March 31, 200817 yr Potpuno je nebitno ko je bio proizvodjac sokova iz zelene flase. Akcenat je na tome da su se kolokvijalno zvali "Zuti sok" i "Crni sok". Ponudili dete hoce li da pije Zuti ili Crni sok. Smeh...
March 31, 200817 yr Samo za teshke lozace: mleveni cvarci inace u Sloveniji poznati pod imenom "zaseka". Pakovani u konzerve slicne onima u koje Podravka pakuje pashtete i slicno. To ni u najbolje vreme onog Merkatora (pre 20ak+ godina) nije dolazilo u isti (u Beogradu). Stoga je svaki odlazak u Sloveniju mirisao na mlevene cvarke plus hard-core crni ( ili jos bolje "crveni" ) luk... More-less uvek imate jedno 2 metra ukrug 'svog prostora' - svuda osim u autobusu... :) Mlados' - ludos' rekli bi neki...
March 31, 200817 yr Nego da li se neko od senior citizen-a ovde seća da su picu, kada se pojavila u SFRJ, nadležni zvali "aromina" da bi izbegli vulgarne konotacije? Tako su mi barem pričali.u osnovnoj mi smo picu zvali piza , jer se tako pisalo po vukusecam se da je i meni neko nekad pricao da smo imali neki nas naziv.
March 31, 200817 yr Da li se neko seća onog Vitasoka (mislim) Srbijanke iz Valjeva(?) u flašama od 2 dl sa krunskim zatvaračem?Kako sam voleo taj vitasok od kajsije. A od višnje mi se povraćalo.
March 31, 200817 yr Da li se neko seća onog Vitasoka (mislim) Srbijanke iz Valjeva(?) u flašama od 2 dl sa krunskim zatvaračem?Kako sam voleo taj vitasok od kajsije. A od višnje mi se povraćalo.Ih seća! Moj deda me redovno potseća, on dan-danas svaki voćni sok zove jednostavno "vitasok".
April 1, 200817 yr Moj deda me redovno potseća, on dan-danas svaki voćni sok zove jednostavno "vitasok".Car.Verovatno pritom cipele maze imalinom a zube (ili zubalo) pere kaladonton (kalodontom??)...
April 1, 200817 yr Vala bas..pa naravno da se zubi peru kaladontom. Mada, cudno je to. Ceo zivot govorim kaladont, a actual Kaladont pastu ne bih nikad kupila..
April 1, 200817 yr Vala bas..pa naravno da se zubi peru kaladontom. Mada, cudno je to. Ceo zivot govorim kaladont, a actual Kaladont pastu ne bih nikad kupila.. Sto ti je moc navike...
April 1, 200817 yr Car.Verovatno pritom cipele maze imalinom a zube (ili zubalo) pere kaladonton (kalodontom??)...... i brije se žiletom :)bila je reklama Vitasok - sok za odrasle :)