Jump to content

Aerodromi i letenje

Featured Replies

Toliko ćeš ih ojaditi da će morati da ti daju direktno akcije Airbusa i Boeinga.

sta cu, sto se mora nije tesko :)

Ja sam se ove godine prebacio vise na SkyTeam i ovog vikenda dogurah na pretposlednji elite plus status, a onda mi je plan na kvarno da uradim status match kod bmi-ja i tako nabacim StarAlliance gold. Od onog Miles&More nema neke velike vajde [mada me odvedose do Minska za £0, samo milje].
ma ja sam kreten koji je tek pre 5-6 meseci uzeo star alliance i sky team kartice. ne znam za sky, na start allience imam oko 25K miles. cesto zaboravim dati karticu na cekiranju, ne znam da li se automatski racunaju milje u takvim slucajevima. meni je star alliance zgodniji zbog thai/singapore airlines za putovanja na jugostok azije, china i shanghai airlines po kini, turkish i austrian za sarajevo. jedino za mosvku i beograd sam navikao da letim sa aerofljot samaljot (sky team). juce 1.5h cekao u avionu red na poletanje iz pekinga i 3h iz shangaja. kad dodam na ovo 4h u vazduhu, 3 u kolima i 2-3 sata sastancenja, nije cudo sto sam danas kilaviji nego obicnoi sta mozes sa tom gold karticom (osim sto si faca ;) )
cesto zaboravim dati karticu na cekiranju, ne znam da li se automatski racunaju milje u takvim slucajevima.
ako je uneta u PNR prilikom kupovine karte, trebalo bi da se milje automatski racunaju. U svakom slucaju kod vecine kompanija, mozes retroaktivno da trazis ih unesu do 6 meseci posle leta
i sta mozes sa tom gold karticom (osim sto si faca ;) )
- priority boarding, priority check-in [nezavisno od klase kupljene karte] - manje bitno- lounge access [nezavisno od klase kupljene karte] - bitnije- dedicated phone numbers/lines [cim sam presao na silver nema vise cekanja na hold-u]- bolji tretman prilikom otkazivanja/kasnjenja [rerouting npr.]- occasional free upgrades :D- priority na waiting listi- garantovana mesto u avionu neki broj sati ranije [zavisi od klase]- dodatni dozvoljeni prtljag- status bonus pri skupljanju miljaitd, itd...AF npr. ima neka sedista sa vise prostora, ili manje sedista u redu koje naplacuje - za elite members su za dz.
  • Author

Poruka za aviokompanije: ne razbijajte gitare osvetoljubivim kantri pevačima :lol:staviću ovo i na Laugh

@jms tnx nesto mi trokira sajt star alliance, pa nisam mogao proveriti za benefits. PetAirways

videh za to juce :DA meni jutros odobrise status match za bmi - tako da ce sad putovanja preko ZRH/FRA/MUC biti malo prijatnija.

ko prodaje jevtine avionske karte do tivta od beograda?

ko prodaje jevtine avionske karte do tivta od beograda?
JAT ili Montenegro ?

Jabukin diskont

JAT ili Montenegro ?
svejedno

Edited by mustang

svejedno
Ne, mislio sam da bi jedna od te dve kompanije mogla da prodaje jeftine karte. Koliko znam postoji mogucnost online placanja za obe [mada se BGhost zalio da MX websajt prima samo Amex].A uvek mozes da probas i tvoje 'domace' online TA tipa expedia ili travelocity...

eh ...hvala na zelji da pomognes :)

Za ovo poslednje najozbilnije, ja nekad nadjem [i kupim] karte jeftinije na expedia.com, nego na .co.uk

• Author

Daj bre, pita tek da bi nesto pitala. Na toj liniji lete samo dve kompanije, sa maltene fiksnim cenama, kakve crne jeftine karte Tivat-Bg.

Edited by vasudeva418