November 7, 200816 yr Zasto se navijaci OFK Beograd nazivaju "Romanticari"?Fudbaleri su dobili nadimak "Romanticari" zato sto su igrali lep fudbal. U smislu - za publiku, romanticno...Navijaci im se zovu Blue Union :)
November 7, 200816 yr thnx :) (slabo se ja razumem u te stvari, al' pisem neki lokal patriotski tekst pa sam se setila "Romanticara") Znaci navijaci "Blue Union" - bzvz. A da li mozda znas ko je tim pokrstio u "Romanticare" (i kad, dovoljna je dekada)?fala.
November 7, 200816 yr thnx :) (slabo se ja razumem u te stvari, al' pisem neki lokal patriotski tekst pa sam se setila "Romanticara") Znaci navijaci "Blue Union" - bzvz. A da li mozda znas ko je tim pokrstio u "Romanticare" (i kad, dovoljna je dekada)?fala.Uf, ima kompetentnijih za pitanja istorije, ali ja bih rekao da se to odigralo 60ih - 70ih. A ko ih je tako pokrstio verovatno neces saznati. To krene ko zna kako i ustali se. Inace, u fudbalu pored pobedjivanja vazan je i taj imidz "igre za publiku", odnosno lepog fudbala. Neki od najuspesnijih timova bivaju prezreni zbog nemanja toga, dok neki (kao OFK koji je uvek bio tek treci klub u gradu po usepesnosti) dobijaju simpatije i bez nekih rezultata.OFK je oduvek bio tim koji niko ne mrzi, bas zbog "leprsave" igre i dobrog fudbala. Ovo se promenilo kad su drzavi podarili najveceg lopova i smrada Zvezdana Terzica, pa je sad moguce naci dosta OFKmrzitelja.A Plava Unija ima imidz Beogradskog lokalpatriotizma. Oni Cigane i Grobare smatraju seljacima, jer imaju navijace s raznih strana zemlje, dok su oni cistokrvni bg boys. U zadnje vreme ih nema vise od 100 kad se saberu, posebno nakon sto su ih Zemunci vrlo ozbiljno raskantali na jednom gostovanju.
November 7, 200816 yr A da li mozda znas ko je tim pokrstio u "Romanticare" (i kad, dovoljna je dekada)?fala.Romantičari su bili i kada sam ja bio mali, a pokojni deda me 70-tih vodio na stadion... (ono redom Skoblar Samrdžić, Turudija, Zec, Petković, Santrač)U beskompromisno polarisanom navijačkom svetu Zvezde i Partizana, romantika se tražila na Karaburmi...Ali cenim da bi gos`n Đorđe Geprat forumski/ovdašnji imao kao stari romantičar možda i neko bolje i romantičnije objašnjenje... Edited November 7, 200816 yr by dare...
November 7, 200816 yr Postavi pitanje ovde. Mrdja, Dimitrije i jos neki bi sigurno imali nesto zanimljivo da napisu na ovu temu, ali ne verujem da zalaze ovde. Takodje bi Filipenko mogao da napise nesto o Terzicu.
November 7, 200816 yr Postavi pitanje ovde. Mrdja, Dimitrije i jos neki bi sigurno imali nesto zanimljivo da napisu na ovu temu, ali ne verujem da zalaze ovde. Takodje bi Filipenko mogao da napise nesto o Terzicu.Samo joj fali da je Filipenko dovati s pricom o Terzinim zlocinima.
November 8, 200816 yr Pecinski covek zato sto ima onu toljagu :)Jel jaca macka ili zmija?Nemaju oruzije ni jedan ni drugi. Mada i ja mislim da bi ga pecinski covek razbio.A sto se pitanja tice mislim da bi zmija pobedila ali samo ako je otrovnica.
November 8, 200816 yr Ako bi se potukli astronaut i pecinski covek ko bi pobedio?Razgledanjem srednjovekovnih oklopa i oružja, naučnici su došli do zaključka da su srednjovekovni vitezovi i delije bili visoki, pardon niski, ;) oko 150-160cm, ali zato da su bili mnogo fizički jači od današnjeg prosečnog čoveka.Istom analogijom kudravi pećinski ljudi su bili još niži, ali teških kostiju i jaki kao crna zemlja...I pokidali bi ćelavog, kekeljavog astronauta...Onda bi ga silovali, onako zgodnog i bezdlakog...I na kraju bi ga pojeli... :rolleyes:Edit: Kacigu skafandera bi zadržali za uspomenu i čuvanje vatre i žara... :D Edited November 8, 200816 yr by dare...
November 8, 200816 yr Razgledanjem srednjovekovnih oklopa i oružja, naučnici su došli do zaključka da su srednjovekovni vitezovi i delije bili visoki, pardon niski, ;) oko 150-160cm, ali zato da su bili mnogo fizički jači od današnjeg prosečnog čoveka.Istom analogijom kudravi pećinski ljudi su bili još niži, ali teških kostiju i jaki kao crna zemlja...I pokidali bi ćelavog, kekeljavog astronauta...Onda bi ga silovali, onako zgodnog i bezdlakog...I na kraju bi ga pojeli... :rolleyes:Edit: Kacigu skafandera bi zadržali za uspomenu i čuvanje vatre i žara... :DI ja mislim tako. Samo jel to onda znaci da smo preterali sa evolucijom?