Jump to content

Razna prakticna pitanja

Featured Replies

Inace, ovaj ima 315 vati snage, sto deluje malo, ali u pitanju je direct drive tako da vrti i okrece kao lud bez problema. Oni pravi profesionalni sto ih imaju Michalak & co. imaju 500 vati, isto imaju ovu rucicu za podizanje cinije ali ona ima zapreminu oko 8 l. I konacno, svi po forumima kazu da se nikako ne uzima ProLine, da je svaki Artisan ili ovaj heavy duty bolji jer Pro ima neki feler u konstrukciji motora. 

Edited by Nico

nemamo bosov isti, posto ja ni nemam bos. pobrkalo mi se u secanju :D zapravo sam imala nekad gorenje, najobicniji rucni mikser koji je imao i plasticnu belu posudu, koja se u praksi nije pokazala, nije sluzila nicemu. kad je preminuo gorenje, kupila sam najobicniji najeftiniji rucni mikser bos. 

ubedila si me, vredi da se stedi i bude strpljiv za beli kicenejd.  :)

a sad, pitanje sezone: dal je neko video da kod nas ima kucnih aparata za sladoled? to bih volela da imam. 

Kapiram da mislis na one sto imaju kompresor za hladjenje? Nisam videla nigde u prodavnicama, ali cini mi se da je bilo ako se zagrebe po Guglu, ima nekih uvoznika sprava koje se krecu oko 200-300 eur. Ja imam onaj mali shit aparatic sa cinijom punom neke tecnosti za hladjenje koja se drzi 24 casa u zamrzivacu, onda ga zabodes u ostatak sprave od labilne plastike i zamuti i ohladi smesu za nekih 40tak min. Ali to je takva smaracina da ne vredi ni te 3-4 hiljade koliko kosta, jer ako hoces jos jedan sladis da zamutis, moras da cekas ponovo 24 casa da se ono cudo ohladi. Ali KitchenAid ima dodatak i za mucenje sladoleda (mrdam obrvicama) :) Ne da imam nameru da ga kupim, to bi bila ozbiljna opasnost.  Kolace ne jedem i mesim ih za druge (samo probam tek da znam sta sam napravila, toliko sam uspela da se istreniram i to iz zdravstvenih razloga), a u sladoledu bih se ozbiljno gusila. 

Edited by Nico

da, taj, s kompresorom. mada, ako nisam u prilici da biram, kupila bih za prvu pomoc i tu kanticu za sladoled ko sto ti imas. no kod nas ima samo delimana, a citala sam recenzije po netu da je sranje. 

deco, reč piškote, odakle nam?

mozda od italijanskog biskoti, neko nije dobro cuo, gluvi telefoni..

zapravo je sigurno odatle. s u italiijanskom u dalmatinskom je sh: dakle, biskoti, bishkoti, pb su rodjaci i eto ti piskoti, a posto su zenke, onda piskote :)

Edited by darling

mmm. znala sam da ce da bude neka komedija :D

...a možda ima veze sa ovim mestom:

418c525c94.jpg

na italijanskom se piskote zovu savojardi ;)

a i ovo mesto se cita pisiota. fali k.

nene, ovako je kako sam rekla, mogla bih sad da odglumim komediju "ne cujem, cerce... kako? piskoote...."

Edited by darling

Piškota - od italijanskog biscotto (po Klajnu)

krejzi :D

biscuit  

i sad mi se jedu  <_<

Edited by MancMellow

Vi koji idete na pijace - da li znate neku prodavnicu zdrave hrane, koja će vam uslužno samleti zrnevlje koje kupite?

kupi elektricni mlin za kafu,bilo koji..

ja imam neki od 1500din sa pijace i radi ko sat

E sad kad smo kod mlinova za kafu...

Jel neko kupio ovde mlin za kafu ali ne sa nezevima neko sa onim zupcanicima...