FranziskaKafka Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 (edited) A ima i situacija kada se potvrduje izreka nomen est omen: urolog Udovic.Ima i obrnutih slucajeva: ruzna zena se zove Lepa, los covek ima ime Dobrica, bivsi direktor EPS Mrakovic, pa smesan slucaj novinara Palikuce koji je bar dva puta izvestavao sa mesta pozara itd.A smesni su i ovi prehrambeni (prisutni u privredno-politickom zivotu napacene nam zemljice): Pitic, Batakovic... Edited April 26, 2008 by FranziskaKafka Link to comment
Takeshi Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 Gospodja koja je trenutno u ministarstvu nauke, a u poslednje vreme cesto citirana zbog rasprave oko nuklearnog otpada u Vinci, se zove... Uranija ^_^ Link to comment
mammy two shoes Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 sećam se šahista matanovića, matulovića i šahovića Link to comment
Waldorf Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 Костимографи Мира Чохаџић и Борис Чакширан. Link to comment
Redridinghood Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 Ranije je non stop na ispitima prozivana na mom faksu devojka sa imenom Nirvana, ne secam se bas prezimena, sa faxa jos interesantno i prezime Kenjic.... Link to comment
Quizmaster Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 sećam se šahista matanovića, matulovića i šahovićaIma i bosanski intermajstor šahbaz Nurkić. Link to comment
mammy two shoes Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 podsetili ste me na anegdotu sa mog fakulteta. studentkinja koja se prezivala kojukaraivan (jermensko prezime), došla na red na šalteru kod žike, referenta za studentska pitanja, koji je bio šeret. mada je znao kako se preziva, on je pred gomilom studenata pitao: vaše prezime gospođice?. ona lepo odgovori kojukaraivan. na to žika kaže: to mene ne zanima, nego mi kažite kako se prezivate. Link to comment
angelfish Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 Haha, dobra...Najpoznatiji advokat u mom mestu se preziva Zaklan.Uf. Link to comment
kgmr Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 podsetili ste me na anegdotu sa mog fakulteta. studentkinja koja se prezivala kojukaraivan (jermensko prezime), došla na red na šalteru kod žike, referenta za studentska pitanja, koji je bio šeret. mada je znao kako se preziva, on je pred gomilom studenata pitao: vaše prezime gospođice?. ona lepo odgovori kojukaraivan. na to žika kaže: to mene ne zanima, nego mi kažite kako se prezivate.e dva dana pokusavam da se setim tog prezimena, jer stalno slusam price o tome. inace, ona je promenila prezime kad se udala. doduse, nagovarali su je samo da doda, posto je muzevljevno prezime obicno -vić prezime. Link to comment
FranziskaKafka Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 http://www.dinko.org/bos/alija_alijagic.htmlJe l' Nirvana Pištoljević? Jednom je bila u nekoj anketi, ja mislila da je fora jer sluša Nirvanu i Guns'n'Roses! Ne znam da li je ova, ne secam se. Ali koliko je Nirvana, pa jos sa tim prezimenom?U Vojvodini je bila ili u prolazu ili kao izbeglica. Devedesetih je, recimo, bila uzrasta srednje skole. Link to comment
G.G. Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 kenjalo, prcković, guzićod imena u telefonskom imeniku sam našao nekoliko lenjina, staljina, marksa, čak i jednog englesameđu gastosima u istočnoj srbiji i pomoravlju nađu se imena poput pariz, brisel, pa onda razni mišeli, žanovi, johani...jednom sam u crnoj hronici pročitao da je za silovanje osuđen čovek koji se preziva glavić Link to comment
ArleKino Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 šta je sa poplavom Esmeraldi, Kasandri, Marisol, Viktorija...?Jamezdin i Brižitbardo su divna imena "pismenih" roditelja data djeci. Link to comment
mammy two shoes Posted April 26, 2008 Share Posted April 26, 2008 kelnerica u jedinoj kafani na šipanu (ostrvo kod dubrovnika) zvala se kita glavić Link to comment
vinska musica Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 Imala sam cimerku koja se zvala Planinka. Takođe, koleginicu s faxa s prezimenom BUCU /rumunsko/, koju su cirilicari iz administracije cesto na spiskovima krstili u VISI. Link to comment
bus Posted April 27, 2008 Share Posted April 27, 2008 Ranije je non stop na ispitima prozivana na mom faksu devojka sa imenom Nirvana, ne secam se bas prezimena, sa faxa jos interesantno i prezime Kenjic....Ja znam jednu Nirvanu Pištoljević. (Narafski, brat Nirvan, nema da omane). Link to comment
Recommended Posts