July 26, 2025Jul 26 Pogledah konačno Sto godina samoće. Pa lepo je baš, prijatno sam se iznenadio. Popratili su priču, nije naravno prikazan svaki detalj ali drže se knjige. Kamera je super, stalno u pokretu pa imam utisak da dosta doprinosi dinamici. Sem toga serija izgleda kao da je snimana u prošlom veku, nema nikakvih modernih sranja, napucane kolor korekcije, spotovske montaže i specijalni efekti su baš suptilni. Naravno da je nemoguće preneti ludilo i haos iz knjige na ekran 100%, ali mislim da su uradili odličan posao.Sledeći na spisku je Meda. Edited July 26, 2025Jul 26 by igoraki
July 26, 2025Jul 26 Deceniju izbjegavam The Blacklist, nisam siguran zasto, i sad se pravo navuko. Jos samo 200 epizoda
July 26, 2025Jul 26 6 hours ago, kipo said:Deceniju izbjegavam The Blacklist, nisam siguran zasto, i sad se pravo navuko. Jos samo 200 epizoda Izdrzi do kraja!!
July 26, 2025Jul 26 Ja uhvatio par slobodnih dana pa resio da pogldam neke serije koje mi stoje na čekanju poodavno. Prvo sam dohvatio Residence koji je odlično napravljen. Odlično napravljeno, odlično izvedeno. Sve kako treba. Vidim da je seriju pravio neki Paul William Davies pa sam pogledao šta je još uradio.E sad, Residence je ocenjena sa 7.7 na IMDBU, isto kao i druga njegova serija - Scandal - koja ima 6 sezona, što je još jedan razlog zbog koga sam uleteo u ovo - i debelo se pokajao. Serija je prosto glupa - čak i za guilty pleasure je preterano dosadna. Uspeo sam da izdržim prve četiri epizode ( i to samo zato što imam pravilo da moram da odgledam tri epizode neke serije da bi mogao da steknem neki utisak) i nisam mogao dalje. Nemam ništa protiv klišea i angažovanosti ali ovde sve to vrišti i isteruje oči iz epizode u epizodu. Kako je ovo doguralo do šeste sezone, ja ne znam. Da se vadim - pustim onaj Untamed - pa se smorim još gore. Ja mnogo gotivim Erica Banu i Sema Neila, al ono je prosto mnogo razvučeno sa najglupljim raspletom koji sam video u skorije vreme.Na kraju sam pustio Squid Game - mislim se, dobro to mora da vozim prva sezona je baš legla - i, opet ništa, od svega je dobar samo kraj. Bukvalno zadnja scena vredi. Ostalo je za zaborav. Došlo je dotle da sam morao da plaknem oči i mozak sa par starijih filmova - Stigmata, Salvador čisto da se podsetim kad je sedma umetnost još imala smisla. PS Blacklist je moj guilty pleasure - Spider je kralj.
July 27, 2025Jul 27 Skinula ER, trebalo mi nešto poznato, comfort iz nekog dugog vremena (medicinari, advokati, panduri žanr) ... Jebiga, čitav taj medicinski žanr sjebaše sa Grey's Anatomy (sa mekdrimi i ostalim sranjima) a tako je moglo da bude dobrih serija da se radilo po šablonu koji je postavio ER, brzo, akcijom nabijeno sa minimalnim uplivom sapuna (taman toliko koliko treba). Ovaj novi "nastavak" sa "dr Karterom" (Pit) je još u fazi ajd, videćemo... Stigla do sredine sedme sezone, sad malo već popušta kvalitet i doslednost formule koja je postavljena na početku, polako odlaze glavni likovi - Kluni, Dobra žena, sad će i Erik la Sal, Dr Mark Green ... stigao Višnjić ... (smena generacije) no i dalje je, po meni, to najbolja bolnička serija ikada. Ako ništa drugo zabavna je i igrica "spot the celebrity" u nekoj cameo ili maloj ulozi ... sad u prošloj epizodi koju sam pogledala i Seli Fild i James Belushi, pa i mlađani Sam Winchester ... gomila danas veoma skupih glumaca je protutnjala tu za tih 15 sezona kao regularni likovi ili kao gosti.
