Amelija Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 a hoće li nama buđavi UK i buđava Irska ikada ukinuti sluzave vizurčuge, pitam se baš
jms_uk Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Ne možeš u UK sa irskom vizom nikako, jedan moj drugar je ozbiljno najebao kada su ga startovali na katamaranu koji je plovio na relaciji Dublin - Liverpool. Neiskusno - trebao je da predje zemljanim putem u S. Irsku, pa odande domacim letom za GB. Kakve su mu bile posledice toga?
Dr Arslanagić Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Izvukao se na priču da nije imao pojma da ne može sa irskom vizom u UK i da je hteo samo jedan dan u razgledanje Liverpula. U Irskoj je bio legalno (posetio sestru), poverovali su mu. Proveo noć u Liverpulu u luci u pograničnoj policiji, ujutru ga vratili u Dablin brodom. Dobio je naknadno obaveštenje da je dobio dvogodišnju zabranu ulaska u UK.
vladavsnarod Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Dobio je naknadno obaveštenje da je dobio dvogodišnju zabranu ulaska u UK.
Tresko Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 a hoće li nama buđavi UK i buđava Irska ikada ukinuti sluzave vizurčuge, pitam se baš Ja mislim da će Srbija biti jedini slučaj u istoriji da ostanu vize za UK čak i kada Srbija udje u EU. Takve su nade da će ukinuti vize.
Djuro Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 (edited) Ja mislim da će Srbija biti jedini slučaj u istoriji da ostanu vize za UK čak i kada Srbija udje u EU. Takve su nade da će ukinuti vize. vi bas dugorocno planirate, nema sta... stavi se u njihovu situaciju, ovih budjavih - zasto bi ikada ukidali nama vize? Edited February 17, 2015 by Djuro
Tresko Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 vi bas dugorocno planirate, nema sta... stavi se u njihovu situaciju, ovih budjavih - zasto bi ikada ukidali nama vize? Pa ja to i govorim. Neće nikad ukinutu vize.
I*m with the pilots Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 (edited) Da li se viza za Australiju sa srskim pasosem mora vaditi iskljucivo u nasoj zemlji ili moze i u drugim zemljama, tipa EU? Drugarica je vadila vize npr. za Japan i Ameriku u samoj Francuskoj dok je zivela tamo, ali ne znam da li je to generalno svejedno ili zavisi od nekih propisa zemlje. Edited June 18, 2015 by I*m with the pilots
beta Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 (edited) Ne mora, možeš slobodno da apliciraš u zemlji u kojoj živiš. Apliciraj online, vizu i onako više ne stavljaju u pasoš Edited June 18, 2015 by beta kentauri
I*m with the pilots Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 Super, hvala! Nisam znala ovo za nestavljanje vize.
beta Posted June 18, 2015 Posted June 18, 2015 To im je praksa već nekoliko godina. Poslaće ti konfirmaciju na mejl koju možeš da štampaš i poneseš sa sobom za svaki slučaj.
hazard Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Je li neko trazio skoro turisticku vizu za Ameriku? Koliko se dugo ceka?
jms_uk Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Je li neko trazio skoro turisticku vizu za Ameriku? Koliko se dugo ceka? Vidi ovde http://www.klubputnika.org/forum/topic/6997-viza-za-sad/ ima dosta pitanja koja se ponavljaju, ali provuce se i neki korisni savet ili iskustvo
barrcode Posted August 21, 2015 Posted August 21, 2015 odlazak u Rumuniju mi se ne računa u onih dozvoljenih 90 dana tokom 6 meseci u okviru Šengen zone, jel tako? knap sam sa tim dozvoljenim danima, pa mi važno.
Recommended Posts