Zeleni sto Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 Prešao 100k VW 1.6 TDI. na oktaviji 2010. Pre toga više od 100k bez ikakvih kvarova vezanih za dizel. Da kucnem u drvo, voziću ga sve dok radi, prezadovoljan sam. That being said... Nikad više dizela. Više zagađuju, čitava skalamerija filtera i svega da bi se zagađenje svelo na prihvatljivo. Filteri, ventili, sve, a i pored toga lažiraju rezultate na tehničkom pregledu. Razumem ako nekom treba obrtni moment ili nešto što mu dizel nosi, ali pored scog iskustva koje imam, za mene je benzinac prosto i pratim po oglasima šta ima i kako idu hibridi.
kud u maglu Simoviću Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 10 minutes ago, Zeleni sto said: That being said... Nikad više dizela. Više zagađuju, čitava skalamerija filtera i svega da bi se zagađenje svelo na prihvatljivo. Filteri, ventili, sve, a i pored toga lažiraju rezultate na tehničkom pregledu. Razumem ako nekom treba obrtni moment ili nešto što mu dizel nosi, ali pored scog iskustva koje imam, za mene je benzinac prosto i pratim po oglasima šta ima i kako idu hibridi. slično i ja razmišljam, i na ovom autu kao i na prethodnom niti jedan kvar vezan za prenos goriva, paljenje, ventile i slično(kuc, kuc, kuc)verujem da to ima veze i sa common rail motorima, verovatno će sledeći biti takođe benzinac, a gledam i hibride. bezobrazno su skupi kao novi, a nešto nisam zagovornik teze da hibrid treba pazariti kao polovno auto dati za yaris 17.5k€-18.5k€ je ludilo mozga
radisa Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 Just now, kud u maglu Simoviću said: slično i ja razmišljam, i na ovom autu kao i na prethodnom niti jedan kvar vezan za prenos goriva, paljenje, ventile i slično(kuc, kuc, kuc)verujem da to ima veze i sa common rail motorima, verovatno će sledeći biti takođe benzinac, a gledam i hibride. bezobrazno su skupi kao novi, a nešto nisam zagovornik teze da hibrid treba pazariti kao polovno auto dati za yaris 17.5k€-18.5k€ je ludilo mozga Prodavaću ja Rav4 Hybrid, za 2-3 godine, biće oko 120-150k pređenih, ako budeš zainteresovan za polovanjka, eto... Cena će biti u skaldu sa tržišnom... Sjajan obrtni momenat, mala potrošnja u gradu, prostran auto...
Zeleni sto Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 (edited) 5 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: slično i ja razmišljam, i na ovom autu kao i na prethodnom niti jedan kvar vezan za prenos goriva, paljenje, ventile i slično(kuc, kuc, kuc)verujem da to ima veze i sa common rail motorima, verovatno će sledeći biti takođe benzinac, a gledam i hibride. bezobrazno su skupi kao novi, a nešto nisam zagovornik teze da hibrid treba pazariti kao polovno auto dati za yaris 17.5k€-18.5k€ je ludilo mozga Sve se slažem. Jedino što sam jako slabo probao manje turbo benzince, par puta ih vozio i čini mi se da su sve što mi treba, samo da imam više informacija od ljudi koji ih duže voze. Ovde su pomenuli 1.4 VW turbo benzinca, probao sam golfa karavana i sve je bilo onako kako bih želeo. @radisa Okači prvo ovde. Možda ovaj do tad već kupi nešto. Edited April 20, 2020 by Zeleni sto
radisa Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said: ne sviđa mi se nova ravara Model od pre 2 godine...
Moća Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 Radisa koliko trosi taj hibrid?Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Uskebasi Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 1 hour ago, Zeleni sto said: Sve se slažem. Jedino što sam jako slabo probao manje turbo benzince, par puta ih vozio i čini mi se da su sve što mi treba, samo da imam više informacija od ljudi koji ih duže voze. Ja vec godinu dana vozim Reno klio 0.9 TCe benzinac i prilicno sam zadovoljan. Trosi 5.2 u kombinovanoj voznji, oko 4.5 na otvorenom putu. Stvarno nemam neku posebnu zamerku
radisa Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 36 minutes ago, Moća said: Radisa koliko trosi taj hibrid? Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk Zavisi kako ga voziš... AKO ga voziš puno po gradu, super bude, 4-8, do 5.2 recimo... Na otvorenom, jbg, to je 2500 kubika, na 130 km/h, NS-BG (znači ravan put), bude oko 9, na 150 bude trenutna potrošnja oko 10,5-11... Po gradu manje troši jer ide na bateriju, naravno, na otvorenom, nema baterije, pa srče... Najmanji problem kod svakog auta je gorivo, pogotovio ako ne vozite 30,000+ godišnje...
Zli Gli Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 Taj Clio 0.9 turbo sam i ja pominjao ranije, imao ga komsija direktor Sberbanke i drug sto radi kao komercijalista u Coca Coli isto tera to. Ekstra auto, motor ide kao zmaj iako taj novi Clio uopste nije mali kao oni stariji.
Milosh76 Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 Koliki je gepek u tom Cliu? Onaj crveni Clio Grande je fenomenalan...i izgleda i ima prostora...sve Gledao sam i20 novi.. deluje veci, ali nema trika da stane neko ko je visi od 190cm tj moze, ali sve je skuceno, malo, tesno...
kud u maglu Simoviću Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 4 hours ago, radisa said: ako budeš zainteresovan za polovanjka, eto... Cena će biti u skaldu sa tržišnom... aj sad ti meni objasni kako mi je prva reklama na fb bila za rav4 hybrid? banujte radišu stalkuje me!
Zeleni sto Posted April 20, 2020 Posted April 20, 2020 14 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: aj sad ti meni objasni kako mi je prva reklama na fb bila za rav4 hybrid? banujte radišu stalkuje me! Zato što čitaš naglas postove
askeladden Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Sad bs pricam sa kolegom,ima priusa 7 plus hibrid. presao 250 k sa njim,bateriji nista. Trik je sto se punjenje regulise kompijuterom i nema da se isprazni do kraja i stalno je u optimalnim uslovima. Hibridi su se dobro pokazali. I skupi su bas,pogotovo Palo veci 4x4 kao Rav4 ili Outlander.
radisa Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 28 minutes ago, askeladden said: Sad bs pricam sa kolegom,ima priusa 7 plus hibrid. presao 250 k sa njim,bateriji nista. Trik je sto se punjenje regulise kompijuterom i nema da se isprazni do kraja i stalno je u optimalnim uslovima. Hibridi su se dobro pokazali. I skupi su bas,pogotovo Palo veci 4x4 kao Rav4 ili Outlander. Koristiš samo 60% baterije, od 20do 80% kompjuter održava... Zato je domet samo na bateriju mali, ali je zato i potrošnja smanjena drastično u gradskim uslovima...
Recommended Posts