Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liberalizacija SPC

Featured Replies

Ali Tymanko hail

• Replies 9.1k
  • Views 661.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ćale nije bio kršten, nisam ni ja. Nije išao u crkvu, nije voleo popove niti su oni ikad dolazili kod nas. Ipak, kad je umro pre par meseci sahranjen je uz popa i po svim običajima jer kažu tako treba

• s tim sto ce se sad tesko ici negde napolje, vise ce se okrenuti unutrasnjem neprijatelju.    ja sam se poslednji put iznenadila kad sam videla koliko foruma navija za ruse podrazumeva da ag

• Šta smo dosad imali: - njegova SVETLOST - protojerej STAFORD - prenos MOŠTIJU - njegovo telo je IZNOŠENO - gradjani se upisuju u KNJIGU ŽALBI - nad ODRONOM  - gde će

Posted Images

Cist dokaz da bog postoji! U ime boga samo crkva opsti sa narodom, nikakav AI!

7 hours ago, gsb said:

Cist dokaz da bog postoji! U ime boga samo crkva opsti sa narodom, nikakav AI!

No image preview

2.1K views · 82 reactions | Robo Confession | Dave Allen

Robo Confession.

ZVANIČNO SAOPŠTENjE

– Pravoslavna Eparhija dalmatinska i ja kao Mitropolit dalmatinski, ograđujemo se od učestvovanja Dinka Šakića, pardon Gruhonjića, na festivalu FALIŠ (FALIŠ) u Šibeniku. A pogotovo, moram da naglasim, od njegovih stavova, javnog i bilo kakvog drugog delovanja. Eparhija dalmatinska nije u organizaciji Festivala FALIŠ, kako neki mediji u Srbiji zlonamerno navode i Naša veza sa Festivalom se odnosi isključivo na prijateljske odnose sa organizatorima i na donaciji proizvoda manastira Krke za potrebe Festivala u toku njegovog trajanja. Do sada nije bilo potrebe za ovakvim našim javnim ograđivanjem što se nalazimo na mestu sponzora Festivala, a nadamo se da je ova godina izuzetak što se tiče Eparhije, isključivo zbog prisustva i učestvovanja jedne tako kontroverzne osobe, koja se u prethodnom periodu pokazala kao veliki neprijatelj srpskog naroda, imajući u vidu njegov politički angažman, koji ne doprinosi pomirenju u regionu, nego naprotiv, daljem, sa naše strane neželjenom, zaoštravanju odnosa- napisao je Mitropolit dalmatinski Nikodim ( Kosović ), episkop Srpske pravoslavne crkve.

I ovi krenuli seseljevim putevima.

Ανάξιος
2 hours ago, glibav said:

I ovi krenuli seseljevim putevima.

Koliko je ovo jadno!

Edit:

Ne tvoj komentar nego saopštenje.

Edited by Frank Pembleton

Ali ovo sa pogrešnim prezimenom - nivo nižih razreda osnovne škole. Mada nije SPC odmakla dalje od tog nivoa.

• 3 weeks later...

Одлука је донета на антицрквен и противзаконит начин. (Патријарх ће кад-тад морати да одговара због тога, као и сви који су у овом монтираном процесу учествовали.)

Нисам обавештен за шта ме Патријарх конкретно терети. А ни оптужница ми још увек није уручена.

Апелујем на Патријарха да противканонску одлуку моментално повуче и да ме обавести да ли је одустао од опружнице. Ако није, да ми исту у најкраћем могућем року пошаље.

https://x.com/blagojepantelic/status/1970044047487017099

Dokumenti:

G1b-345WIAAGk5D?format=jpg&name=large

G1b-342WUAAivP_?format=jpg&name=large

Edited by vememah

Moze i ovde

NOVA portal
No image preview

Svetska zvezda će svirati u srpskoj crkvi: Poznati američ...

Blejn Lesli Rejninger i frontmen legendarnog benda "Taksidomun" (Tuxedomoon) održaće koncert u Vladičanskom dvoru eparhije Pakračko-slavonske

2022.

Edited by Lord Protector

• 2 months later...

Prema parohiji i pop - kad nije onaj u Vranju primetio da mu parohijani govore madjarski sto bi ovaj kod Subotice znao razliku izmedju metanije i klanjanja?

Taze vernici - taze i obicaji/adeti.

s_dj

56 minutes ago, Milosh76 said:

I niko sa 2 funkcionalne mozdane celije da procita listu pre zaokruzivanja isuse Meni je to vise tuzno, nego smesno.

Popa boli podsuknja sta ko zaokruzuje, al od celog sela da bude toliko funkcionalno retardiranih je zalosno.

Ma cela situacija gde pop prenosi politicke direktive kako da se glasa na izborima je bizarna na toliko nivoa.

2 hours ago, Radoye said:

Ma cela situacija gde pop prenosi politicke direktive kako da se glasa na izborima je bizarna na toliko nivoa.

I nije...

Pricao mi zenin ujak da vise ne ide u crkvu jer popovi agituju za HDZ (u Hrvatskoj, katolicka crkva)...

Ja nisam ubedjen da je i kod nas mnogo drugacije, znam bar jednig naseg popa koji je 90ih agitovao za SPO... Nije da je imao uspeha, ali sad, ko zna sta koji pop gde radi...

Mislim da Stbi premalo idu u crkvu da bi pravoslavni popovi uticali, ali kod drugih naroda i narodnosti u okruzenju, ima toga i vise negk sto se misli...

u crnoj gori dvije frakcije spc, jedna vuciceva i pahomijeva, druga kontra pahomija, a vjerovatno i vucica ali jednako zadrigla u otvorenom cetnikovanju (ovdje ni mrvu ne pretjerujem), svojoj pastvi preporucuju da glasa za df, odnosno za demokrate.

Edited by morgana

55 minutes ago, radisa said:

I nije...

Pricao mi zenin ujak da vise ne ide u crkvu jer popovi agituju za HDZ (u Hrvatskoj, katolicka crkva)...

Ja nisam ubedjen da je i kod nas mnogo drugacije, znam bar jednig naseg popa koji je 90ih agitovao za SPO... Nije da je imao uspeha, ali sad, ko zna sta koji pop gde radi...

Mislim da Stbi premalo idu u crkvu da bi pravoslavni popovi uticali, ali kod drugih naroda i narodnosti u okruzenju, ima toga i vise negk sto se misli...

Ma znam ja da ima toga, uostalom 90-tih smo se onolko nagledali popova koji su blagosiljali tenkove koji idu na front i slikali se s mitraljezima i redenicima i tako taj rad. Ali meni je to i dalje bizarno jer jedna od osnovnih tekovina moderne civilizacije je razdvajanje drzave i crkve sto je s jedne strane proisteklo iz onoliko verskih ratova po Evropi tokom rane reformacije a s druge iz francuske revolucije. Ceo ovaj trend jurnjave unazad prema srednjem veku ja ne mogu drugacije da opisem nego bizarno.

Na kraju krajeva kad nije valjalo da se drzava gura u crkvena posla tokom vladavine crvenih, ni ovo obrnuto ne valja. Bogu bozije, caru carevo.