Jump to content

Polovnjaci

Featured Replies

On 2. 12. 2023. at 2:52, kud u maglu Simoviću said:

yugu je problem da preskoči batočinu, posle je samo nebo granica

kumara nedavno vozio do Švajcarske (u okviru nekog projekta), kaže samo elektronika zajebava, ostalo je ok :D

• Replies 8k
  • Views 582.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Posle epopeje sa polovnim golfom, evo mene ponosne vlasnice novog renault clio.   Long story short - bukvalno sam krenula da kupim golf u autokomercu, ispostavilo se medjutim da prodavac sma

• Dakle, definitivno mogu da kazem da sam ponosni vlasnik MB GLA 180 amg line...

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

pa da se pohvalim, novi gvozdeni konj u ergeli simović       a ovako izgleda po suhim danima    

Posted Images

dobro auto +3 door= jos dosta kilometara sluzenja

maska je od tdi

ovaj sto nudi soma evra, ako to moze da prodje ja bi ga uzeo samo da mi cuva parking mesto

4 minutes ago, copkillah said:

kumara nedavno vozio do Švajcarske (u okviru nekog projekta), kaže samo elektronika zajebava, ostalo je ok :D

koja elektronika? kondezaovala vlaga u razvodnoj kapi?

edit sam sebe:

ovo 1.6 dizel?  koja tu struja moze biti problem? dovede se struja na elektrodiznu na bosch pumpi, upali se auto na gurku i radi dokle god mu se dosipa gorivo. nije potreban ni anlaser.

izvinte na razvodniku, kapi i ruci. pesaltovao sam se na benzince.

Nije mislio na Golfa kao sa oglasa nego na Yuga valjda, bar to je citirao.

Inace, svicarski franak nikad jaci, rasprodam ovo sto imamo i prelazim na uvoz iz ostalih zemalja :ph34r:

Edited by Zli Gli

Tako je, Jugićem do Švice.

4 hours ago, Zli Gli said:

Nije mislio na Golfa kao sa oglasa nego na Yuga valjda, bar to je citirao.

Inace, svicarski franak nikad jaci, rasprodam ovo sto imamo i prelazim na uvoz iz ostalih zemalja :ph34r:

Za ovo mi se i kolega zali, valjda je tisucu evara 1120 svajcaraca, tako nesto.

Bem ti mozak, obrnuto...

Edited by Drako

Nije bas taj odnos ali za tisucu franaka treba dati 1060-1070 evara, sto je jezivo u odnosu na kurs pre ovog rata u Ukrajini kad je 1000 franaka bilo dugo oko 930e. A da ne pricam kad sam poceo da radim ovo, tad je trebalo oko 870e za 1000chf.

1 pakao. 

Mda, pitao ga sad, 20.000 svajcaraca, 21.300 evara.

Ionako prilicno skupa vozila postaju jos skuplja.

Zato ce nastaviti da uvoze ovi iz Francuske, Italije, Austrije, i sad to malo pojacano Skandinavija i zemlje Beneluksa. 

Vala bas da ne pazarim auto uvezen iz Italije, a bogami i Francuske. Svojevremeno su najveci lesevi stizaki upravo iz te dve zemlje, ono je bila strahota sta je uvozeno, sumnjam da se nesto promenilo. 

U svabiji koliko vidim i cujem, cene solidno jake, jedino ne znam u kakvom su stanju vozila iz Belgije i Holandije...

2 hours ago, copkillah said:

Tako je, Jugićem do Švice.

do helvecije, pičkin dim, ovo je potvrda kvaliteta domaće auto industrije :D

Ni mladjeg jutjubera ni starijeg auta! Aleksić Moto je obrnuo igricu sa svojim autom- stojadinom (iz 1989) je za 40 dana preša 12.500 km, obišao 16 država, potrošio 1.500€ na gorivo još 500€ na putarine i na sve to obrnuo krug na čuvenij stazi Nurnburgriing! Kako se proveo na celom tom putovanju pogledajte u videu koji sledi!

3 hours ago, Drako said:

Vala bas da ne pazarim auto uvezen iz Italije, a bogami i Francuske. Svojevremeno su najveci lesevi stizaki upravo iz te dve zemlje, ono je bila strahota sta je uvozeno, sumnjam da se nesto promenilo. 

U svabiji koliko vidim i cujem, cene solidno jake, jedino ne znam u kakvom su stanju vozila iz Belgije i Holandije...

I dalje je isto ali ne zato sto u tim zemljama nema dobrih auta nego to sto je dobro i kosta a nasi kupuju leseve pa ih lickaju i prodaju tako nalickane po relativno normalnim cenama. A kod nas je cena najbitnija i onda to tako prolazi, ide. 

Edited by Zli Gli

Ne treba biti isključiv za Italiju, ja 2010. uzeo iz ITA sa lizinga auto 6 god star u tom trenutku, naredne godine zamenio plivajući (bože moj) i terao ga narednih 10 godina bez ikakvih problema ili kvarova. Na leš može da se naleti iz svake zemlje. Pravda za Žabare :mad:

Kada je reč o najtraženijim modelima, kupci se pretežno opredeljuju za automobile proizvedene između 2007. i 2011. godine, i oni čine više od 40% ukupnog tržišta, rekao je Veličković.

Podaci pokazuju da je u prvih devet meseci ove godine uvezeno oko 90.000 polovnih automobila, a najviše je onih koji zadovoljavaju euro 3 i 4 izduvne norme.

Oko 80% uvezenih polovnih automobila starije je od 10 godina, a polovni automobili čine čak 83% vozila koje se voze u Srbiji.

Za pеriod od januara do avgusta ovе godinе, prosеčna cеna polovnjaka starih do pеt godina bila jе 30.597 еvra, oni stari od šеst do 10 godina - 14.898 еvra, vozila stara od 11 do 15 godina u prosеku su koštala 6.794 еvra, od 16 do 20 godina - 3.570 еvra.

U prvoj polovini godinе kupci su sе najradijе odlučivali za vozila VW Gold:happy:, Passat i Polo, zatim za Fiat Punto, Audi A4, Opel Corsa i Astra itd.