Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted (edited)

Mora da je licni cin, ocaj, bes, a mozda i obicno ludilo.

Posto fanatizam, radikalizacija i mrznja sigurno nisu. A organizacija bilo kakva - to je vec skoro nezamislivo.

plo je nekada u slavnim danima za vreme arafata placao oko 20k us dolara porodici coveka koji bi se iz ocaja, besa a sve u licnom cinu samorazneo eksplozivom, po mogucnosti na javnom mestu, gradskom busu i slicnim lokacijama, nije bilo tu ni fanatizma, radikalizacije i mrznje, taman posla da je bilo ikakve organizacije

:fantom:

Edited by Pontijak
Posted (edited)

Posto fanatizam, radikalizacija i mrznja sigurno nisu. A organizacija bilo kakva - to je vec skoro nezamislivo.

"radikalizacija" je izraelski PR.

mrznja i fanatizam su direktno uzrokovani besom i/ili ocajem.

organizacija moze da bude, ali ne izgleda tako.

Edited by Gandalf
Posted (edited)

ja stvarno pojma nisam imao da je ovo nekakav legitiman MO :unsure:

Iskasapili onog engleskog vojnika mačetom na sred ulice, u po bela dana pre par godina... U Fr bilo nekoliko slučajeva zaletanja kolima u masu... pre par meseci tip odrubio glavu gazdi i zaleteo se  autom u skladište plina, koje srećom nije eksplodiralo... beše napadnut sekirom danski karikaturista... ima slučajeva koliko hoćeš

P.S. kanadski vojnik na počasnoj straži beše isto ubijen, doduše puškom, a tip se posle zaleteo autom u parlament?  ovo onako što se sećam, bez guglanja, ima sigurno mnogo više

Edited by braca
Posted

da, policija im nije dala da koriste plato al akse da bacaju kamenje na jevrejske vernike pored kotela (zid placa). mislim, to stvarno opravdava bes izraelskih arapa. noz u ruku i kolji.

ko ne zna al aksa je izgradjena na mestu drugog jevrejskog hrama, a zid placa, koji se nalazi ispod platoa al akse, je njegov zapadni zid, jedini preostali deo. al aksa i kotel su najsvetija mesta obe religije u izraelu.

ovaj poslednji krug sranja je poceo zbog restrikcija koristenja dzamije (ili samog platoa, ne znam tacno) koje su izraelci uspostavili posle nedavnog napada muslimanskih vernika na jevrejske. poput pocetka druge intifade, kada je arik saron usao nepozvan u krurg al akse (i time valjda dovoljno uvredio palestince da pocnu intifadu), i ovo sranje je pocelo sa navodim krsenjem prava palestinskih muslimana da obavljaju svoje verske obrede. i da je stvarno tako, ja jednostavno ne mogu da shvatim da tako nesto natera nekoga da uleti autom na autobusku stanicu punu ljudi, izadje iz auta i sekirom dokrajci povredjene. i tako svaki dan, vise puta, vec danima.

Posted

ne razumes jos uvek? sad ce forumski islamisti ponovo da ti to objasne :fantom:

Posted

da, policija im nije dala da koriste plato al akse da bacaju kamenje na jevrejske vernike pored kotela (zid placa). mislim, to stvarno opravdava bes izraelskih arapa. noz u ruku i kolji.

ko ne zna al aksa je izgradjena na mestu drugog jevrejskog hrama, a zid placa, koji se nalazi ispod platoa al akse, je njegov zapadni zid, jedini preostali deo. al aksa i kotel su najsvetija mesta obe religije u izraelu.

ovaj poslednji krug sranja je poceo zbog restrikcija koristenja dzamije (ili samog platoa, ne znam tacno) koje su izraelci uspostavili posle nedavnog napada muslimanskih vernika na jevrejske. poput pocetka druge intifade, kada je arik saron usao nepozvan u krurg al akse (i time valjda dovoljno uvredio palestince da pocnu intifadu), i ovo sranje je pocelo sa navodim krsenjem prava palestinskih muslimana da obavljaju svoje verske obrede. i da je stvarno tako, ja jednostavno ne mogu da shvatim da tako nesto natera nekoga da uleti autom na autobusku stanicu punu ljudi, izadje iz auta i sekirom dokrajci povredjene. i tako svaki dan, vise puta, vec danima.

sve super samo ti pises kao da nikada nisi prosao kroz stari grad. 

Posted

razumem ja da ljudi biraju strane, ali daj malo milosti i za civilne zrtve onih drugih.

Posted

razumem ja da ljudi biraju strane, ali daj malo milosti i za civilne zrtve onih drugih.

vera&ideologija ne znaju za milost :fantom:

Posted

Ko mu je kriv!

Mogao je to da izbjegne, trebalo je samo da u tekst ubaci sintagme izraelska okupacija, izraelski teror, izraelski aparthejd i tome sl.

Posted

sve super samo ti pises kao da nikada nisi prosao kroz stari grad. 

prosao jesam mnogo puta, cak i davnih osamdesetih kad su me izraelski prijatelji cekali na ulazu u arapski deo, strahujuci da zalaze tamo gde ni vojnici nisu sigurni. tada mi se njihov strah cinio preteranim.

Posted (edited)

jedan prolazak kroz stari grad je dovoljan da se razume sta se desava u izraelu. samo je pitanje sta ljudi zele da vide.

Edited by yolo
Posted

jedan prolazak kroz stari grad je dovoljan da se razume sta se desava u izraelu. samo je pitanje sta ljudi zele da vide.

arapskiSendvic-540x320_zpstqcvz4v7.jpg

Posted

pa i nije. zivot palestinaca u, recimo, shfaramu, jafu, aku, ili haifi, nije ni priblizan onom u istocnom jerusalimu.

• Create New...