Ros Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 8 minutes ago, napadaj said: Za povraćaj PDV kao kupac prvog stana moraš da imaš prebivalište u Srbiji. to imam
Ros Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 26 minutes ago, Frank Pembleton said: Mislim da je taj povracaj za stan koji "nije bio u prometu" tj. ono sto se kaze "od investitora". Tu valjda i nemas prenos apsolutnih prava. Takodje vidi ako ukljucis decu u oslobadjanje od poreza da li ce oni moci posle da se prijave za oslobadjanje od poreza.... ali ne slusaj nas nego pitaj pravnike... to i hocemo da kupimo u izgradnji, da budemo prvi kupci. posto planiramo da kupimo 40-ak kvadrata, onda je bezze da ubacujem cerku i da potrosim njen bonus za kupovinu nekretnine za nista.
noskich Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 7 hours ago, Ros said: to i hocemo da kupimo u izgradnji, da budemo prvi kupci. posto planiramo da kupimo 40-ak kvadrata, onda je bezze da ubacujem cerku i da potrosim njen bonus za kupovinu nekretnine za nista. Ja sam mislio da si ti gledao neke nekretnine u Grckoj? Jesi tamo pazario?
Ros Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 5 hours ago, noskich said: Ja sam mislio da si ti gledao neke nekretnine u Grckoj? Jesi tamo pazario? bice i to. kad zavrsimo ovu akciju, onda cemo nesto gledati u hanji. imamo jos dosta do penzije, tako da ima vremena
Frank Pembleton Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 bice i to. kad zavrsimo ovu akciju, onda cemo nesto gledati u hanji. imamo jos dosta do penzije, tako da ima vremena [emoji4] Malo ćemo u off topic, mene neki ortaci cimaju "da se uzme nesto u Grckoj".Ono kao zajedno ili odvojeno.Ja ih otkivam "da je to najbolji nacin da prestanemo da budemo prijatelji [emoji6].Ali zanima me kakva je situacija.......shiit has hit the fan.
radisa Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 6 minutes ago, Frank Pembleton said: Malo ćemo u off topic, mene neki ortaci cimaju "da se uzme nesto u Grckoj". Ono kao zajedno ili odvojeno. Ja ih otkivam "da je to najbolji nacin da prestanemo da budemo prijatelji . Ali zanima me kakva je situacija... ....shiit has hit the fan. Jeftinije je nego u Srbiji, ali poslovanje u tuđoj zemlji, gde ne možeš da budeš više od određenog broja dana godišnje i gde ne znaš šta sve može da te sačeka iz krivine bi meni bilo no-no... Ros, pretpostavljam ima i neko EU državljanstvo, pa je njemu lakše da se time zeza... 1
Lancia Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 14 hours ago, Ros said: to imam Plati porez, Djokovicu! 2
noskich Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 (edited) Bila je pre varijanta "zlatne vize" davali Grci boravište ko kupi nekretnine u iznosu od 250k eura, a nakon čini mi se 7-8 godina boravka i državljanstvo. Međutim EU im je udarila packu pa je sad taj iznos značajno veći. A i ovaj rat u Ukrajini je doprineo ogromnom poskupljenju tih programa dobijanja papira za novce. Portugal je pre imao jako dobar program, nakon kupovine nekretnine si morao da ostaneš u zemlji samo po jednu nedelju godisnje i dobijaš državljanstvo. Nema više. Edited June 9, 2023 by noskich
Frank Pembleton Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 Jeftinije je nego u Srbiji, ali poslovanje u tuÄ'oj zemlji, gde ne možeÅ¡ da budeÅ¡ viÅ¡e od odreÄ'enog broja dana godiÅ¡nje i gde ne znaÅ¡ Å¡ta sve može da te saÄeka iz krivine bi meni bilo no-no...  Ros, pretpostavljam ima i neko EU državljanstvo, pa je njemu lakÅ¡e da se time zeza...Ma ovi su u fazonu, da se kupi pa se boravi tamo a kada se ne boravi da se izdaje...Ma bili na letovanju kod nekih nasih koji to rade pa bi sad i oni.......shiit has hit the fan.
radisa Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 Just now, Frank Pembleton said: Ma ovi su u fazonu, da se kupi pa se boravi tamo a kada se ne boravi da se izdaje... Ma bili na letovanju kod nekih nasih koji to rade pa bi sad i oni... ....shiit has hit the fan. Ma znam, ali meni i dalje onaj drugi deo rečenice mnogo veći problem od prvog... Ono sa poslovanjem u tuđoj zemlji...
Lancia Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 6 minutes ago, noskich said: Bila je pre varijanta "zlatne vize" davali Grci boravište ko kupi nekretnine u iznosu od 250k eura, a nakon čini mi se 7-8 godina boravka i državljanstvo. Međutim EU im je udarila packu pa je sad taj iznos značajno veći. A i ovaj rat u Ukrajini je doprineo ogromnom poskupljenju tih programa dobijanja papira za novce. Portugal je pre imao jako dobar program, nakon kupovine nekretnine si morao da ostaneš u zemlji samo po jednu nedelju godisnje i dobijaš državljanstvo. Nema više. Imas i dalje u Spaniji, 500.000 u nekretninu ili biznis i dobijes rezidenciju. 1 1
Miki_belavista Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 30 minutes ago, radisa said: Jeftinije je nego u Srbiji, ali poslovanje u tuđoj zemlji, gde ne možeš da budeš više od određenog broja dana godišnje i gde ne znaš šta sve može da te sačeka iz krivine bi meni bilo no-no... Ros, pretpostavljam ima i neko EU državljanstvo, pa je njemu lakše da se time zeza... podigli su Grzi porez na stanove ima neki trik zavisi koliko je godina stara zgrada i slicno. Opet Solun je 2-3 jeftiniji od Bga mislim to samo govori o apsurdu ovih nasih cena.
ivy Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 ako se ima gde stanovati suludo je kupovati po ovim cenama...osim ako nije neka razlika u ceni/obrt sredstava i prilika za zaradu..
kud u maglu Simoviću Posted June 9, 2023 Posted June 9, 2023 1 hour ago, radisa said: Ma znam, ali meni i dalje onaj drugi deo rečenice mnogo veći problem od prvog... Ono sa poslovanjem u tuđoj zemlji... kada bi već jurio nekretninu, a da je na moru prvi pik bi svakako bila slovenija 2
Recommended Posts