Orle Zmajević Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Pa vidiš iz kasnijeg razgovora da su jednom od njih opljačkali ćaleta skoro, pa su zato i tako bahati. Sve i da nisu, misliš da je ovo dovoljno da se zasluži lomljenje rebara od strane inteventnih bolesnika, sa sve Orle Zmajevićem koji navija sa strane da ljomberčine dobiju svoje?Da, to je razlog da budu bahata marva U svakom slucaju je trebao zvati patrolu pa da njima objasnjavaju zasto se saobracajcu moraju pokazati papiri.
nemoderisani Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Da, to je razlog da budu bahata marva Kažem, nebitno je. Njima ne treba razlog da bi bili bahati. Oni smeju da budu bahati. On je pogrešio ovde.
pacey defender Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 (edited) Beowl, Sve se slažem. Pričali smo već ovde o kamerama u vozilima saobraćajne policije. Novim zakonom prdviđeno je da se deo novca od kazni izdvaja na opremanje vozila, ali ne postoje nikakvi rokovi da policija to obavi što je moguće ranije. Prepušteno je njima da odluče kada će početi da snimaju svoje intervencije. Što me i čudi i ne čudi, jer očigledno u policijskim mozgovima ne postoji svest da bi instaliranjem kamera njihova bezbednost bila povećana. Oni su realno glineni golubovi svaki put kada priđu automobilu koji zaustave. ALi ne, taj film nećemo gledati, verovatno zato što i među njima postoji želja da se nastavi sa daljim uzimanjem mita od ološa što juri 140 u naseljenim mestima. Edited April 17, 2012 by pacey defender
Аврам Гојић Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 ovo nije videlo ometanje sluzbenog lica. ometanje je tesko krivicno delo koje se kaznjava zatvorskom kaznom od 6 meseci do 3 godine i odnosi se na zlostavljanje sluzbenog lica, napad, pretnju napadom ili analogne radnje. sa stanovista zakona, ovde prekrsaja nema, posle kraceg razgovora covek je dao papire i to je to. aj bas da ne rastezemo zakon ko da je slina
Orle Zmajević Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 On je pogrešio ovde.Pogresio je u tome sto je usao u raspravu sa njima.
Аврам Гојић Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 (edited) Pogresio je u tome sto je usao u raspravu sa njima.pa sta je trebao da uradi, da ih uhapsi jer su ga pitali zasto im trazi dokumenta? pazi ovamo, ta ista saobracajna policija je pre nekoliko meseci strajkovala pod oruzjem i pod oruzjem drzala u blokadi centar Beograda. srpska policija je otudjeni element drustva, njeni pripadnici imaju istoriju oruzanih pobuna, atentata, izivljavanja na gradjanima, ostavljanja gradjana bez policijske zastite. jednostavno ne mogu da zamislim scenario u kome cu navijati da policajac primenjuje silu protiv gradjana zato sto ga je ovaj pitao zasto mu trazi dokumenta. treba da pitaju, treba da snimaju. ljudi, to su vasa prava, ne pricam o nekim apstakcijama, vasa koza je u pitanju. Edited April 17, 2012 by Marko M. Dabovic
Orle Zmajević Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 (edited) pa sta je trebao da uradi, da ih uhapsi jer su ga pitali zasto im trazi dokumenta? pazi ovamo, ta ista saobracajna policija je pre nekoliko meseci strajkovala pod oruzjem i pod oruzjem drzala u blokadi centar Beograda. srpska policija je otudjeni element drustva, njeni pripadnici imaju istoriju oruzanih pobuna, atentata, izivljavanja na gradjanima, ostavljanja gradjana bez policijske zastite. jednostavno ne mogu da zamislim scenario u kome cu navijati da policajac primenjuje silu protiv gradjana zato sto ga je ovaj pitao zasto mu trazi dokumenta. treba da pitaju, treba da snimaju. ljudi, to su vasa prava, ne pricam o nekim apstakcijama, vasa koza je u pitanju.Kao sto rekoh, da pozove patrolu pa da se oni bakcu sa njima.Oni mu svakako ne bi dali papire ni da je rekao da je to rutinska kontrola ili sta vec... Edited April 17, 2012 by Orle Zmajević
Аврам Гојић Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Kao sto rekoh, da pozove patrolu pa da se oni bakcu sa njima.Oni mu svakako ne bi dali papire ni da je rekao da je to rutinska kontrola ili sta vec...Pa na sta bi to licilo, da kmeci za patrolom svaki put kada udje u raspravu sa vozacima, koji su pritom potpuno ocigledno trezni i bezopasni. Njegovo je da razlozno objasni zasto po slovu zakona treba da daju dokumenta, a ne da zove patrolu, da se dere, psuje, lupa po kolima ili ne znam ti ja sta. A zasto mora da razlozno objasni: zato sto su njegove kolege od posla saobracajnog policajca napravile najisplativiju sinekuru na drumu i gradjani sa razlogom nemaju poverenja u policiju.
