darling Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 kojim aparatom seckate i meljete leblebije za humus? ja stapnim mikserom od 350w.
Isis Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 moguce da nisu bile dovoljno kuvane. ali opet, taj blender ko od sale melje bademe i lesnike, zasto ne bi i polukuvane leblebije. one su posle svega postale bivse i moj prvi humus je ostao u domenu pokusaja. teorija o pocetnickoj sreci u kulinarstvu je laz!
henrik larsson Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Moguće je da su iznutra ostale neskuvane. Zato ih ja ne kuvam, nego potopim na 24h.
Isis Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 cekaj, ne kuvas ih uopste nego samo potopis?! jel to moze? ja ove prvo potopila na 24h (iako recept kaze preko noci) i posle dva sata kuvala (isto po receptu).
henrik larsson Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Uf, pa to tvoje bi onda trebalo da se raspada. Ne znam šta je u pitanju. Možda blender odbija da krlja sve mekše od lešnika :D
Isis Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Jel da da se neka matematika tu ne slaze jednom kad me prodje ovaj frust i odlucim se da opet pravim humus, da znam da ne fali nista ni ako se ne kuvaju leblebije.
darling Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 mislim da za humus moras da ih skuvas. za falafel je dovoljno da se potope.
Avik Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Jel da da se neka matematika tu ne slaze jednom kad me prodje ovaj frust i odlucim se da opet pravim humus, da znam da ne fali nista ni ako se ne kuvaju leblebije.ako ima kod tebe da se kupi kuhana leblebija u konzervi, onda nemoj da se mučiš. Ja sam nabasala na takvu i više se ne zajebavam sa kuhanjem i namakanjem.Nego pade mi nešto glupo napamet; da nisi možda kupila pečenu leblebiju, pa otuda tolika patnja?
betty Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 leblebije nisu sve iste. za mekano kuvanje sa jednim nocnim potapanjem + 2 sata kuvanja, treba koristiti neke sitnije. ove krupnije, koje su meni neki gosti kupili nabijem ih na sargarepu, mogu da se potapaju i po dva-tri dana i kuvaju po pet-sest sati, sa menjanjem vode dosta puta, pa tek onda budu lepe i meke. na kraju sam otkrila da pomaze kad ih skuvam, isfrustriram se, zamrznem ih, izvadim, skuvam opet i budu meke ko dusa koja mi pri tom ispadne.
Čutura Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 leblebije nisu sve iste. za mekano kuvanje sa jednim nocnim potapanjem + 2 sata kuvanja, treba koristiti neke sitnije. ove krupnije, koje su meni neki gosti kupili nabijem ih na sargarepu, mogu da se potapaju i po dva-tri dana i kuvaju po pet-sest sati, sa menjanjem vode dosta puta, pa tek onda budu lepe i meke. na kraju sam otkrila da pomaze kad ih skuvam, isfrustriram se, zamrznem ih, izvadim, skuvam opet i budu meke ko dusa koja mi pri tom ispadne.u super-veru, pakovanje kesa od pola kile, oljustene, sat natapanja, pola kuvanja....mnogo puta provereno....
henrik larsson Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Ja kupujem u Maslini u Katanićevoj uglavnom, pola kile, neko zeleno pakovanje, ne znam čije je.
Isis Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 eto, sad sam sa zakasnjenjem saznala gomilu korisnih informacija. kakve su, ne znam posto ih nisam licno kupovala. moguce da su pecene, mada mi vise vuku na ovu ljiljinu baksuz vrstu. samo sto sam ja od manjeg strpljenja, pa sam im presudila po kratkom postupku. naucila sam skolu, sad znam sta moze da me saceka sledeci put kad smognem snage da se bakcem domacim humusom from skrec.
ivy Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 (edited) hvala.tako sam i mislila. ali me ova moja malo vlažna morska so potpuno uverava u suprotno,sve mi je neslano a dodala sam sasvim uobičajene količine soli pa i preko i ništa <_< mora da je do mene. Edited July 3, 2012 by ivy
Recommended Posts