morgana Posted May 20, 2021 Posted May 20, 2021 problem sa espresom u bgd se tice stednje otkad je krenula korona, u ovim kaficima gdje je ja pijem. stave manje kafe nego ranije na standardnu kolicinu vode. mislim jasno mi je da im je godina bila zajebana, ali ne moraju da se vade preko mog nepca. kafane sa slabim espreso masinama sam prekrizila vec poslije test voznje.
kud u maglu Simoviću Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 probao neku lavazzu za nespreso, crna(12) jako fina, pogotovu after taste uzeo još i ljubičastu(10) dve kinte skuplja od nespreso parnjaka
Jumanji Posted June 16, 2021 Posted June 16, 2021 Danas sam sticajem okolnosti pila C kafu i to samlevenu vec (fabricki) i mogu reci da sam bas prijatno iznenadjena. 2
John Coltrane Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 Koju kafu kupujete za moka pot - Tempo, Roda, Linda dolaze u obzir,
Frank Pembleton Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 Ja Lavazza u Rodi, za espreso... ... Shiit has hit the fan 1
askeladden Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 Lavazza Gusto u zrnu.120nok za kilo.Dobra kafa. 1
Lezilebovich Posted June 5, 2022 Posted June 5, 2022 Da li je neko primetio ako su neke kafe izgubile rec kafa na pakovanju Quote Poslednjeg dana maja više nijedna „kafa“ na policama u trgovinama neće smeti da nosi taj naziv ukoliko u njoj ima makar i zrno neke žitarice, soje, graška, žira, leblebije ili cikorije. Ovakve mešavine na ambalaži će nositi nazive „proizvod na bazi kafe“ ili „proizvod na bazi“ – cikorije, soje… Skrob, koji sada može da se nađe kao sastavni deo „kafe“, od 31. maja biće – potpuno zabranjen.
tonyk Posted June 5, 2022 Posted June 5, 2022 Neće to skoro. Ne važi odluka za ovo što je već na rafovima. A trgovci sigurno neće iznositi nove dok poslednji primerak ne ode.
tonyk Posted June 5, 2022 Posted June 5, 2022 A realno ne verujem da će to mnogo promeniti. Možda te neke koje su i inače sumnjivo jeftinije od ostalih.Imam trenutno u kući 5 različitih pakovanja, svuda piše 100% kafa, različitih odnosa arabike i robuste, ali zbir je 100.Ako ima nekih što varaju na sastavu, nastaviće i dalje,,dok ih ne uhvate.Ovi što legalno dodaju svašta, tj. To i napišu sitnim slovima, će verovatno preći na čistu kafu, malo podići cenu i niko neće ni primetiti da su imali krš.Negde sam video da optužuju pržionice da prže i melju zajedno sa džakom. To ne znam kako bi napisali na etiketi.
Recommended Posts