July 27, 2025Jul 27 55 minutes ago, hansolo said: Ovaj novi "nastavak" sa "dr Karterom" (Pit) je još u fazi ajd, videćemo...Hvale ga. Ja sam se sablaznuo još od nekog Good Doctor-a ili tako nešto - neki momak sa posebnim potrebama koji j Haus za medicinu. Ogailo mi i život i profesiju.
July 27, 2025Jul 27 16 hours ago, steins said:PS Blacklist je moj guilty pleasureDa li sam navikao ili sta li, druga sezona se pretvara u klasicna CSI-like desavanja, timski rad, nezanimljive licne price... ali i dalje sasvim ok za epizoda pred spavanje.
July 27, 2025Jul 27 50 minutes ago, kipo said:Da li sam navikao ili sta li, druga sezona se pretvara u klasicna CSI-like desavanja, timski rad, nezanimljive licne price... ali i dalje sasvim ok za epizoda pred spavanje.Pazi serija je glupa, ali zabavna. Relaks.
July 28, 2025Jul 28 19 hours ago, steins said:Hvale ga.Ja sam se sablaznuo još od nekog Good Doctor-a ili tako nešto - neki momak sa posebnim potrebama koji j Haus za medicinu. Ogailo mi i život i profesiju. Kako meni ide na kurac to glorifikovanje autizma koji u 99,9% slučajeva nije ni blizu tako cool i sexy.The Pitt se inače većinu vremena sasvim dobro drži i jeste nešto najpribližnije ER--u, ali na kraju ipak potpada pod uticaj Grey's i House, što značajno kvari utisak.Koliko su te dve serije osakatile žanr medicinskih drama, to je neverovatno. Edited July 28, 2025Jul 28 by Halvard
July 28, 2025Jul 28 @goofs odgledao 4 epizode Dexter: Resurrection, dobro vozi. Nema onoga čega smo se plašili, da će da ožive zlikovce iz prethodnih sezona. Jedino me je iznerviralo predstavljanje, probanja skupih vina i klasična muzika u pozadini, sav taj luksuz i genijalni ludak su mi baš onako kliše, ali ostalo je dobro. Biće pičvajz u petoj, za dalje ćemo videti...nadam se da neće da useru.
July 28, 2025Jul 28 Da, vidim i da ga širom neta hvale, kao da je malo glupavo, pogotovo u početnom delu koji je morao da anulira New Blood, ali da je mega napeto i zabavno. Možda se ipak nakanim da pogledam kad izađe sve.
July 28, 2025Jul 28 10 hours ago, Halvard said:Kako meni ide na kurac to glorifikovanje autizma koji u 99,9% slučajeva nije ni blizu tako cool i sexy.The Pitt se inače većinu vremena sasvim dobro drži i jeste nešto najpribližnije ER--u, ali na kraju ipak potpada pod uticaj Grey's i House, što značajno kvari utisak.Koliko su te dve serije osakatile žanr medicinskih drama, to je neverovatno.Ne znam, meni Grejs anatomi nije legla iz nekog razloga. Nisam se ni udubljivao u nju. Mislim da sam odgladao možda 10ak epizoda prve sezone i to je to. A Hausa sam gotivio jer sam ga gledao kao Blacklist - odnosno gledao sam prvo Hju Lorija pa onda sve ostalo tako da ga i ne doživljavam kao neku medicinsku seriju. Inače - Pitt sam odgledao jedno 9 epizoda i glavni utisak mi je tačnost medicinskih procedura - isto kao u ERu koji je baš onako bio tačan. Daleko najbolja serija koju sam odgledao na temu medicinskih drama je Krank:Berlin Jedna evropska odličnost.