Sara Posted February 25, 2017 Posted February 25, 2017 (edited) +1 zato što živiš sam i dugo odsustvuješ, psi ne podnose samoću i pate kad ih čovek ostavi. Francuz nije velik, može da putuje sa tobom. Pre nego što odlučiš raspitaj se malo o rasi, divni jesu, nažalost zdravstveno loše stoje. Edited February 25, 2017 by Sara
Bujodrag Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Evo Sofije još jednom. Njen 'gazda' mi je, u odgovor na one moje fotke, poslao ovo što naziva "pravom slikom". U pravu je. Ovo je Sofija, uobražena, nabedjena i prelepa.
zmanic Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 +1 zato što živiš sam i dugo odsustvuješ, psi ne podnose samoću i pate kad ih čovek ostavi. Francuz nije velik, može da putuje sa tobom. Pre nego što odlučiš raspitaj se malo o rasi, divni jesu, nažalost zdravstveno loše stoje. Sad sam upravo vodio na preventivni pregled jednog bostonskog terijera od 2m. Oduševljen sam. I izgledom i karakterom. Šteta što su tolko retki (skupi).
Bujodrag Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Dobra fotka, izgleda kao neka sovica <3 Kakav namćor Jeste, kao gazda joj. Al' samo vešto glume da su namćori, u stvari su dušice :)
kud u maglu Simoviću Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 Sad sam upravo vodio na preventivni pregled jednog bostonskog terijera od 2m. Oduševljen sam. I izgledom i karakterom. Šteta što su tolko retki (skupi).meni oni isti. ovog francuza imali i jedan drugar i koleginica. prelepi psi, al krhkog zdravlja:(
zmanic Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 (edited) Bostonac je terijer, iako je u devetoj FCI,grupi prepametan i očuvanog zdravlja. Osim izgleda nema mnogo veze sa francuzima. Takođe ima gladijatorskuistoriju kao pit i staford, znatno kraću ali je ima. Edited February 26, 2017 by zmanic
Bujodrag Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Bio danas kodjoš jednog imalaca zverova. Bagovao mi telefon a i mrzi me da slikam. biće nešto sledeći put. I baš smo pričali o donošenju odluke i uvodjenju ljubimca u domaćinstvo. Dobre teme smo pokrenuli. Jeremija i ostali, kupi psa ili udomi (bolje udomi) svejedno, ali, pas/mačka, etc, nije igračka, nije ukras, nije simbol... to je živo biće, kao ti i ja, i treba ga tako tretirati, i prihvatiti odgovornost.
JozoMujica Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 (edited) Jeremija, stvarno, nemoj se zajebavati ako nisi spreman da mu svaki, ali svaki dan pokloniš par sati pažnje. I to dobro raspoređene tokom većeg dela dana. Znači nema ono, prošetao sam te, nahranio, i miran sam do sutra. Nego lepo u toku dana da se rasporede i šetnje i hranjenje, i vežba, i igra. I tako narednih 10-15 godina, znači treba uzeti u obzir i moguću promenu životnih okolnosti (dolazak bebe, selidba iz kuće sa dvorištem u stan, promena obima obaveza na poslu...), odlaske na godišnje odmore, poslovna putovanja... Edited February 28, 2017 by JozoMujica
mustang Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 (edited) ajd ne preterujte....ako ima kinte moze u hotel da ga ostavi ili placa nekog da mu seta i hrani psa dok nije tu. pa nije to robija... Edited February 28, 2017 by mustang
JozoMujica Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 ajd ne preterujte....ako ima kinte moze u hotel da ga ostavi ili placa nekog da mu seta i hrani psa dok nije tu. pa nije to robija... Nisam rekao da je nemoguće, već da se spremi na sve to. Ljudi često ne razmišljaju o tome kada uzimaju psa, a to je i te kako realnost. Gledao sam jednog jadnog šnaucera izbačenog na ulicu jer je došla prinova iz stana zgrade preko puta moje kuće, hranio i skidao mu krpelje dok se vlasnici nisu odselili par ulica dalje u kuću sa dvorištem i ponovo ga "preuzeli".
mustang Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 nikada mi takva psiha nece biti jasna...ostavljanje pasa
Jeremija Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Ljudi ostave dete, a neće psa. Bez brige, bez obzira što mogu biti itekako opak, ne iživljavam se na životinjama (pa ni na ljudima koji nisu zaslužili), i nemam nameru da to menjam. Inače sam vrlo strpljiva i promišljena osoba, tako da će svi aspekti biti uzeti u obzir pre donošenja odluke.
Recommended Posts