Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Razna prakticna pitanja

Featured Replies

сачекаћемо неког старијег власника замрзивача :P

• Replies 1.2k
  • Views 133.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sirov u svakom slucaju mora termicki da se obradi. Meni je najukusniji bio isecen na tanje ploskice, mariniran u zacinima, po zelji i maslinovim, pa uvaljan u susam i przen ili pecen ili grilovan, uz

• masnoca u maku,koje je on pun, se uzegne tako da ne moze da se ,,luftira,, plus moze biti i gorak tako da nije samo do mirisa

• Libum, žrtveni hleb starog Rima 400gr sira (rikota ili neki sličan), 1 jaje, 100gr brašna... Zamesiš, vadiš kašikom komade veličine mandarine i malo ih oblikuješ tom istom kašikom. Redjaš na pleh

Posted Images

ja nas'o ovo:

• Kruh i kolači: 3 mjeseca
  • Kuhana šunka: 1-2 mjeseca
  • Maslac: 6-9 mjeseci
  • Sirovi kotleti: 4-6 mjeseci
  • Sirovi steak: 6-12 mjeseci
  • Sladoled: 2 mjeseca
  • Školjke: 3-6 mjeseci
  • Voće: 6-12 mjeseci

i zvuci mi ok...ima jos svasta nesto pod "sta je sve korisno zamrzavati": Kockice vina - kad vam nakon večere ostane malo vina, zamrznite ga poput kockica leda. Prije ili kasnije poslužit će vam kao korisna zaliha za kuhanje. Najlonke - najlonke koje su bile zamrznute duže traju i ne pucaju tako lako.Svijeće - zamrznite svijeće kad ih kupite i one će gorjeti duže; pravilo posebno vrijedi za tanke svijeće.Baterije - brojne studije su pokazale da zamrzavanje dobro utječe na dugotrajnost baterija. Učinak je manji kod alkalnih baterija koje uz zamrzavanje traju samo 5% duže, dok nikal-metal-hidridne baterije traju čak 90% duže.edit: sta sve covek radi iz dosade...
ja nas'o ovo:
heh, losa im je procena.evo na sladoledu sto ga kupih pre neki dan stoji da se moze koristiti do kraja 2012te :)koliko znam, za vecinu namirnica u nekom razumnom roku (do godinu dana) ako su zamrznute barem na -18 problem nije u tome da ce se pokvariti, nego sto ce izgubiti ukus i/ili ce poprimiti onaj gadni miris zamrzivaca.
edit: sta sve covek radi iz dosade...
пушти ти то, ако не замрзнем чарапе колко вечерас, ништа нисам радила :D

hvala arame!

da li postoje neka jasna opsta pravila o dozvoljenoj duzini drzanja neceg u zamrznutom stanju?konkretno, imali smo viska nekakvog ubitacno teskog mango-cokoladnog fila za tortu (sadrzi i slatku pavlaku i valjda jaja i secer, moguce puter), pa sam dosla na ideju da zaledimo kockice i povremeno sluzimo jednu-dve uz neki laksi dezert kad imamo goste. ali mozda je pametnije da kockicu-dve pojedemo sami svako toliko, jer ga ima ohoho.
http://www.stilltasty.com/ bi trebalo da odgovori na sva tvoja pitanja :)
  • 2 weeks later...

U cemu je razlika izmedju leskovacke i pivske muckalice?

KOliko ja znam u pivsku idu i kobasice.

Nisam siguran ali mi se cini da sam nekad jeo vesalicu u Dzakarti i da je bila sa nekom vesalicom ili tako nekim suvim mesom. Zato i proveravam da nije ta.

Nisam siguran ali mi se cini da sam nekad jeo vesalicu u Dzakarti i da je bila sa nekom vesalicom ili tako nekim suvim mesom. Zato i proveravam da nije ta.
Ja sam u Lidu jeo pivarsku i primetio sam da ima i susenog mesa u kockicama i kobaje e sad da li je to kako bog zapoveda...

šta mislite jel ok da jedem supu sa knedlama koja je od nedelje,dakle 2dana stajala u frižideru?ugrejala sam je i ima ok ukus :unsure:

NI SLUČAJNO!!!Najgore su te stvari što imaju ok ukus.

a otkud znam..knedle su mi tu problem..sa jajima,dva dana i takoto..

ako su ohladjene na vreme mislim da bi trebalo da bude ok, ja praktikujem domacu supu sa knedlama nekad i posle nedelju dana iz frizidera( zaboravi se jbg.)

preživela,može :)