Jump to content
IGNORED

Klasična muzika

Amelija
Valk
Message added by Valk,

Topik klasične muzike posvećen je predivnoj  @nezvanova koja se u junu 2022. vratila u svetlost od koje je bila satkana.

Nedostaje nam njen blag, vedar i srčan duh, radovanje sreći svakoga od nas i saosećanje u teškim trenucima.

Dobra si bila kao dobar dan, Danka naša draga, slava ti i pokoj duši.

Recommended Posts

Posted (edited)
Edited by batticuore
Posted (edited)
Edited by batticuore
Posted

Taj Rahmanjinov ti je onako bas mejnstrim :Povu sam gledao nedavno, svira odlicno, a valja i za gledanje:

Posted

Svaka cast na promenama avatara! :lol: :P Rahmanjinov je prvoklasni mejnstrim i tri svetlosne godine ispred tog tvog kompozitora kog si okacio. :P Super ti je cica ta violinistkinja, al sta joj vredi kad se meni kompozicija ne svidja. :D

Posted

I ja sam ga mrzeo dok nisam čuo njegove mise.

Posted
Rahmanjinov je prvoklasni mejnstrim
A-ha! Uhvacena si da slusas mejnstrim. Sedi, jedan. :lol: Zezam se, ne bih ja razlikovao mog Rahmanjinova od Shopena od Mocarta, bezao sam s casova kad je to bilo.
Posted

najgore sto se coveku moze desiti je da stvari koje su mu pred ocima kasno otkrije.posle decenija snitkea, sostakovica, goreckog i perta, ja tek sad otkrivam ovo:

Posted
Mrzeo Rahmanjinovljevu muziku? :cry:
Da znaš da verovatno grešim. Ukoliko je neko u stanju da napravi takve mise, verovatno mu je i ostalo dobro. Moraću da ga ponovo preslušam.
Posted

Iju, zaboravila do kraja da okacim. Anonymouse, ako mozes, poslusaj ovaj koncert u celini, pa onda razmisli kako ti se svidja. Inace, ovo delo je nastalo nakon sto je Rahmanjinov ozdravio od klinicke depresije (mislim da se tako kaze). Kakav kraj kompozicije!!!! :Hail::Hail: :Hail:

• 2 weeks later...
Posted

auh, kakvo brutalno zadavanje domaceg zadatka veceras na kolarcu - academy of st martins in the field sa janine jansenc/p sa njenog sajta sta su sviraliTabakova "Such different paths" Mozart Violin Concerto No.3 D-Dur KV 216 ---- Mozart Adagio in E-Dur KV 261 und Rondo in B-Dur KV 269 (KV 261a) Tchaikovsky Serenade for stringorchestra C-Dur op. 48 ovo prvo gore (tabakova, bugarka rodjena 1980.), tako dobar gudacki komad, u duhu simfonija h.goreckog. voleo bih da imam taj snimak....

Posted
auh, kakvo brutalno zadavanje domaceg zadatka veceras na kolarcu - academy of st martins in the field sa janine jansenc/p sa njenog sajta sta su sviraliTabakova "Such different paths" Mozart Violin Concerto No.3 D-Dur KV 216 ---- Mozart Adagio in E-Dur KV 261 und Rondo in B-Dur KV 269 (KV 261a) Tchaikovsky Serenade for stringorchestra C-Dur op. 48 ovo prvo gore (tabakova, bugarka rodjena 1980.), tako dobar gudacki komad, u duhu simfonija h.goreckog. voleo bih da imam taj snimak....
Tačno sam znao da su neke ribe..
Posted
Janine Jansen je boginja. Vrhunski je odsvirala Bahove Sonate i partite. Ovo sam, nažalost, propustio, nadam se da neću propustiti i Hilari Han.
Posted (edited)

U februaru (ne znam tačno datum) u SC, imaš bilbord kod skupštine, tamo piše. Još da nam Mulova dođe, pa da budemo kompletni šmekeri.edit: eh, još kad bi se neko setio one lude, genijalne babe Ide Hendl.

Edited by Anonymous