belch Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 evo ovako:- ne zanima me da pratim sta moji prijatelji rade iz sata u sat- ne biram RL prijatelje medju ekstrovertnim ljudima- na fejsbuku se odvija neprestana i jako slozena borba za prestiz koja me uopste ne zanima- iz nacelnih razloga ne ucestvujem u javnim internet projektima koji od mene zahtevaju da odam svoj RL identitet- ne zelim da znam sta rade ljudi sa kojima se nisam video 10 godina, jer uglavnom postoji dobar razlog za to sto se nismo videli 10 godina- nervira me interfejs- ne volim nista sto je leprsavo i mladalacki.-ne moraš-ovo pogoduje upravo introvertnim ljudima-koja se da ignorisati-ne zahteva se, osim ako te neko baš prijavi, al to se retko dešava-uopšte ne moraš--:)
Indy Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 - ne volim nista sto je leprsavo i mladalacki.FB bas i nije leprsav i mladalacki (cak je malo i sterilan). To je myspace bio takav. I vecina ostalih primedbi koje imas ili nije relevantna, ili se moze zaobici adekvatnim privacy podesavanjima.Moja ocena je da nekoliko vas antifejsovaca imate jednostavno vrlo lep drustveni zivot i inace (God bless you), pa vam to zaista i ne treba.BTW. Na bivsem poslu sam imao drugara koji je nasao svog polubrata u Kanadi (sa kojim nikad nije imao kontakt inace - samo je znao da postoji) preko FB. Ispalo je da se posle super druze i imaju dosta zajednicko (osim 1/2 gena).
Аврам Гојић Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Ja zaista ne volim koriscenje laznih imena tamo (prevashodno zato sto ogromna vecina koristi svoje pravo ime).pa to je ono...necu da koristim pravo ime, nigde osim u RL-u, a glupo mi je da kvarim drugima zabavu.za mene je internet i dalje ono magicno mesto iz 1996. godine i feature tekstova magazina "Wired", dakle jedan gibsonovski prostor u kome se razvijaju alternativni identiteti i virtuelne zajednice. sta je nastalo od toga - "OMG i just farted LOLOL".
Аврам Гојић Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 (edited) FB bas i nije leprsav i mladalacki (cak je malo i sterilan). To je myspace bio takav. I vecina ostalih primedbi koje imas ili nije relevantna, ili se moze zaobici adekvatnim privacy podesavanjima.Moja ocena je da nekoliko vas antifejsovaca imate jednostavno vrlo lep drustveni zivot i inace (God bless you), pa vam to zaista i ne treba.BTW. Na bivsem poslu sam imao drugara koji je nasao svog polubrata u Kanadi (sa kojim nikad nije imao kontakt inace - samo je znao da postoji) preko FB. Ispalo je da se posle super druze i imaju dosta zajednicko (osim 1/2 gena).ma dobro ja malo hejtujem, ne bih sad zabranjivao Fejsbuk ili tako nesto.. :)uostalom, kenjam malko, moze lako da se desi da zahvaljujuci Fejsu otputujem u Benin - OMG LOLOL WTF! Edited April 29, 2013 by Marko M. Dabovic
Indy Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 "OMG i just farted LOLOL".Nikad to nisam video na Fejsu. :)S druge strane... Mogu da vidim moje necake/sestricine iz USA, koje nisam video cca 6 godina uzivo.BTW Da predupredim komentar: a zasto ti samo ne posalju fotku e-mailom: Pa, ne znam kakva su vasa iskustva, ali ponekad je malo tesko navesti omladinu da sa nama matorima komunicira tako lepo i regularno. :)
Aineko Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 dobro je za kontakt s rasejanimastaviš lažno ime i sakrivene slike i nema opasnosti od osnovnoškolskih smarača ja se uvek pitam jesam li ja bas losa osobe sto takvima prosto ne odobrim friend request :). i ono malo iz srednje kojima sam odobrila uglavnom nisu prosli cistke friend liste oko svakog organizovanja prajda u BG-u. u najvecem cudu sam se nasla kad su uveli internet u moje selo - e tu vec nisam mogla jednima da odobrim a drugima ne (zeznuta je seoska politika), pa sam na kraju svima odobrila i vecinu stvaila na 'hide'.bez fejsbuka nema sanse da bih ostala u ovako updejtovanom i prisnom odnosu sa drustvom sa faksa (skroz rasejanim) kao sto jesam. (ja i mailovi nikad nismo isli zajedno)
radisa Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Moja ocena je da nekoliko vas antifejsovaca imate jednostavno vrlo lep nemate drustveni zivot i inace (God bless you), pa vam to zaista i ne treba.Malo ispravio, što se mene tiče, a ni ne treba mi previše :)
Indy Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 (edited) Malo ispravio, što se mene tiče, a ni ne treba mi previše :)Vasa mora da ima super zivot, cim kuva riblju corbu u tim kazancicima. :DEDIT. I tata bi sine. Edited April 29, 2013 by Indy
Bakemono Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Nikad nisam imao glupi Fejsbuk. I hope it fuckin' dies.
slepa živana Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 - ne volim nista sto je leprsavo i mladalacki
henrik larsson Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 (edited) dobro je za kontakt s rasejanimastaviš lažno ime i sakrivene slike i nema opasnosti od osnovnoškolskih smarača+1Ni od kolega ili nadređenih koji vole da budu frendovi sa tobom.edit: urnebesno mi je bilo da čitam postove sa početka teme, između ostalog i svoje Vasa je jedini ostao dosledan, bacio se svom snagom na Google+, pod RL imenom, i time zadržao najveći mogući nivo privatnosti ličnih podataka.edit 2: nemoj da si pičketina, prihvati mi frend rikvest. Oću i ja poslovno da komuniciram sa tobom. Edited April 29, 2013 by henrik larsson
belch Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 pa i fb se promenio od 2008. i sad vise ne radi msn
Verterdegete Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Al sad ima Twitter, Google+, LinkedIn... Seca li se neko MySpacea ? ^_^Ja nemam Facebook nalog. Prvo iz licnih razloga.1. Socijalni krug mi je jako uzak. (4-5 ljudi s kojima se redovno druzim, plus 2-3 koje povremeno vidjam) A i oni su slabo na Facebooku.2. Small Talk i tudji zivoti me nesto i ne interesujuAli i iz nekih principijelnih. FB je za mene postao paradigma pozeraja i isforsiranosti, koje mi je dosta i u svakodnevnom zivotu.Doduse, vidi se da FB polako ali sigurno gubi na popularnosti i kod nas. Ljudi sve vise pocinju da ga tretiraju kao obavezu, a sve manje kao izvor zabave.Twitter mi je u pocetku bio zanimljiv, ali kako je vreme prolazilo pretvorio se u poligon za teski mudroseraj. Vukajlija mi je oduvek bila smor.
Indy Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Vasa je jedini ostao dosledan, bacio se svom snagom na Google+, pod RL imenom, i time zadržao najveći mogući nivo privatnosti ličnih podataka. :lolol:Evo jednog bas doslednog.
Recommended Posts