Zverilla Posted June 5, 2022 Posted June 5, 2022 20 minutes ago, tonyk said: Negde sam video da optužuju pržionice da prže i melju zajedno sa džakom. To ne znam kako bi napisali na etiketi. Kafa sa ekstra vlaknima, za bolju probavu 1 1
tonyk Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Evo stanja iz rode. Domaće kafe uglavnom nemaju uopšte sastav napisan. Ako i ima piše samo mešavina pržene kafe. Trebalo bi da se podrazumeva da jeste kafa. Amigos ima sastav gde piše 16% surogata. Šta god to tačno bilo. Napred piše kafa još uvek.Njihova robna Marka priznaje da ima 9% surogata, čak i piše na pakovanju, ali uz vrlo strateško pozicioniranje akcizne markice. Tu su na polici i franckove divka i cikorija, ali one od SFRJ lepo pišu šta su. 2
askeladden Posted June 18, 2022 Posted June 18, 2022 Njemacka Melitta kafa.Ima li ko da je probao?Ovde je slicna cena kao Lavazza al mi je dostupnija ,mogu u ducanu da kupim a ne da naracujujem online.
Valk Posted June 18, 2022 Posted June 18, 2022 Kupila sam kilo u zrnu u Lidlu, pa ću da je meljem. Nisam još stigla da probam ali javiću kakva je. Ove komercijalne "turske" što se prodaju mi više uopšte ne prijaju a psihički sam daleko od toga da se odreknem kafe. 1 1
Zverilla Posted June 19, 2022 Posted June 19, 2022 20 hours ago, askeladden said: Njemacka Melitta kafa.Ima li ko da je probao?Ovde je slicna cena kao Lavazza al mi je dostupnija ,mogu u ducanu da kupim a ne da naracujujem online. Nemačke kafe imaju tendenciju da budu meh i preprzene E sad, posto je i lavaca takva, onda su tu negde Probao jednom kilo melite za espreso automat i bilo mi je baš meh. No cenim da se mora naći i vrsta koja se čoveku svidja (meni je od lavace rosa najbolja, ostale su mi osetno lošije) 1
Ras Posted June 19, 2022 Posted June 19, 2022 Lavazza Espresso Barista Gran Crema Jedna od industrijskih kafa koja nema (meni nepodnošljive) izrazite dark roast karakteristike i koja se može na zadovoljavajući način pripremiti i u presi. Nisam baš nešto osetio te cvetne i suvovoćne arome, ali za 1300 din/kg (pijaca) ne mogu da se žalim.
askeladden Posted June 19, 2022 Posted June 19, 2022 1 hour ago, Ras said: Lavazza Espresso Barista Gran Crema Jedna od industrijskih kafa koja nema (meni nepodnošljive) izrazite dark roast karakteristike i koja se može na zadovoljavajući način pripremiti i u presi. Nisam baš nešto osetio te cvetne i suvovoćne arome, ali za 1300 din/kg (pijaca) ne mogu da se žalim. Ta mi je svakodnevna kafa.Cena slicna nego sto mora da se narucuje online.
Lancia Posted August 14, 2022 Posted August 14, 2022 barraquito - kanarijska kafica kondenzovano mleko liker 43 ili tia maria kora limuna espresso kafa cimet pena od mleka pod pritiskom 3 2
Duhovnost, ljubav i med Posted August 14, 2022 Posted August 14, 2022 Како се котира "Бонито" кафа? Мојим чулима она највише прија од тих кафа из маркета. (није спонзорисан коментар )
zorglub Posted August 14, 2022 Posted August 14, 2022 Ko rabi kapsule, u Tempu imaju holandske Perla, meni skroz dobra kafa. Za razliku od nespreso lož ulja. 1 1
mraki Posted August 15, 2022 Posted August 15, 2022 (edited) Moram da probam instant. To je neka njihova robna marka kafe, imaju i tursku koju pakuje Grand prom, kao i tu Bonito. Ljubitelji turske iz mog okruženja dosta hvale Lidlovu. Edited August 15, 2022 by mraki
hansolo Posted August 17, 2022 Posted August 17, 2022 Ja sam se navukla na cold brew (neku moju verziju) ... em je laganica za spremanje, em jeftinije, em je skroz ok. Kupim svakih nekoliko dana kesicu od 200 grama kafe, sad uzela onu Lidlovu i zadovoljna sam, prelijem u jednoj većoj tegli sa 2.5 litare hladne vode, promešam i ostavim u frižideru 24 sata ... procedim kroz gazu i prelijem u flaše i zatvorim. Super je kafa, ima ukus kao jaka turska, nema onu kiselinu kao kad se skuva, odlična za hladno mleko, sladoled, šlag, bolja nego većina instant kafe .... traje mi par dana ta količina, ako imam manje gostiju i duže, ali su se navadili pa je kao na železničkoj stanici popodne, svi dolaze na "onu tvoju ladnu kafu" ... 1 1
3opge Posted August 17, 2022 Posted August 17, 2022 1 minute ago, hansolo said: Ja sam se navukla na cold brew (neku moju verziju) ... em je laganica za spremanje, em jeftinije, em je skroz ok. Kupim svakih nekoliko dana kesicu od 200 grama kafe, sad uzela onu Lidlovu i zadovoljna sam, prelijem u jednoj većoj tegli sa 2.5 litare hladne vode, promešam i ostavim u frižideru 24 sata ... procedim kroz gazu i prelijem u flaše i zatvorim. Super je kafa, ima ukus kao jaka turska, nema onu kiselinu kao kad se skuva, odlična za hladno mleko, sladoled, šlag, bolja nego većina instant kafe .... traje mi par dana ta količina, ako imam manje gostiju i duže, ali su se navadili pa je kao na železničkoj stanici popodne, svi dolaze na "onu tvoju ladnu kafu" ... kiselina nema nikakve veze sa kuvanjem nego sa kafom, 2
Milošica Posted August 17, 2022 Posted August 17, 2022 On 14.8.2022. at 3:17, Duhovnost, ljubav i med said: Како се котира "Бонито" кафа? Мојим чулима она највише прија од тих кафа из маркета. (није спонзорисан коментар ) Moj cimer obozava Bonito. Ja se ne razumem u kafe, obozavam cajeve. I vinjak. 1
Svemir Zeka Posted August 17, 2022 Posted August 17, 2022 Meni je bonito bila bljax nekad, nikad je više nisam kupila. Najbolji odnos cene i kvaliteta ima Cafe & Factory, mlevena kafa direktno, kome je blizu. 2
Recommended Posts