod srbalja?Vidim svi kupuju i motaju, od gurmana do gym batica… ima i verzija za svakoga.Mislim kontam, prakticne su i nude razne mogućnosti za kombinovanje, ali ja znam samo da naseckam pileće belo, dodam paradajz/luk/ajsberg, ponekad avokado i namrvim neki sir.Treba mi recept za nešto malo kompletnije ipak, dajte neke ideje.Razmišljam da ovih dana pravim nešto na chipotle/burito madre fazon za više dana.Znači pirinač, meso na kockice ili eventualno mleveno, pasulj, salata, neki sos...Kako da začinim sve to da liči? Edited May 3May 3 by mraki
May 4May 4 14 hours ago, mraki said:Kad su tortilje ovoliko zaživele kod srbalja?Vidim svi kupuju i motaju, od gurmana do gym batica… ima i verzija za svakoga.Mislim kontam, prakticne su i nude razne mogućnosti za kombinovanje, ali ja znam samo da naseckam pileće belo, dodam paradajz/luk/ajsberg, ponekad avokado i namrvim neki sir.Treba mi recept za nešto malo kompletnije ipak, dajte neke ideje.Razmišljam da ovih dana pravim nešto na chipotle/burito madre fazon za više dana.Znači pirinač, meso na kockice ili eventualno mleveno, pasulj, salata, neki sos...Kako da začinim sve to da liči? Ne znam generalno sem probaj neki krispi chicken da ubacis mozda bude bolje. Ja nisam neki preterani ljubitelj, tj verujem da je super kad si mnogo gladan i sprema ti sveze neko ko zna, ali par puta sam uzela u randji i bas su meh.
May 4May 4 i giros jedem bez pite i bez pomfrita ..maltretiram ih da mi na tanjir stave samo meso,namaze i salate