May 10May 10 38 minutes ago, Lucia said:nemam Facebook account vise, ali po slici nije taj - u "mom" je u nekoj fotelji na strafteGospodjo, pronasao sam ga!
May 10May 10 10 hours ago, Filozof manijak said:I pionirsku zakletvu sam položio, još sam je i recitovao pred celim prvim razredom.Stajao sam mirno kao kip svakog 4.maja u 15.05.Obišao sam i Kuću cveća.Od koga je, dosta je. Ja evo 46 godina nikad ušao u Kuću cveća. Čak sam vodio i bivšu devojku, Slovenku i njene drugarice tamo i čekao ih u kolima. Bar tri puta godišnje vodim ćerku na onaj parking ispred kad ide na kampove i skijanja, ni na kraj pameti mi nije bilo da uđem. Stanujem na deset minuta odatle. Dok je bilo aktuelno, tata mi je branio, mnogo ga je mrzeo, a guzice oko njega još deset puta više, i Galeb i nesvrstanost i štafetu. Sem vatrometa - koji smo redovno gledali sa terase na Neimaru. Služio sam vojsku na Katarini i polagao zakletvu tamo - i nisam išao na Brione, mi smo radije išli u kafić Mate Parlova. Realno, i danas me boli kurac sa statusne simbole Josipa Broza.Al' SFRJ volem - to je fakat. A TIta poštujem, jer za jačeg predsednika ne znam, niti očekujem da se pojavi; možda moja ćerka doživi nekog boljeg, ali iskreno sumnjam. Mislim, stavljati u istu rečenicu ovog babuna sa Titom, odakle vam ta ideja? Kao da staviš u istu rečenicu Burzu Maradonu sa Borom Kostićem, ili Petra Puaču sa Darkom Pančevom. Hoću i ja da budem hirurg, al ne umem.
May 10May 10 Животни пут Тита и Вућича могу да се пореде само на нивоу да се историја понавља као фарса. Али да се не зезамо, култ личности је био буквално државна политика и формално у Југославији. За вређање Тита, који је био доживотни преседник на крају, се могло ићи и у затвор. Опозиција је била забрањена и за организовање се ишло у затвор. Упоредите судбину Ранковића и Стефановића као главних отпадника. Да не говоримо о овлашћењима полиције, реизбору судија, Голом отоку, национализацији итд.
May 10May 10 12 hours ago, kud u maglu Simoviću said:tito vladao 35 godina, tzv demokratija na snazi 36 godina- kriv ćopavi zagoracTotov DB vlada medjutim jos. Nije sva njegova zaostavstina rastocena.
May 10May 10 1 minute ago, Hamlet Strašni said:...Да не говоримо о овлашћењима полиције, реизбору судија, Голом отоку, национализацији итд.50ih su bubrezi otpadali seljacima koji nisu uspevali da predaju 120% vune komunistima. Krijes a? Dodju, prebroje ovce, i kazu toliko i toliko vune po svakoj ovci. Ako ovca nije dobar komunista i ne ispuni kvotu, batine. To je jedini period kad su deca kod moje majke u selu isla za ovcama bez pletenih carapa. 50te. To je 15 godina into the velelepna Jugoslavija SFRJ izdanje, da se podsetimo ceo period kraljeve Jugoslavije je trajao 20, i da 90% ostavljenih napustenih u tom periodu nisu imali polomljena rebra jer im ovce nisu nacitale Marksa.Oko toga koji je period kome lep, meni je zadnjih 3-4 godine pod Vucicem top period, tako se potrefilo. Dete bilo stabilno, finansijski sumnjam da ce se ikad ponoviti. Ali bas tvrditi posto je meni lepo da je to raj na zemlji svima i ko pisne govno stisne je malo nelogicno imo.
May 10May 10 filozof se umorio, pa ce mel da uskoci :Ddb ziva, tuc muc, nemusto, ali regler nove srpska politicke misli vrtikao da su sluzbe izmisljene u vreme jugoslavije. kao da dragi jovanovic nije postojao, kao da se obznana nije desila, kao da glavnjaca na hemijskom fakultetu nije radila bezmalo vek (ovo samo za ljubitelje golog otoka)edit: sta htedoh da kazem ... ne, nije jugoslavija kriva Edited May 10May 10 by cedo
May 10May 10 Sramno je porediti AV sa Titom. Mnogo sramno. Možda bi Žvalja to hteo, ali druga je i liga i klasa i SVEEEEE........................A mnogo je i ovde "rovača" po Netu koji nemaju pojma šta da traže. Čim nešto napipaju pomisle da su sebi razjasnili mnogo toga.Gledam i čitam, sve manje pametnih stvari na obe strane. Ne znam da li su gori novopečeni antikomunisti ili eurodemokrati. Nije mi ni bitno, ali postaje dosadno.Pa,da malo prodrmam temu stvarnim činjenicama i realnim stvarima.Evo vam ovo iz moje lične arhive:PSPišete svašta o stvarima o kojima REALNO NEMATE POJMA. Svađate se medjusobno i nadmudrujete oko J.B.Tita tako da mi, koji smo se sa njim lično dopisivali, moramo da se malo umešamo. Edited May 10May 10 by zmanic
May 10May 10 @cedoNisi imao masovna streljanja politickih protivnika niti toliku represiju i neslobodu još od turskih vremena. Komunisti su podigli prag zlocina visoko. Edited May 10May 10 by Lord Protector
May 10May 10 2 minutes ago, Lord Protector said:Nisi imao masovna streljanja politickih protivnika. Komunisti su podigli prag visoko.Ma ne moze Vucic da se poredi sa Titom, ma koliko bi on zeleo. Niti strelja izdajnike i ostale unutrasnje neprijatelje, niti prevaspitava nepodobne na nekom otoku, pati se sa opozicijom umesto da je zabrani, izlazi na izbore umesto da se proglasi dozivotnim predsednikom. Beda jedna od diktatora..
May 10May 10 Vučić imitira Tita u jednom segmentu podilazenja plebsu i sukobu sa studentima i inteligencijom, pokusava da se pozicionira kao zastitnik nizih slojeva, neobrazovanih. Samo je on za razliku od njega kukavica. Tito nije bio kukavica.I naravno sedenje na vise stolica i oportunizam, to im je zajednicko. Edited May 10May 10 by Lord Protector
May 10May 10 2 minutes ago, Lord Protector said:Vučić imitira Tita u jednom segmentu podilazenja plebsu i sukobu sa studentima i inteligencijom. Samo je on za razliku od njega kukavica. Tito nije bio kukavica.Tito je imao tzv Marsalat kao nejvisu instancu gde covek moze da se zali ili da resi neki problem. AV je pokusao da imitira istu stvar pre nekih 7 godina kada je primao narod od 5 ujutro i resava probleme. Sto se tice pionira, ali i omladinaca (Vasa Tuporkovski):
May 10May 10 6 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Ma ne moze Vucic da se poredi sa Titom, ma koliko bi on zeleo. Niti strelja izdajnike i ostale unutrasnje neprijatelje, niti prevaspitava nepodobne na nekom otoku, pati se sa opozicijom umesto da je zabrani, izlazi na izbore umesto da se proglasi dozivotnim predsednikom. Beda jedna od diktatora..Streljale bi i ove danasnje Vuciceve jajare gore nego Titove samo ih jebe sto se, zahvaljujuci napretku tehnike, takve stvari danas mnogo lakse dokumentuju pred sudovima.