Razzmatazz Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Toliko ćeš ih ojaditi da će morati da ti daju direktno akcije Airbusa i Boeinga.
banecare1 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Ja sam se ove godine prebacio vise na SkyTeam i ovog vikenda dogurah na pretposlednji elite plus status, a onda mi je plan na kvarno da uradim status match kod bmi-ja i tako nabacim StarAlliance gold. Od onog Miles&More nema neke velike vajde [mada me odvedose do Minska za £0, samo milje].ma ja sam kreten koji je tek pre 5-6 meseci uzeo star alliance i sky team kartice. ne znam za sky, na start allience imam oko 25K miles. cesto zaboravim dati karticu na cekiranju, ne znam da li se automatski racunaju milje u takvim slucajevima. meni je star alliance zgodniji zbog thai/singapore airlines za putovanja na jugostok azije, china i shanghai airlines po kini, turkish i austrian za sarajevo. jedino za mosvku i beograd sam navikao da letim sa aerofljot samaljot (sky team). juce 1.5h cekao u avionu red na poletanje iz pekinga i 3h iz shangaja. kad dodam na ovo 4h u vazduhu, 3 u kolima i 2-3 sata sastancenja, nije cudo sto sam danas kilaviji nego obicnoi sta mozes sa tom gold karticom (osim sto si faca ;) )
jms_uk Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 cesto zaboravim dati karticu na cekiranju, ne znam da li se automatski racunaju milje u takvim slucajevima.ako je uneta u PNR prilikom kupovine karte, trebalo bi da se milje automatski racunaju. U svakom slucaju kod vecine kompanija, mozes retroaktivno da trazis ih unesu do 6 meseci posle letai sta mozes sa tom gold karticom (osim sto si faca ;) )- priority boarding, priority check-in [nezavisno od klase kupljene karte] - manje bitno- lounge access [nezavisno od klase kupljene karte] - bitnije- dedicated phone numbers/lines [cim sam presao na silver nema vise cekanja na hold-u]- bolji tretman prilikom otkazivanja/kasnjenja [rerouting npr.]- occasional free upgrades :D- priority na waiting listi- garantovana mesto u avionu neki broj sati ranije [zavisi od klase]- dodatni dozvoljeni prtljag- status bonus pri skupljanju miljaitd, itd...AF npr. ima neka sedista sa vise prostora, ili manje sedista u redu koje naplacuje - za elite members su za dz.
Аврам Гојић Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Poruka za aviokompanije: ne razbijajte gitare osvetoljubivim kantri pevačima staviću ovo i na Laugh
banecare1 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 @jms tnx nesto mi trokira sajt star alliance, pa nisam mogao proveriti za benefits. PetAirways
jms_uk Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 PetAirwaysvideh za to juce :DA meni jutros odobrise status match za bmi - tako da ce sad putovanja preko ZRH/FRA/MUC biti malo prijatnija.
mustang Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 ko prodaje jevtine avionske karte do tivta od beograda?
jms_uk Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 ko prodaje jevtine avionske karte do tivta od beograda?JAT ili Montenegro ?
mustang Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 (edited) JAT ili Montenegro ?svejedno Edited July 20, 2009 by mustang
jms_uk Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 svejednoNe, mislio sam da bi jedna od te dve kompanije mogla da prodaje jeftine karte. Koliko znam postoji mogucnost online placanja za obe [mada se BGhost zalio da MX websajt prima samo Amex].A uvek mozes da probas i tvoje 'domace' online TA tipa expedia ili travelocity...
jms_uk Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Za ovo poslednje najozbilnije, ja nekad nadjem [i kupim] karte jeftinije na expedia.com, nego na .co.uk
Аврам Гојић Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 (edited) Daj bre, pita tek da bi nesto pitala. Na toj liniji lete samo dve kompanije, sa maltene fiksnim cenama, kakve crne jeftine karte Tivat-Bg. Edited July 20, 2009 by vasudeva418
Recommended Posts