nemoderisani Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Pa na sta bi to licilo, da kmeci za patrolom svaki put kada udje u raspravu sa vozacima, koji su pritom potpuno ocigledno trezni i bezopasni. Njegovo je da razlozno objasni zasto po slovu zakona treba da daju dokumenta, a ne da zove patrolu, da se dere, psuje, lupa po kolima ili ne znam ti ja sta. A zasto mora da razlozno objasni: zato sto su njegove kolege od posla saobracajnog policajca napravile najisplativiju sinekuru na drumu i gradjani sa razlogom nemaju poverenja u policiju.
Orle Zmajević Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Pa na sta bi to licilo, da kmeci za patrolom svaki put kada udje u raspravu sa vozacima, koji su pritom potpuno ocigledno trezni i bezopasni. Njegovo je da razlozno objasni zasto po slovu zakona treba da daju dokumenta, a ne da zove patrolu, da se dere, psuje, lupa po kolima ili ne znam ti ja sta. A zasto mora da razlozno objasni: zato sto su njegove kolege od posla saobracajnog policajca napravile najisplativiju sinekuru na drumu i gradjani sa razlogom nemaju poverenja u policiju.Na sta bi tek licilo da svakom degeneriku koji je voljan i ima vremena da se inati i snima 15 minuta sa njim - objasnjava i citira izvode iz zakona po kome je ovaj obavezan da kao ucesnik u saobracaju pokaze svoje isprave saobracajnom policajcu....
jimi Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Beowl, Sve se slažem. Pričali smo već ovde o kamerama u vozilima saobraćajne policije. Novim zakonom prdviđeno je da se deo novca od kazni izdvaja na opremanje vozila, ali ne postoje nikakvi rokovi da policija to obavi što je moguće ranije. Prepušteno je njima da odluče kada će početi da snimaju svoje intervencije. Što me i čudi i ne čudi, jer očigledno u policijskim mozgovima ne postoji svest da bi instaliranjem kamera njihova bezbednost bila povećana. Oni su realno glineni golubovi svaki put kada priđu automobilu koji zaustave. ALi ne, taj film nećemo gledati, verovatno zato što i među njima postoji želja da se nastavi sa daljim uzimanjem mita od ološa što juri 140 u naseljenim mestima.Ovaj nesrecnik moze da ima i reportazna kola ali mu ne vredi kad stoji na sred puta da bi zaustavljao kola i time sam sebe dovodi u opasnost. Pride onaj stav i pokusaj da otvori vrata. Da je imao 5 minuta obuke u zivotu znao bi da treba da stane tako da vrate ne mogu da ga zakace.Drugo, sta on ima da zove patrolu da resava problem kad je on patrola koja treba da resava problem. Nije u autu koji je zaustavio bilo 5 do zuba naoruzanih kriminalaca pa ne moze sam.Ovima sto se cude zasto nije dosla interventna da im prebroji rebra zelim da im dodje interventa da im prebroji rebra prvom prilikom.Ova milicija, od ovog pacenika pa sve do ministra, je potpuno nekompetentna za posao koji radi i sve dok se ne budu zaposljavali prema potrebnim kvalifikacijama i sposobnostima i imali konstantnu obuku i nadzor nikad nista nece biti od bezbednosti u saobracaju niti bilo gde drugo.
nemoderisani Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Na sta bi tek licilo da svakom degeneriku koji je voljan i ima vremena da se inati i snima 15 minuta sa njim - objasnjava i citira izvode iz zakona po kome je ovaj obavezan da kao ucesnik u saobracaju pokaze svoje isprave saobracajnom policajcu....Pa na najnormalnije profesionalno ponašanje policajca.
Аврам Гојић Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 da me jebes ako mi je jasno kako neko moze da odobrava nasumicne policijske kontrole, koji je to proces u mozgu koji te dovede do toga da ti je random trkeljisanje ljudi kul i prihvatljivo.
Kelt Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Pred kamerama 24 časaKrajem prošle godine, u kola interventne policije ugrađene su kamere, što operativnom centaru omogućava da prati rad svake ekipe. Sa novom opremom smanjen i broj pritužbi građana na rad interventne policije u Beogradu.Za godinu dana zabeležena je samo jedna pritužba na rad interventne jedinice beogradske policije. U MUP-u kažu da je to dobro, jer su se građani ranije češće žalili na ponašanje policajaca iz interventne.samo uvesti to isto i za saobraćajnu...
bergasa19 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 (edited) Za godinu dana zabeležena je samo jedna pritužba na rad interventne jedinice beogradske policijeKako je ovo naopak podatak. Edited April 17, 2012 by bergasa19
Recommended Posts